Kamprapporter

Real Madrid 0-0 Osasuna

Det var tydelig fra start at Real Madrid kom til å dominere oppgjøret, mens Osasuna skulle forsvare seg til et poeng på Santiago Bernabéu. Slik ble det også til slutt ettersom ingen av lagene fikk hull på byllen, så endte det målløst 0-0.

Real Madrid 0-0 Osasuna
Estadio Santiago Bernabéu
LaLiga Santander, runde 11
Onsdag 27.oktober, kl:21.30

Det ble seier i helgens El Clásico for Los Blancos på Camp Nou, hvilket ikke bare sikret tre poeng, men også fire seiere på rad for Real Madrid mot erkerivalen. Lite smaker bedre for en Real Madrid-supporter enn seier mot nettopp Barcelona, men i dagens fotball kan man ikke suge lenge på karamellen for onsdag ventet en ny motstander. Denne gang var det «overraskelseslaget» Osasuna som kom på besøk til Estadio Santiago Bernabéu for å kjempe om tre poeng i runde 11 av LaLiga Santander.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas 69′), Militão, Alaba, Mendy (Marcelo 69′) – Camavinga (Rodrygo 46′), Casemiro, Kroos – Asensio (Hazard 69′), Benzema, Vinícius Júnior 

Osasuna: Herrera – Vidal, U.Garcia, D.Garcia, Cruz – Calvo (R.Garcia 67′), Moncayola (Oier 89′), Torro, Sanchez – Avila (Brasanac 67′), Kike (Barbero 88′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende spillere stilte fra start mot Osasuna onsdag kveld.

Halv-sjanser

Det ble en rolig åpning på oppgjøret onsdag kveld, hvor Real Madrid dominerte ball-innhavet, mens gjestene fra Pamplona la seg dypt i banen, og forsvarte seg med samtlige spillere. Ingenting som var verdt å skrive hjem om utspilte seg de første tjue minuttene, men ved halvspilt omgang så kontret vertene fremover. Asensio snappet en ball, og stormet opp i banen før han slapp mot høyre hvor Camavinga kom på et sugende løp, men unggutten nølte og avslutningen endte i nettveggen. En halvtime ut i oppgjøret forsøkte midtstopper Eder Militão lykke fra drøyt tjue meter, og forsøket flakket veldig, men Herrera bokset unna.

NETTVEGGEN: Den unge franskmanne kom til avslutning ved halvspilt omgang, men sideveggen på målet stod i veien.

Kun noen få sekunder etter avslutningen til Militão så var det en annen brasse som viste seg frem, og det var selvfølgelig Vinícius Júnior. Unggutten førte sakte fremover, før han la til rette og sendte like utenfor lengste stolpe. Ti minutter før hvilen fikk gjestene sin første sjanse da en corner traff angriper Kike i boksen, men han klarte ikke å kontrolle kula som seilet over mål. Nærmere kom ingen av lagene, og de gikk derfor inn i hvilen etter en målløs omgang.

To stolpetreff, men ingen nettsus

Selv om det var lite Osasuna utrettet i den første omgangen, så satte de gasspedalen i bunn fem minutter ut i den andre omgangen. Det var angriper Avila som stormet ned langs den høyre siden før han slo et perfekt innlegg tvers gjennom feltet, hvor Moncayola kastet seg fremover, og sendte kula via stolpen og ut til hjørnespark via foten til Carvajal. Noen minutter senere kombinerte Benzema og Kroos vakkert, hvor tyskeren flikket mot franskmannen, men skuddet på volley ble blokkert av Garcia. Like før timen var det Toni Kroos som testet lykken fra tjue meter, men forsøkte som subbet gresset hele veien endte en meter til side for stolpen.

Et lite minutt etter timen var passert så kombinerte Real Madrid på ny, hvor Vinícius Júnior og Benzema stod i sentrum. Brassen slapp til franskmannen som fintet vekk et par spillere før han klemte kula i tverrliggeren, og ut. Et kvarter før full tid sendte Torro et frispark inn fra venstre som Dani Garcia ruvet høyest på i feltet, men midtstopperen headet over. Om lag fem minutter etter dette så forsøkte Toni Kroos seg på et liknende skudd han gjorde tidligere i kampen, og igjen var det samme resultat – langs bakken, og en meter utenfor stolpen.

Ettersom Real Madrid slet med å bryte ned det lave forsvaret til Osasuna så ble en del skudd fra langt hold forsøkt, og snaut ti minutter før full tid forsøkte Casemiro lykken fra særdeles langt hold. Brassen så sitt snitt, og klemte til fra bak midtbanen, hvor det lenge så ut til å ha retning mot mål, men endte en meter over og til siden. Tre minutter før full tid kombinerte Vinícius Júnior og Marcelo på den venstre siden, hvor kantspilleren sendte til backen som forsøkte å chippe over målvakten, men forsøket endte til side for mål. Flere sjanser ble det ikke, og laget fra hovedstaden var nødt til å dele poengene med laget fra Pamplona.

