Real Madrid 1-2 Levante

Kun ti minutter ut i oppgjøret fikk Militão rødt kort, men tross dette så sendte Asensio sitt lag i føringen få minutter senere. Like etter halvtimen utliknet Levante sin kaptein Morales, og ti minutter før slutt sikret Marti tre poeng, kort tid etter Courtois hadde reddet straffesparket til samme mann.

RØDT KORT: Eder Militão (9′)

Los Blancos har tidvis slitt den siste tiden, hvor fasiten viser til nederlag både i Supercopa de España og Copa del Rey. I tillegg til dette så begynner avstanden til Atlético Madrid på toppen av tabellen i LaLiga Santander å bli stor, så alt annet enn seier lørdag ettermiddag var for dårlig. Motstanderen som kom på besøk den siste lørdagen i januar har senere år presset Real Madrid i LaLiga, og der var derfor et tøft oppgjør som ventet for begge lag på Estadio Alfredo Di Stéfano.

Real Madrid: Courtois – Odriozola, Militão, Varane, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio (Arribas 82′), Benzema (Mariano 82′), Hazard (Vinícius Júnior 60′)

Levante: Aitor – Miramon, Duarte, Postigo, Clerc – Melero, Maisa (Rochina 60′), Radoja, Morales (Gómez 76′) – Leon (Bardhi 60′), Marti (Vezo 83′)

STARTELLEVER: David Bettoni valgte følgende startellever i hjemmekampen mot Levante lørdag ettermiddag.

Asensio scorer – Morales svarer

Det var Real Madrid som skapte kampens første sjanse etter et flott fremspill av Hazard til Benzema i feltet, hvor franskmannen akkurat fikk foten på ballen, men Aitor reddet. En lite minutt etter dette ble Sergi Leon sendt gjennom, og Eder Militão løpte inn i beina til angriperen hvilket felte han. VAR tok en titt på situasjonen, og ettersom Leon kun hadde målet foran seg så mottok Militão direkte rødt kort. På det påfølgende frisparket fikk Leon sjansen til å score, men forsøket trillet inn til Courtois som hadde full kontroll. Like før kvarteret ble Marco Asensio sendt i bakrom etter en flott pasning av Kroos, og kantspilleren var iskald alene mot Aitor hvor han satte ballen i mål til 1-0. Flott spill av vertene.

SCORET: Marco Asensio scoret kampens første mål, og her ser du feiringen etter målet.

Ved halvspilt omgang kom Roger Marti til to hurtige avslutninger, hvor den første var fra relativt skrått hold, og Courtois måtte gi en retur. Marti snappet ballen opp på ny, og sendte den mot mål igjen, men denne gang boksen Courtois forsøket over mål til hjørnespark. Like etter dette ble Asensio spilt opp i feltet etter en lang ball, og kantspilleren fikk lagt den ned, men han fomlet med skuddet etter at Aitor presset han hardt. Et par minutter etter halvtimen var passert sendte Miramon et flott innlegg gjennom boksen mot sin kaptein Morales, hvor kantspilleren fikk perfekt treff på halv-volley og sendte kula i det lengste hjørnet på vakkert vis. Noen minutter senere fikk Marti en ny sjanse etter gjennomspill, men igjen reddet Courtois. Flere sjanser ble det ikke, og det stod 1-1 til pause i Madrid.

Kontroversiell straffe, redning og poengtap

Den andre omgangen begynte med et par hjørnespark til gjestene, men de ebbet ut i ingenting spesielt. Snaut ti minutter ut i omgangen fikk Benzema en stor sjanse da han ble spilt opp på siden av boksen i god posisjon, men utrolig nok sendte franskmannen forsøket utenfor. Like før timen var det Modric sin tur til å teste skuddfoten, og det fra langt hold, men ballen duppet aldri og endte over mål. Noen minutter senere angrep gjestene langs siden, hvor Vinícius Júnior gikk knallhardt inn i Clerc akkurat på streken av 16-meteren. Dommeren pekte på krittmerket til Real Madrid sin store fortvilelse, og etter en rekke repriser kan det se ut som om Real Madrid har sitt på det rene da taklingen skjer like utenfor linjen. Roger Marti gjorde seg klar, men Courtois gikk riktig og reddet forsøket. Ballen lyver aldri.

STOD IMOT: Levante fikk et kontroversielt straffespark, men Thibaut Courtois stod imot og reddet mesterlig.

