Site icon Real Madrid Norge

Atletico Madrid 1–1 Real Madrid: Spillervurderinger

Los Blancos, som har brukt tid på å finne formen, møtte opp til Wanda Metropolitano uten Kylian Mbappé, som har scoret 5 mål på sine siste 7 kamper.

Real Madrid startet i hundre i en 4-4-2 formasjon, men det førte ikke til noen store sjanser. Etter hvert tok Atlético Madrid kontroll over kampen i en lengre periode. De kom nær en scoring ved Julián Álvarez, som fint spilte seg inn fra venstrekanten og tvang Courtois til en sterk redning.

Ancelotti uttalte før kampen at laget måtte være kompakte, og utover første omgang så vi et Real Madrid som ikke presset Simeones menn særlig, men fokuserte på å tette midtbanen – noe de klarte i perioder.

Real Madrid skapte ikke mange store sjanser, men et skudd fra Valverde fra 20 meter fikk publikum til å holde pusten. Oblak var på plass og reddet forsøket. En annen stor sjanse kom fra Vinicius, som spilte seg fint gjennom på venstresiden. Han sendte en pasning til Rodrygo, som stusset ballen videre til Bellingham. Men Bellingham klarte aldri å få skikkelig kraft på avslutningen, og Oblak reddet enkelt.

Atlético Madrid holdt selv midtbanen svært kompakt, noe som ofte førte til at Real Madrid-spillerne ble isolert, og de klarte ikke helt å finne kombinasjonene.

I andre omgang startet Real Madrid svakt, med tre feilpasninger på egen banehalvdel, og de kom aldri helt i gang etter pause.

I det 60. minutt fikk Real Madrid frispark omtrent 25 meter fra Atlético Madrids mål. Det så lenge ut til at Valverde skulle skyte, men Modric sendte i stedet ballen til Vinicius på venstresiden. Han la inn et perfekt innlegg som landet ved føttene til Militao, som var helt alene. Han fyrte av en rakett som suste forbi Oblak og inn i mål.

Etter scoringen ble det dramatisk. Courtois fikk kastet lightere og en hvit pose etter seg, med ukjent innhold. Episoden gjentok seg da kampen skulle starte opp igjen etter scoringen, noe som fikk dommer Mateo Busquets Ferrer til å kalle til seg trenerne og sendte spillerne i garderoben. Kampen ble stoppet i 15-minutter.

Da spillerne kom ut igjen, ble de møtt med buekonsert fra tribunen, og fem minutter gikk til oppvarming før kampen startet på nytt.

I gjenoppstarten kom første sjanse til Vinicius, men skuddet ble komfortabelt reddet av Oblak. Real Madrid forsøkte å sikre seg en 1-0-seier og byttet ut både Rodrygo og Vinicius, mens Modric gikk ut til fordel for Vazquez. Men i sluttminuttene fant Atlético ved Trippier en perfekt pasning gjennom til Correa, som rundet Courtois og satte ballen i mål. Målet ble først annullert offside, men etter opptak fikk Los Rojiblancos målet og kampen endte 1-1.