Real Madrid 1-1 Real Sociedad

Det var vertene som åpnet oppgjøret best, og tok kommandoen i den første omgangen. Etter hvilen endret Zidane formasjon, hvilket slapp gjestene inn i kampen igjen, hvor Portu scoret kampens første mål. Zidane valgte å bytte hele fire spillere etter dette, og to minutter før full tid så utliknet Vinícius Júnior i sin kamp nummer 100.

Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 25
Mandag 1.mars, kl:21.00

0-1 Cristian Portu (55′) – Assist: Nacho Monreal
1-1 Vinícius Júnior (88′) – Assist: Lucas Vázquez

Onsdag kveld spilte Real Madrid deres første oppgjør i utslagsrundene av Champions League, hvor de kontrollerte fra start til slutt. Dette til tross for at en rekke sentrale spillere var ute med skade, og den spanske klubben mønstret opp 600 pasninger mer enn den italienske. Til slutt endte det 0-1, og Los Blancos sikret et godt utgangspunkt i forkant av returoppgjøret. Mandag kveld var de tilbake på spansk jord, og klare for å ta i mot en motstander i LaLiga Santander. Real Sociedad var laget som kom på besøk, og baskerne har gjort det godt i hjemlig liga den siste tiden med seier i de tre siste kampene.

Real Madrid: Courtois – Lucas, Varane, Nacho, Mendy – Modric (Valverde 76′), Casemiro, Kroos – Asensio (Rodrygo 60′), Mariano (Duro 60′), Isco (Vinícius Júnior 60′)

Real Sociedad: Remiro – Gorosabel (Sagnan 82′), Zubeldia, Le Normand, Monreal – Guevara, Zubimendi – Portu (Barrenetxea 71′), Silva (Muñoz 85′), Oyarzabal – Isak (Fernandez 82′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zidane valgte følgende spillere fra start mot Real Sociedad mandag kveld.

Kun metallet i veien

Det ble en rolig åpning på kampen mandag kveld, hvor lagen både tok og følte på hverandre de første minuttene. Gjestene var først frempå med skudd på mål da Guevara førte med seg ballen fremover forbi flere spillere før han slapp til Gorosabel som sendte et skudd rett i klypene på Courtois etter kvarteret. Et par minutter senere fintet Isco rundt i boksen, før han slo en flott pasning mot Modric, men avslutningen til kroaten ble blokkert.

Ved halvspilt omgang kom omgangens desidert største sjanse da Modric og Lucas kombinerte før sistnevnte slo et vakkert innlegg mot Mariano som headet ballen via en motspiller, og i tverrliggeren. Returen havnet hos Asensio som trikset den med seg før han klemte til, men Le Nordman blokkerte skuddet. Det påfølgende hjørnesparket traff hodet til Varane, og igjen havnet ballen i metallet, via en motspiller sitt hode.

Like før halvtimen var det midtbane-ankeret Casemiro som testet lykken fra langt hold, og skuddet var hardt, men endte en liten meter utenfor. Ti minutter før hvilen spilte Mendy opp Isco på 16-meteren, og han dyttet videre til Kroos som stormet inn i feltet, men avslutningen til tyskeren ble blokkert til corner. Snaut ti minutter etter dette testet Modric lykken fra drøyt 16 meter, og selv om skuddet var knallhardt så hadde Remiro kontroll da han bokset unna. Målløs første omgang.

Taktisk bom?

Det så ut som om Zidane la om til en 3-5-2 eller 3-4-3-formasjon til å begynne den andre omgangen, og dette gjorde at gjestene slapp mer inn i kampen igjen. Et par minutter ut i omgangen klønet Courtois det til på et hjørnespark, og gjestene fikk en stor sjanse da Monreal forsøkte et akrobatisk skudd, men forsøket endte utenfor. Ti minutter spilt i den andre omgangen var venstreback Monreal frempå igjen, og denne gang fant han Portu bakerst i feltet, hvor kantspilleren skallet ballen i det lengste hjørnet til 0-1.

Et par minutter etter scoringen klønet Nacho det til helt bakerst, hvor målscorer Portu snappet ballen, og sendte den inn i feltet mot Isak, men svensken rakk akkurat ikke ballen. Real Madrid satte i gang hurtig, hvor ballen gikk fra høyre mot venstre før Kroos mottok ballen på 16-meteren, og curlet kula mot lengste kryss, men forsøket endte like utenfor. Like etter timen tok Kroos et hjørnespark hurtig til Lucas som sendte ballen inn i boksen mot Casemiro som headet noen centimeter utenfor fra kloss hold.

EN AV MANGE: Casemiro hadde mange muligheter med hodet mandag kveld, men alle forsøkene endte like utenfor.

100 kamper – feiret med scoring

Med tjue minutter igjen å spille så tok innbytter Rodrygo føringen, og sendte ballen inn i boksen mot Duro som steg til værs og headet like over. Et kvarter før full tid ble ballen sendt inn i boksen på ny, og igjen var det midtbanespiller Casemiro som steg til værs, men nok en gang headet han utrolig nok utenfor. Tre minutter etter dette var det Le Normand sin tur til å få sjansen med hodet, da et frispark ble svingt inn, men også han bommet på målet. Fem minutter før slutt kombinerte Real Madrid sine unggutter flott, hvor Rodrygo sendte til Valverde som hælet tilbake til Rodrygo før han sendte ballen like utenfor lengste stolpe.

