Real Madrid 1-0 Athletic Club

Det var to særdeles ulike omganger vi var vitne til på Santiago Bernabéu onsdag kveld. Real Madrid dominerte i den første, og fikk til slutt scoringen sin ved Karim Benzema. I den andre omgangen var gjestene fra Bilbao best, men Courtois holdt buret rent, og det endte til slutt med tre nye poeng for Los Blancos.

Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 9
Onsdag 1.desember, kl:21.00

1-0 Karim Benzema (40′) – Assist: Luka Modric

Den siste tiden har vært meget solid for Real Madrid under Carlo Ancelotti sin ledelse. Seierene har rullet inn, og de fleste på overbevisende måte. Selv de kampene Los Blancos ikke har levert på øverste hylle med tanke på underholdning, og prestasjon så har de sikret tre poeng. Dette har ført de til toppen av tabellen, hvor de har skaffet seg en liten luke til lagene bak på tabellen. Onsdag kveld var det endelig duket for at Real Madrid skulle få spilt kampen som ble utsatt mot Athletic Club fra runde 9 i LaLiga Santander, og som vanlig var det et tøft oppgjør som stod for tur.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Nacho 80′), Militão, Alaba, Mendy – Modric (Valverde 70′), Casemiro, Kroos (Camavinga 80′) – Asensio (Rodrygo 64′), Benzema, Vinícius Júnior

Athletic Club: Simon – Lekue (de Marcos 46′), Nuñez, Yeray, Balenziaga – Zarraga, D.Garcia (Vesga 82′), Vencedor (Williams 64′), Muniain (Sancet 70′) – R.Garcia (Berenguer 70′), Iñaki

XI: Real Madrid stilte med følgende elleve spillere fra start mot Athletic Club.

Benzema holder det gående

Det var ingen tvil om hvilket lag som åpnet best på Santiago Bernabéu onsdag kveld, da Real Madrid kom ut på gressmatta med flammer i øynene. Fem minutter ut i oppgjøret fintet Vinícius Júnior rundt på siden før han fant Benzema på bakerste stolpe, og selv om franskmannen fikk foten på ballen så traff han ikke rent nok til å utfordre Simon nevneverdig. Noen minutter senere var duoen frempå igjen, hvor de kombinerte flott før Benzema kom til avslutning fra 16 meter, men skuddet ble reddet av Simon. Ved halvspilt omgang fikk Athletic-vetaran Raul Garcia muligheten etter et hjørnespark hvor han stupheadet mot mål, men utrolig nok klarte han ikke å få ballen forbi Courtois.

Like før halvtimen bygget Real Madrid opp igjen med flotte kombinasjoner hvor Benzema nok en gang kom til avslutning, men denne gang endte forsøket til side for mål. Drøyt fem minutter før hvilen sendte Real Madrid en ball inn i feltet som i første omgang ble klarert rett ut mot Kroos, og tyskeren klemte til på volley, men Simon fikk en hånd på ballen, og fikk til slutt kontroll over forsøket. Et lite minutt senere skulle omsider vertene få hull på byllen, og igjen kom sjansen etter en rekke flott kombinasjoner. Vinícius Júnior og Modric spilte vegg før Asensio fikk ballen, og han sendte mot mål, men Simon reddet. Målvakten måtte omsider gi en retur, og den landet hos Modric som sleivet ballen videre til Benzema, og franskmannen satte enkelt inn 1-0.

MÅLSCORER: Karim Benzema var den eneste spilleren som klarte å få ballen i mål bak sisteskansen.

En levende vegg

Det var ingen tvil om at Real Madrid leverte best i den første omgangen, men gjestene fra Bilbao ga seg ikke uten kamp, og kjempet hardt i den andre omgangen. Først frempå var Zarraga med et skudd fra skrått hold like utenfor 16-meteren, men forsøket endte utenfor lengste stolpe. Ti minutter ut i omgangen var det Toni Kroos som forsøkte lykken ved å curle ballen i lengste kryss fra 16-meteren, men skuddet endte like utenfor stolpen. En time ut i oppgjøret så var det Iñaki Williams sin tur til å komme til avslutning, men angriperen klarte ikke å overliste Courtois som reddet.

VEGG: Thibaut Courtois stod en solid kamp, og reddet alt Athletic Club forsøkte onsdag kveld.

