Real Madrid 1 – 1 Manchester City: Spillervurderinger

Dagen var endelig kommet for sesongens viktigste kamp og det var ikke hvilken som helst motstander som kom på besøk.

Real Madrid – Manchester City
Santiago Bernabeu, Madrid
Champions League, semifinale, 1.kamp
Tirsdag 9.05, kl 21

Endelig var det klart for den avgjørende Champions League-semifinalen. Vinneren av dette oppgjøret er storfavoritt til å vinne hele turneringen, men det er ingen enkel oppgave for begge parter. Real Madrid vant knepent fjorårets semifinale, men Manchester City er tilbake i en ny utgave. Haaland har tatt verden med storm, satt ny målrekord i Premier Leauge og mange mener det er Haaland som endelig skal sikre City sitt første CL-gull. Klarer Madrid å stå i mot og har Manchester City det som skal til for å endelig nå hele veien?

Real Madrid kommer inn i oppgjøret relativt 100%. Militao må stå over denne matchen, men Rudiger er ingen dårlig erstatter. Alaba er tilbake etter en god cupfinale på lørdag og den brasilianske duoen på topp er i storform. Ancelotti gambler også på Kroos i anker-rollen, men har Modric tilbake i startoppstillingen. Real Madrid har hatt litt varierende form denne sesongen og har tapt viktige poeng i ligaen, men har samtidig storspilt mot både Liverpool og Chelsea, samt at de bokstavelig talt knuste Barcelona i Copa-semifinalen. City har en enda bedre streak, med 13 seire og to uavgjort på sine siste 15 kamper. City har ikke tapt en kamp siden 5 februar.  Storscoreren Haaland har allerede «runnet» Premier League, samtidig som at City nå har PL-tittelen i egne hender. Det er dermed en formidabel motstander som kommer på besøk i den spanske hovedstaden i kveld.

Kampen åpner litt som forventet. City triller mye ball, uten å slippe Madrid for mye til. Rudiger ypper seg også tidlig mot Haaland og går hardt i ryggen på nordmannen i åpningsminuttene. Vinicius kommer til et skummelt innlegg mot Benzema like etter, men franskmannen får ikke kontroll på ballen. Tydelig at City også spiller mye mot Camavinga, men Vinicius, samme med Valverde, bidrar godt. Real Madrid blir også presset vanvittig høyt tidlig i kampen og må spille seg ut på små flater. Her gjør Kroos en fantastisk jobb. Hjemmelaget pakker også godt sammen og City blir ofte tvunget til langskudd. Real Madrid kommer også til noen pene kontringsforsøk i første halvdel av 1.omgang. City roter det dermed litt til når de skal spille seg ut selv og Vinicius utnytter dette perfekt med og nesten treffe Benzema inne i boksen. Her slipper City så vidt unna! City slipper opp litt etter halvtimen og Real Madrid begynner å kommemer til. Plutselig smeller det! Camavinga og Modric kombinerer godt på egen halvdel. Camavinga løper over halve banen, slipper ballen til Vinicius, som blåser ballen i mål like utenfor 16-meteren. En helt nydelig kontring! City setter inn  et ekstra gir mot slutten av omgangen, men de kommer ikke til å de store mulighetene. Real Madrid går dermed inn i garderoben med ledelsen i behold.

2.omgangen åpner litt roligere. Real Madrid spiller seg elegant ut og virker som alltid komfortable med City-spillerne rundt seg. Har en vanvittig flott kombinasjon tidlig i 2.omgangen, men bortelaget avverger. City tar så litt over igjen, mens Real Madrid forholder seg rolig. Vi får se litt av hva Haaland kan by på etter et fantastisk løp, men Alaba er våken. Hjemmelaget kommer derimot til noen gode muligheter like etter. I nesten hvert eneste angrep Real Madrid har så skapes det muligheter, mens det er helt motsatt for bortelaget. Atmosfæren på Bernabeu er også helt fantastisk i kveld! Dette kjenner City godt på kroppen. Men plutselig snur det. De Bruyne gønner til skikkelig fra 20 meter. Courtois er sjanseløs. 1-1. Dermed er det City som begynner å overta litt igjen, men det blir bare med trillingen. Er Real Madrid som vil mest mot slutten av kampen. Kampen ebber etterhvert ut og det ender 1-1 i Spania. Kampen er dermed helt åpen før returoppgjøret.