Real Madrid var i gang med en skikkelig sluttspurt, og kort tid etter forrige sjanse så sendte Mendy ballen inn i feltet mot Duro som videre fant Casemiro. Brassen vendte rundt, og ladet foten, men forsøket gikk via en motspiller og over. To minutter før full tid skulle Los Blanco omsider få ballen i mål. Valverde hælet til Lucas som slo ballen perfekt inn i feltet hvor Vinícius Júnior stod på rett sted til rett tid, og banket inn 1-1. På overtid fremviste Nacho et lite stykke magi da han fintet rundt ved dødlinjen, og sendte ballen inn mot Casemiro i boksen, men igjen endte headingen utenfor, og oppgjøret endte 1-1.

UTLIKNET: Vinícius Júnior sikret et poeng med sin scoring to minuter før slutt.

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mye å bryne seg på i dette oppgjøret, og virker heller ikke like komfortabel som han bruker å være. Glipper ballen ved en anledning, og virker litt utilpass med ballen i beina. Helt ok kamp, men ikke det helt store.

Lucas Vázquez (7 BB): Høyrekanten spiller en solid kamp som høyreback – igjen. Er med fremover uansett hva, og tilfører en del gode ting. Kombinerer bra, slår enkelte gode innlegg, og gjør alt i alt en solid kamp. Defensivt har han heller ikke de helt store problemene, og får Oyarzabal til å se ut som en middelmådig LaLiga-spiller. Kåres til banens beste av redaksjonen i kveld.

Raphaël Varane (6): Spiller en relativt solid kamp helt bakerst. Løper opp en del baller, er trygg med ballen i beina, og er et viktig ledd i fasen hvor Real Madrid spiller seg fri. I tillegg til dette er han solid i luftrommet, hvilket vil si at franskmannen alt i alt leverer en god kamp.

Nacho Fernández (6): Som sin makker så spiller han en relativt god kamp, og ville nok muligens kunne fått en karakter opp om feilene hadde vært luket vekk. Deltar offensivt ved et par anledninger, og har blant annet en solid finte like før slutt. Defensivt er han god med ballen i beina, og er viktig i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut. Dog så mister han ballen ved en anledning som gir gjestene en stor sjanse, og trekkes for dette.

Ferland Mendy (5): En kamp midt på treet for den franske backen. Henger med defensivt mesteparten av tiden, men straffes tidvis for sin offensive posisjonering ved at Portu får stort spillerom. Offensivt bidrar han tidvis med gode løp, og enkelte gode kombinasjoner, hvilket bedrer seg betraktelig i den andre omgangen.

Luka Modric (5): I den første omgangen har han relativt god kontroll sammen med resten av midtbanen, og spiller rundt presset til La Real ved flere anledninger. I den andre omgangen med formasjons-endringen sliter de noe mer, og en midtbane med kun Modric og Kroos blir for svak. Det ender til slutt med at Modric ofres for nye krefter på midtbanen.

Carlos Casemiro (5): Spiller en veldig god første omgang, hvor han stabiliserer laget og midtbanen godt. Kommer i tillegg til noen sjanser offensivt, men det ebber ut i bom. I den andre omgangen flyttes han ned som en tredje midtstopper, og det svekker laget. Flyttes opp kort tid senere, og kommer da til enda flere sjanser, men brenner disse også. Nesten for brassen.

Toni Kroos (6): Den beste av de på midten mandag kveld, og mye av det takket være pasningsspillet hans. Vender opp, slår over press og over ledd hvilket gjør at Real Madrid får tid og rom til å bygge opp angrepene. Slår noen gode dødballer, og sentral i oppbyggingen av spillet nesten hver gang.

Marco Asensio (2): Spiller ingen god kamp, og involverer seg nesten ikke i spillet i det hele tatt. Skaper ingenting på egenhånd, og er heller ikke spesielt delaktig i kombinasjonene Real Madrid skaper. Rett og slett under par, og det burde brenne under føttene til Asensio nå med Rodrygo tilbake fra skade.

Mariano Díaz (3): Tilfører særdeles lite i kveld. Timer ikke løpene sine riktig, og det blir ofte mye innsats uten noe resultat. Har en sjanse som er verdt å nevne, hvor han header ballen i tverrliggeren. Ingen god kamp.

Isco Alarcón (6): Av de som spiller i angrepet så er han soleklart best. Skaper linker mellom de ulike spillerne, er delaktig i kombinasjoner, og gjør alt i alt en solid innsats. Virker til å spille seg noe mer i form, og en av de beste i press-fasen. Har også noen gode pasninger som setter medspillere opp i gode posisjoner.

Vinícius Júnior (6): Forsøker mye den tiden han er på banen, og lykke kanskje ikke med så alt for mye, men tidvis så går det. Skaper noen gode kombinasjoner, og er relativt trygg med ballen. Scorer det avgjørende målet i sin kamp nummer 100 hvor han er på rett sted til rett tid.

Rodrygo Goes (6): Virker frisk den tiden han er på banen, og utretter omtrent mer på den lille tiden enn Asensio har gjort de siste 3-4 kampene. Virker sugen på å vise seg frem, og skaper et par gode sjanser.

Hugo Duro (5): Skaper stort sett et eller annet hver gang han har ballen. Som oftest linker han opp med sine lagkamerater, men kommer også til en god sjanse hvor han header i nettaket. Godkjent innhopp.

Federico Valverde (6): Virker kvikk i steget, og det ser nesten ikke ut som om han har vært skadet en dag. Tilfører hurtighet, gode kombinasjoner og tidvis kreativitet. Er delaktig i flere sentrale angrep mot slutten av oppgjøret. Virket sulten.