Champions League, semifinale (1/2)
Tirsdag 27.april, kl:21.00

0-1 Christian Pulisic (13′) – Assist: Antonio Rüdiger
1-1 Karim Benzema (28′) – Assist: Eder Militão

Tirsdag kveld var det igjen duket for verdens gjeveste turnering for klubblag innen fotball. Champions League stod for tur, og nærmere bestemt så var det semifinalene i den store turneringen som stod for tur. Kun fire lag gjenstod, hvor Manchester City møter Paris Saint-Germain i det ene oppgjøret, og Chelsea møter turneringens mestvinnende lag i Real Madrid i det andre oppgjøret. Etter mye mas om Super League hvor mange har ment mye, så var det Champions League som var i fokus tirsdag kveld, hvor begge lag var ute etter et godt utgangspunkt.

Real Madrid: Courtois – Militão, Varane, Nacho – Carvajal (Odriozola 79′), Modric, Casemiro, Kroos, Marcelo (Asensio 79′) – Benzema (Rodrygo 88′), Vinícius Júnior (Hazard 66′)

Chelsea: Mendy – Christensen, Silva, Rüdiger – Azpilicueta (James 67′), Kanté, Jorginho, Chilwell – Mount, Werner (Havertz 67′), Pulisic (Ziyech 67′)

Rufsete start – flott reaksjon

Det var ingen god start for Los Blancos i den første semifinalen, hvor gjestene åpnet sterkest. Snaut ti minutter ut i oppgjøret fikk de blåkledde en enorm sjanse da Mount tok seg fremover i banen, og et skudd havnet hos Pulisic på bakerste stolpe. Amerikaneren spilte hurtig videre til Werner som kun hadde Courtois foran seg, men den belgiske sisteskansen gjorde en fantastisk redning og hindret scoring. Et lite minutt senere var tyskeren frempå igjen, hvor han klemte til fra 16 meter, men forsøket gikk rett i klypene til Courtois.

Like før kvarteret var gjestene fra London frempå igjen hvor Rüdiger spilte en flott pasning i bakrom mot Pulisic, og når både Nacho og Varane stormet mot mållinjen så fikk amerikaneren all tid i verden. Først fintet han vekk Courtois, og deretter sendte han ballen i mål via skulderen til Varane, 0-1. Ved halvspilt omgang kom vertene til deres første halvsjanse da Benzema mottok ballen på 25 meter, la den til rette og klemte kula i utsiden av stolpen, nære. Et par minutter senere kom Kanté frem på siden, og fant Mount i midten. Han spilte videre til Chilwell som skjøt et par meter utenfor med høyre fot.

METALLET: Karim Benzema hadde et flott skudd som endte i utsiden av metallet ved halvspilt omgang.

Like før halvtimen hadde verten hjørnespark, og det ble som mange ganger før tatt hurtig. Kroos til Modric, og videre til Marcelo som sendte ballen mot bakerste stolpe. Der ruvet Casemiro høyest, og knuste Azpilicueta i duellen. Ballen gikk videre mot Militão som også vant sin duell, og stusset mot Benzema som tok ned ballen på brystet og knallhardt sendte kula i mål på volley. Fantastisk vakkert, 1-1. Et par minutter etter halvtimen kontret vertene fremover ved Vinícius Júnior som spilte videre til Benzema, og franskmannen slapp videre til Kroos som ladet skuddfoten, men forsøket endte utenfor. 1-1 til pause.

VAKKERT: Karim Benzema tok ned ballen på brystet, og sendte den knallhardt i mål på volley til 1-1.

Ikke optimalt utgangspunkt

Det er ikke stort mye å skrive om fra den andre omgangen, hvor begge lagene la seg dypt og virket fornøyde med resultatet. Real Madrid tok over en del av ballbesittelsen som Chelsea hadde, men det var til lite nytte da motstanderne forsvarte seg særdeles godt. Første sjanse kom ti minutter før full tid, og det var gjestene som hadde den da Ziyech sendte et frispark mot mål, men Courtois hadde full kontroll og holdt forsøket. Et par minutter før full tid fikk vertene noe som så ut som en sjanse da Kroos sendte et frispark inn som Varane headet via ansiktet til Chilwell, og like utenfor stolpen. Det ble ikke flere sjanser, og heller ikke flere mål i oppgjøret som vil si at Real Madrid reiser til London med mål om å score, og det flere enn motstanderen om de ønsker avansement.

MOT GAMLEKLUBBEN: Eden Hazard kom inn for Vinícius Júnior etter timen var passert mot sin gamle klubb, dog uten å overbevise.