Snaut tjue minutter før full tid klemte innbytter Rochina til fra langt hold, og skuddet gikk mot mål, men Courtois hadde full kontroll. Ti minutter før full tid skulle omsider Marti få scoringen sin. Gjestene hadde mange spillere stående igjen i boksen etter en dødball, og Bardhi sendte et hardt innlegg inn, hvor Marti tok ballen og sendte den i lengste hjørne til 1-2. På overtid forsøkte Mariano lykken, men forsøket endte utenfor. Real Madrid kjempet godt med en mann mindre 81 minutter av kampen, men klarte til slutt ikke å få med seg et poeng etter at Levante tok ledelsen kort tid før slutt.

Thibaut Courtois (6): Kan ikke klandres for noen av scoringene da de begge er helt i hjørnet. Redder et straffespark på mesterlig vis, og har ellers enkelte gode redninger gjennom oppgjøret. Surrer litt i begynnelsen i kommunikasjonen med blant annet Odriozola, men løser sakene totalt sett greit.

Álvaro Odriozola (3): Som nevnt over så virker det litt som om kommunikasjonen feiler i begynnelsen av oppgjøret, og i tillegg til dette så glipper det litt på scoringen til Morales for backen. Blir riktignok dratt litt innover av de andre i forsvaret, men misser din mann som scorer og må derfor trekkes litt. Offensivt bidrar han litt for lite, og det er jo egentlig hans stryke.

Eder Militão (1): I vanlig tradisjon skulle brassen egentlig fått N/A, altså ikke vurdert da han ikke spiller 15 minutter eller mer, men grunnet kortet må han få karakter. Ødelegger kampen fullstendig for laget sitt, og selv om det røde kortet muligens er noe strengt så var det en helt unødvendig situasjon å sette seg selv i, hvilket er grunnlaget for karakteren.

Raphaël Varane (5): Spiller egentlig en ganske solid kamp defensivt med tanke på at makkeren forsvinner ut etter 9 minutter. Har relativt god kontroll defensivt, selv om han tidvis blir trukket litt langt over. Har enkelte viktige brudd, og gjør noen viktige løp for å hindre sjanser. Dog så kommer gjestene til en del sjanser, og det kan ikke bli mer enn 5 på franskmannen.

Ferland Mendy (4): Ikke hans beste kamp i Real Madrid-drakt. Er tidvis ute av posisjon defensivt, enten det er for høyt eller litt for langt ute til siden. Offensivt bidrar han heller ikke med stort, og selv om han jobber som en helt så trekkes han litt for middelmådigheten.

Luka Modric (5): Spiller en kamp på det jevne. Har noen gode pasninger, og kommer til en avslutning, men det blir liksom ikke det helt store. Jobber hardt, driver tempo i ballen, og veksler med posisjoneringen i banen, men som nevnt så blir det litt for ordinært.

Carlos Casemiro (5): Flyttes ned som midtstopper før klokka har vist 10 minutter grunnet kortet til Militão. Løser oppgaven relativt greit, men dessverre så blir savnet av brassen i sin sedvanlige rolle stort mot slutten. Den avgjørende scoringen er nesten et direkte resultat av at Real Madrid er en mann mindre, og at Casemiro må gjøre en annen jobb enn tidligere.

Toni Kroos (7 BB): Styrer spillet godt, og har noen flotte pasninger inn bak forsvaret til Levante. Har en målgivende pasning til Asensio som er flott, og har ellers enkelte andre pasninger som setter medspillere opp i gode posisjoner. Blir dog løpende litt i mellom i perioder av kampen, og klarer ikke helt å holde Levante fra å angripe i tospann med Modric, men uten tvil banens beste for Real Madrid lørdag ettermiddag.

Marco Asensio (6): Scorer Real Madrid sitt eneste mål da han stikker i bakrom, og er iskald i duell med Aitor. Får en stor sjanse kort tid senere også, hvor han tar ned en lang ball på mesterlig vis, men bommer litt i avslutnings-øyeblikket. Spiller egentlig en godkjent kamp, og er den beste av de i angrepet, uten at det leder til alt for mye.

Karim Benzema (4): Franskmannen kommer seg til et par gode sjanser, blant annet i begynnelsen av andre omgang, hvor han burde maktet å få avslutningen på mål. Virker litt usikker i enkelte situasjoner, og nøler litt, hvilket ikke går som spiss. Må noen hakk opp.

Eden Hazard (4): Faller litt ned igjen etter en relativt god kamp forrige helt, og presterer mer på det jevne. Det holder ikke i Real Madrid, og selv om han er delaktig i enkelte gode kombinasjoner så blir det alt for få bidrag. Må opp flere hakk, og han må opp på et mye høyere nivå over tid.

Vinícius Júnior (2): Lager et straffespark, dog av den kontroversielle sorten som like godt kunne vært et frispark. Tilfører utrolig lite den tiden han er på banen, og virker til å være fullstendig blottet for både form og selvtillit.

Sergio Arribas (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.