Estadio Alfredo Di Stéfano
LaLiga Santander, runde 4
Onsdag 30.september, kl:21.30

1-0 Vinícius Júnior (65′)

Det ble en tøff kamp for Real Madrid lørdag kveld, hvor Real Madrid og Real Betis kjempet hele veien inn om poengene. Med et rødt kort like etter timen ble det for tøft for de hvite og grønne, og Los Blancos endte til slutt opp med alle poengene. Onsdag kveld ventet et nytt oppgjør, og det første som skulle spilles på hjemmebane denne sesongen. Real Valladolid kom på besøk til Estadio Alfredo Di Stéfano, hvor Los Blancos ønsket å forlenge rekken til syv seiere på rad.

Real Madrid: Courtois – Odriozola (Carvajal 57′), Varane, Ramos, Marcelo – Valverde, Casemiro, Modric – Isco (Asensio 57′) – Jovic (Vinícius 57′), Benzema (Mayoral 87′)

Real Valladolid: Roberto – Hervias, Bruno, Sánchez, García – Herrero (El Yamiq 87′), Emeterio (Kike 64′) – Plano, Orellana (De Souza 64′), Rubio (Guardiola 74′) – Weissmanan (Villa 74′)

Jovic nære

Det var en jevnspilt åpning på Estadio Alfredo Di Stéfano onsdag kveld, hvor gjestene var de som skapte den første sjansen. Etter fem minutter ble et innlegg sendt inn mot Weissman i boksen, og angriperen fra Israel klemte til på volley, men han traff urent og Courtois reddet. Ti minutter ut i oppgjøret fikk vertene sin første sjanse, hvor Isco og Jovic kombinerte før sistnevnte slapp til Marcelo i boksen. Brassen tok med seg ballen men rotet litt før han fikk avsluttet rett i en motspiller. Valverde plukket opp returen, men forsøket på halv-volley ble reddet av Roberto.

Like etter kvarteret var passert sendte Isco en ball i bakrom mot Valverde, og midtbanespilleren fant Jovic på løp inn i boksen, men angriperen satte ballen like utenfor med feil fot. Ti minutter før pause kombinerte Marcelo og Modric, hvor ballen endte hos Jovic i boksen, men heller ikke denne gang fikk han ballen innenfor stengene, da den endte i nettveggen. Gjestene kom til et par avslutninger fra langt hold før hvilen, først ved Orellana og deretter ved Waldo Rubio, men begge endte rett på Courtois, og lagene gikk til hvile på 0-0.

I NETTVEGGEN: Luka Jovic kom nære scoring onsdag kveld, men her ender forsøket i nettveggen.

Vinícius Júnior avgjør

Real Madrid skulle få en stor sjanse kort tid ut i den andre omgangen, da Isco sendte et hjørnespark som landet på hodet til Jovic, men headingen ble reddet. Roberto måtte omsider gi en retur, og Casemiro kom skliende inn hvor ballen endte i tverrliggeren. Nære, men ikke nære nok. Ti minutter ut i omgangen avanserte Weissman fremover, og testet skuddfoten, men Courtois reddet. Like før timen valgte Zidane å legge om formasjon til 4-3-3, hvor Asensio, Vinícius Júnior og Carvajal kom inn.

Det skulle ikke ta lang tid før formasjons-endringen endret kampen. Drøyt fem minutter etter byttene mistet Vinícius Júnior ballen til Valverde som videre sendte mot Benzema. Der kom omsider en forsvarer i veien, og ballen endte opp hos Vinícius Júnior igjen som satte ballen i mål til 1-0. Kort tid etter scoringen så avanserte gjestene fremover, hvor venstreback Carnero forsøkte lykke fra skrått hold, men Courtois fikk opp armen og dyttet til corner.

SCORER: Vinícius Júnior i aksjon her, hvor han setter i kampens eneste mål.

Med et kvarter igjen å spille testet Waldo lykke fra langt hold, hvor Thibaut sendte ballen til corner. Hjørnesparket landet på hodet til Bruno, men midtstopperen headet utenfor. Et lite minutt senere kombinerte Modric og Benzema hvor sistnevnte sendte ballen mot lengste hjørne, men Roberto reddet forsøket. To minutter etter dette kontret vertene fremover, anført av Asensio før han slapp videre til Benzema. Franskmannen forsøkte å finne Vinícius Júnior, men pasningen ble litt kort og en forsvarer klarerte til hjørnespark.

Ti minutter før full tid gjorde Roberto et svakt utkast, og Modric snappet opp ballen før han sendte den i stolpen. Ballen gikk via Roberto og en forsvarer til corner på vei ut. Tre minutter på overtid av oppgjøret ble Vinícius Júnior spilt i bakrom, og brasilianeren kom helt alene med Roberto, men forsøkte å chippe ballen med venstre fot, og Roberto reddet lett. Dermed endte oppgjøret 1-0 på Estadio Alfredo Di Stéfano, og Los Blancos sikret tre nye poeng.