Courtois (7): Problemfri redning etter skudd fra De Bruyne tidlig i matchen. Må også i full strekk etter et ekkelt forsøk fra Rodri. Ellers komfortabel med ballen mellom bena. Fantastisk redning etter skudd fra De Bruyne, som uansett ble blåst for offside.

Alaba (7): Velger alltid rett i utspillsfasen og virker veldig komfortabel med det enorme City-presset tidlig. Fantastisk inngrepen mot Haaland i det 55.minutt.

Rudiger (9): Ypper seg mot Haaland tidlig. Tyskeren viser ingen nåde i dag! Nøytraliserer nordmannen helt i 1.omgangen. Like fantastisk i 2.omgang. En av Rudigers beste kvelder i Real Madrid-drakt. Fortjener BB med Vinicius i dag.

Camavinga (8): Får mye på seg til å begynne med, men mestrer det godt. Gjør et fantastisk løp og sikrer assist til Vinicius. Noe av det beste jeg har sett fra Camavinga i år! Forårsaker foranledningen til City sin utligning, men fort gjort. Fantastisk aften fra franskmannen!

Carvajal (6): Solid defensiv i 1.omgang og tvinger City ut mot Camavinga i steden. Er også god i duellen mot Grealish og virker å komme litt inn i hodet på engelskmannen.

Valverde (6): God til å dekke kantene når City har ball. Glimrende ball inn mot Benzema i det 33.minutt.

Kroos (7): Er essensiell i dag for å spille ballen ut fra forsvaret. Gjør også en god defensiv jobb. Hjelper også godt til i kampen mot Haaland. Godt innlegg mot Benzema i det 77.minutt. Ut for Tchoumeni etter 83.minutter. Absolutt godkjent fra Kroos i dag.

Modric (7): Bidrar godt i utspillsfasen. Trår plutselig til med en nydelig kombinasjon med Camavinga som ender med scoring. Viser hvor viktig han er i disse situasjonene. Også god til å dekke opp Camavingas kant når franskmannen står høyere. Byttes ut for Nacho. Pen kamp fra kroaten i dag.

Benzema (5): Lite involvert tidlig i 1.omgangen, men gjør mye gode løp. Får også flere gode baller på seg, men klarer ikke konvertere. Er veldig nære etter corner fra Kroos på en litt treg ball. Godkjent kamp fra Benzema, men involverer seg litt for lite.

Vini Jr (9)BB: Pent innlegg mot Benzema tidlig i matchen. Har et pent innlegg litt senere også. Vinicius er livsfarlig når han først kommer til! Slår også til med en viktig sklitakling i egen boks tidlig i kampen. Scorer det første målet i matchen og hvilken scoring det var! Er helt ekstremt god i dag og det er kanskje kun Kyle Walker som har sjans når brasilianeren er på sitt beste.

Rodrygo (7): Fantastisk ball til Benzema i det 17.minutt, men franskmannen er bittelitt sen.Er en konstant trussel for City-forsvaret. Skrur ordentlig på i 2.omgang og dribler seg lett gjennom City-forsvaret ved flere anledninger. Rodrygo har nådd nye høyder i år! Byttes ut for Asensio i det 80.minutt. Veldig god kamp av brasilianeren.

Innbyttere:

Asensio: Inn for Rodrygo etter 80 minutter.

Tchoumeni: Inn for Kroos etter 83 minutter. Godt skudd fra 25 meter mot slutten av kampen.

Nacho: Inn for Modric etter 86 minutter.