Thibaut Courtois (6): Har en helt ellevill redning på skuddet til Werner fra kloss hold etter ti minutter. Forsøker så godt han kan på scoringen, men for alt for lite hjelp. Utenom dette er han trygg, spesielt i feltarbeidet hvor han plukker ned både hjørnespark og innlegg. Gjør også en grei jobb med ballen i beina.

Eder Militão (7 BB): Starter kampen horribelt, hvor det verken er innsats, god posisjonering eller godt forsvarsspill. Er delvis skyldig i sjansene som skapes, og målet. Tar seg dog opp betraktelig etter dette, og begynner tidvis å dominere både med fysikk i form av taklinger og solid posisjonering. Snur en dårlig start til å bli banens beste spiller for Real Madrid, og det er stort av en ung mann. Skal også ha ros for at han vinner duellen i forkant av scoringen.

Raphaël Varane (5): Spiller en kamp helt på det jevne, og må ta en del av skylden for det første målet. Kommuniserer dårlig med Nacho, hvor ingen av de gjør noe som helst, annet enn å løpe til mållinjen. Kommer seg noe etter dette, og spiller en godkjent kamp. Trekker dog tidvis litt for mye over til siden, og må være hakket flinkere til å holde seg sentralt som midtre stopper.

Nacho Fernández (5): Ingen voldsomt god kamp, men heller ingen direkte svak kamp. Kommuniserer dårlig med Varane på scoringen, og i mine øyne må han ta største del av skylden da han ikke markerer mann eller støter på Pulisic. Spiller godkjent etter dette, uten å markere seg nevneverdig.

Dani Carvajal (5): Spiller en helt ok kamp som vingback, hvilket er en noe uvanlig posisjon for Carvajal. Har grei kontroll defensivt, men bidrar litt for lite offensivt. Går ikke på nok dype løp, og prioriterer muligens det defensive fremover det offensive, og det blir for dårlig når Real Madrid trenger mål.

Luka Modric (5): Spiller en kamp på det jevne hvor han jobber hardt, og varierer mellom å falle dypt og samtidig bli med fremover. Skaper ikke spesielt mye, og virker ikke til å tilføre spesielt mye når han ikke klarer å diktere tempoet mer enn i denne kampen. Blir en kamp helt på det jevne, og må opp flere hakk neste uke.

Carlos Casemiro (6): Den beste av de på midten, hvor han takler knallhardt og kjemper gjennom samtlige 90 minutter. Involverer seg også en del offensivt, enten det er for å fordele ballen videre eller som oppspillspunkt i feltet. Vinner den første duellen i forkant av scoringen hvor han smadrer Azpilicueta i duell.

Toni Kroos (5): Ingen stor kamp av den tyske midtbanegeneralen heller. Spiller en kamp på det jevne hvor han fordeler ball, skaper enkelte kombinasjoner og tidvis involverer seg offensivt med et par skudd. Får håpe at dette var kampen tyskeren trengte for å børste av rusten etter skaden.

Marcelo Vieira (2): Holder rett og slett ikke nivået lenger. Tempoet er verre enn noen gang, og han blir løpt fra av samtlige Chelsea-spillere. Tilfører omtrent ingenting defensivt, da det er siden hans gjestene angriper på oftest. Offensivt tilfører han heller ikke stort da han rett og slett ikke klarer å komme opp i tide. Har et par ok kombinasjoner, og slår innlegget som leder til scoringen, men utenom dette er det tynn suppe.

Karim Benzema (7): Franskmannen viser frem et stykke magi med scoringen sin hvor han tar ballen ned på brystet, og klemmer den i mål på volley. Har også en meget god involvering til hvor han løper seg løs og klemmer ballen i stolpen. Forsøker gjennom hele oppgjøret å skape kombinasjoner, men Real Madrid angriper med for få spillere, og han blir ofte alene, eller kun sammen med Vinícius Júnior. Jobber i tillegg knallhardt defensivt når det er behov for det.

Vinícius Júnior (4): Sliter litt med å involvere seg i oppgjøret, og muligens er det fordi han brukes feil og alt for lite. Blir ofte alene i angrepet når han spilles opp, og mot tre forsvarere blir det for tøft. Kampbildet mot et Chelsea som legger seg lavt i andre omgang passer brassen dårlig, og han byttes ut til fordel for Hazard.

Eden Hazard (4): Tilfører svært lite den tiden han er på banen. Ser tidvis pigg ut i steget, og skaper kombinasjoner, men de skjer for langt nede i banen. Offensivt skaper han lite, og kanskje mindre enn spilleren han kommer inn for.

Marco  Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Álvaro Odriozola (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.