RENT BUR: Marcelo og Thibaut Courtois gir hverandre en high five etter å ha holdt nullen mot Real Valladolid.

Thibaut Courtois (7): Får ikke veldig mange vanskelige skudd på seg, men får noen avslutninger og uansett hvordan de kommer så er han solid. Redder langskudd med trygghet, redder nær-skudd, og holder buret rent for andre gang på tre oppgjør denne sesongen.

Álvaro Odriozola (5): Er fullstendig ubrukelig bakover, hvor han taper alt som er av dueller hvor fysikk er involvert. Hans offensive bidrag gjør også at han er ute av posisjon ved jevne mellomrom. Offensivt bidrar han dog mer, og skaper et par halvsjanser med sine løp. Fortsatt langt unna en plass i startelleveren.

Raphaël Varane (7): For en form midtstopperen har startet denne sesongen i! Stopper alt som kommer hans vei defensivt, og han gjør det med eleganse og ro. Er også delaktig når Real Madrid spiller seg ut av presset til gjestene, hvor han blant annet har flere løp hvor han tar med seg ball fremover. Meget god kamp igjen av franskmannen.

Sergio Ramos (6): Blir satt i skyggen av sin makker, da han oftere er borte fra situasjonene grunnet sin posisjonering. Dog så spiller også han veldig solid defensivt, og ruver i luftrommet de gangene han er involvert. God til å spille seg ut bakfra, og er et viktig lett i første fase av spillet.

Marcelo Vieira (4): Tja, hva skal man si om den gamle brasilianske storheten? Virker tung, og slurver både med pasninger og den ene sjansen han kommer til. Toucher ballen feil, og får ikke skutt til riktig tid. Må heve seg mange hakk for å kunne ta plassen fra Mendy.

Federico Valverde (7 BB): Etter et svakt innhopp i første kamp så har unggutten fra Uruguay virkelig prestert. Var i god i forrige kamp, og var igjen god denne kampen. Setter opp Jovic i en solid posisjon hvor han kunne scoret, har mange løp fremover, og er delaktig i forkant av scoringen til Vinícius Júnior. Banens beste i kveld!

Carlos Casemiro (6): Gjør jobben som den usynlige midtbanespilleren, hvor han bryter baller og skaper balanse i regnskapet. Er veldig nære å score i andre omgang når han sklir ballen i tverrliggeren, men det vil seg ikke. Flink til å dekke opp defensivt når Odriozola, Ramos eller Marcelo forsvinner fremover.

Luka Modric (6): Styrer tempoet i kampen, og strør baller fra side til side. Involvert i oppbyggingen av spillet, og har et par fine kombinasjoner. I periodene hvor han ikke involverer seg er han dog relativt usynlig, og virker muligens litt sliten mot slutten av oppgjøret.

Isco Alarcón (5): Starter bra, hvor han involverer seg i det meste som skjer offensivt. Sender Valverde i bakrom i forkant av sjansen til Jovic, kombinerer med Marcelo, kombinerer med Jovic og er tidvis veldig delaktig. Dog så spiller han på høy risiko, og med høy risiko så blir det også en del feilpasninger. Har et godt hjørnespark i begynnelsen av andre omgang før han byttes ut.

Luka Jovic (5): Kommer til tre gode sjanser i løpet av oppgjøret. En setter han like utenfor med feil fot, en setter han i nettveggen og en heading reddes av Roberto. Det skal dog nevnes at han kommer til sjansene, og de er bare spørsmål om tid før det løsner for serberen. Byttes ut for Vinícius Júnior.

Karim Benzema (4): Virkelig ikke spilt bra så langt denne sesongen. Virker rusten, og bommer med en rekke ting. Kombinasjonene sitter ikke, posisjoneringen sitter ikke, og skuddene blir for dårlig plassert eller for svake. Må opp flere hakk, for vi trenger mål fra franskmannen.

Dani Carvajal (5): Virker umiddelbart tryggere enn Odriozola defensivt, og som Odriozola så involverer han seg offensivt. Har noen gode kombinasjoner, og løper kontinuerlig. Greit innhopp av backen.

Marco Asensio (5): Faller alt for ofte dypt i banen, og vandrer litt for ofte vekk fra der han burde være. Dette gjør at han ikke er spillbar til enhver tid, og savnes tidvis ute på kanten. Har noen gode kombinasjoner, spesielt på kontringen et kvarter før full tid, men det leder ikke til noe.

Vinícius Júnior (6): Kommer inn og scorer kampens eneste mål. Litt heldig som får ballen, men er iskald når han først får den. Utenom dette så roter han seg tidvis litt for ofte bort, og kommer ikke til mange sjanser. Får muligheten til å bli tomålsscorer på overtid, men avslutningen er veldig svak.

Borja Mayoral (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Real Valladolid?