Tjue minutter før full tid var gjestene frempå igjen da Muniain svingte et frispark inn i boksen mot Yeray, og midtstopperen fikk hodet på ballen, men traff ikke rent nok til å styre forsøket mellom stengene. Et kvarter før slutt var det innbytter Sancet som tråklet seg forbi i feltet, og kom til avslutning, men Thibaut Courtois var ute og gjorde målet mindre før han reddet flott. Noen minutter senere så var Iñaki frempå igjen, men denne gang klarte han ikke å presse avslutningen på mål, og forsøket endte utenfor. Fem minutter før full tid fikk gjestene en ny stor mulighet da Vesga satte hodet på ballen etter et hjørnespark, men en god blokkering av Militão med brystet hindret scoring. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid sikret tre nye poeng til tross for en meget svak første omgang.

Thibaut Courtois (9 BB): For en målvakt belgieren har blitt i Real Madrid. Leverer omtrent aldri en dårlig kamp, og har blitt god i alle faser av spillet. Leser baller som spilles inn i bakrom, hvor han er tidlig ute og avverger. Er god med ballen i beina de gangene han blir inkludert i spillet, og på avslutninger er han enorm. Reddet alle skudd uansett om de kom fra kloss hold eller fra utsiden av 16-meteren. Banens beste, uten tvil.

Lucas Vázquez (6): Involverer seg tidvis offensivt, hvor han kommer på overlapper, og deltar i enkelte kombinasjoner. Defensivt har han grei kontroll de gangene han utfordres langs bakken, og gjør alt i alt en godkjent prestasjon.

Eder Militão (6): Selv om det ikke skiller mye mellom de to i midtforsvaret denne kvelden så syns jeg brassen var hakket bedre enn makkeren sin. Er litt sterkere enn Alaba i luftrommet, og får unna noen av ballene Bilbao slår inn. Har grei kontroll med ballen i beina, og når han blir utfordret mann mot mann. Må dog være enda mer bestemt, og klar i dueller etter dødball.

David Alaba (6): Sliter litt i luftrommet, og med markeringen på dødball. Har en litt lik kamp som makkeren sin, hvor de blir smadret i duellene i feltet, men de langs bakken har god kontroll. Blir kanskje litt passiv ved et par anledninger, men har også en del fine pasningene fra sin lave posisjon i banen.

Ferland Mendy (5): Veldig lite synlig denne kampen, og involverer seg nesten ikke i det hele tatt fremover i banen. Defensivt han god kontroll, men kan til fordel involvere seg enda mer offensivt både for å skape ubalanse, og overtall på den venstre siden.

Luka Modric (6): Best av de tre sentralt på midten, og det baseres neste kun på at han jobber hardt, treffer på pasningene, og deltar i kombinasjonene offensivt, hvilket blant annet sikrer han en målgivende pasning.

Carlos Casemiro (5): Har et par gode gjenvinninger, og hjelper forsvaret gjennom hele kampen. Utenom dette så slår han noen gode baller, og har et par gode skudd på mål, men vil gjerne se enda mer fra han. Blir travende en del mellom linjene, og får ikke helt bidratt slik vi vet han kan.

Toni Kroos (5): Er noe mer anonym kamp enn vi har sett fra Kroos på lenge. Blir løpende mye mellom hvor han ikke helt klarer å involvere seg i spillet. Har noen gode pasninger, men har også perioder hvor han ikke syns i det hele taatt.

Marco Asensio (4): Er omtrent en skygge av seg selv fra start til slutt hvor han er lite involvert, og samtidig produserer alt for få sjanser og kombinasjoner. Må virkelig opp noen hakk for å gjøre denne plassen til hans egen.

Karim Benzema (5): Scorer kampens eneste mål fordi han er på rett plass til rett tid. Det klarer han også å være i store deler av kampen, men ballen ville ikke inn i nettet mer enn en gang. Må opp noen hakk sånn rent spill-messig.

Vinícius Júnior (6): Er tidvis leken, og skaper uro, men blir også taklet hardt for det ved flere anledninger. Har blitt så god denne sesongen at han passer på av motspillerne, hvilket gjør at han ikke får bidratt like mye. Er delaktig en god del kombinasjoner, blant annet i forkant av scoringen.

Rodrygo Goes (4): Tilfører enda mindre enn det Asensio gjorde i perioden han var på banen. Blir ubesluttsom, mister ball, og skaper absolutt ikke noe som helst. Må opp noen hakk om han ønsker en fast plass i startelleveren.

Federico Valverde (5): Jobber godt den tiden han er på banen, men klarer ikke å involvere seg spesielt mye i spillet. Ligger og balanserer midtbanen, men skulle gjerne sett han på noen driv fremover i banen.

Nacho Fernández (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.