NÆRE: Den brasilianske veteranen var nære da han chippet like utenfor fra kloss hold helt mot slutten.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mye å gjøre i dette oppgjøret, og er knapt nok nære ballen med unntak av pasninger når spillet skal vendes. Virker rolig, og trygg, og det er nesten sånn at jeg tror han hadde reddet avslutningen til Moncayola om den endte på innsiden av stolpen. Holder nullen, hvilket er positivt.

Dani Carvajal (6): Spiller egentlig en ganske god kamp. Jobber iherdig gjennom hele oppgjøret, hvor han stormer opp og ned langs siden. Involverer seg i enkelte kombinasjoner offensivt, og har full kontroll på gjestene defensivt. Byttes ut før slutt for å forhindre en ny skade.

Eder Militão (8 BB): Spiller en helt enorm kamp fra start til slutt. Bryter baller, stanger unna, takler spillere, og slår flere veldig gode pasninger. I tillegg til alt dette så er han også meget trygg med ballen i beina når han driver fremover, og får ofte opp tempoet i spillet ved å føre med seg ballen et par meter før han sender den av sted. Tar ansvaret som leder i forsvaret i kveld, og gjør omtrent ikke en eneste feil.

David Alaba (6): Blir satt i skyggen av sin makker i kvelden kamp, og det uten at han egentlig gjør noen feil. Er som vanlig bunnsolid med ballen i beina, og finner åpninger eller løsninger der andre sliter. Veldig rolig, og trygg, men blir kanskje litt vell reservert i dette oppgjøret. Skulle gjerne sett han involvere seg mer offensivt.

Ferland Mendy (5): En kamp helt midt på treet for Mendy. Involverer seg tidvis offensivt, og har full kontroll defensivt. Kommer på overlappen, men får ikke så veldig mye ut av de. Virker litt ubesluttsom, og bommer eller blir blokkert de gangene han slår baller inn i feltet.

Eduardo Camavinga (4): Alt for het på grøten i dagens oppgjør. I starten var det en kontrollert aggresjon, hvor han vant tilbake ballen, og klemte til i duellene. I tillegg til dette kom han også til en stor sjanse, men bruker for lang tid, og sløser bort en sjanse. Drar på seg et tidlig gult kort, og byttes ut før andre omgang sparkes i gang.

Carlos Casemiro (5): En ny kamp litt midt på treet eller helt på det jevne for brassen. Får ikke brutt veldig mange baller, og involverer seg heller ikke nevneverdig offensivt. Har et skudd fra langt hold som er «nære», men uten om dette så går det litt for langsomt med brassen.

Toni Kroos (6): Involverer seg ganske ofte, enten det bare er å slå en enkel pasning eller det er å tre gjennom ledd, men det vil seg ikke helt. Finner Vinícius Júnior ofte, og sender han på noen gode løp. I tillegg til dette så er han delaktig i kombinasjoner med Benzema samtidig som han kommer til to avslutninger. Helt ok kamp.

Marco Asensio (5): Starter oppgjøret som kant, og ender oppgjøret som indreløper. Har et meget godt driv i den første omgangen hvor han spiller frem Camavinga. Kommer mer til sin rett som indreløper, hvor han er spesielt god med tid og rom, men blir alt for ofte passiv og involverer seg ikke nok.

Karim Benzema (5): Flyter fra side til side i kveld, og er sjeldent der han burde være når ballen slås inn i boksen. Er involvert i en rekke kombinasjoner, men skuddene når ikke frem til mål, og oftere er han nest sist på innleggene enn inne i boksen for å avslutte de. Blir rett og slett litt for vandrende i kveldens oppgjør, og kunne forsøkt utfordre oftere sentralt i banen.

Vinícius Júnior (6): Jobber iherdig på den venstre siden, og er involvert hver eneste gang Real Madrid avanserer fremover i banen. Blir særdeles godt passet på, men tross dette så kommer han til et par muligheter, og skaper et par muligheter med sine pasninger. Det kommer til å være en gjenganger denne sesongen at to mann passer på den unge brassen, og dette må Real Madrid utnytte seg av.

Innbytterne: 

Rodrygo Goes (6): Er langt mer involvert enn Asensio var på den høyre kanten, både med løp inn i boksen, kombinasjoner på høyresiden og innlegg. Får en litt rufsete start, men spiller seg opp og er nære ved et par anledninger.

Lucas Vázquez (5): Kommer inn for å avlaste Carvajal, og selv om han slurver et par ganger så gjør han seg absolutt ikke bort. Klarer ikke å involvere seg offensivt, men gjør seg heller ikke bort.

Marcelo Vieira (5): Har noen gode involveringer offensivt, både i form av innlegg, og i form av kombinasjoner. Spilles gjennom av Vinícius Júnior like før slutt, hvor han chipper like utenfor lengste stolpe. Er bedre offensivt enn Mendy i dette oppgjøret.

Eden Hazard (3): Er så usynlig den tiden han er på banen at kommentatoren på TV2 ble overrasket da han så belgieren med ballen i beina. Løper sidelengs, og kun sidelengs. Bruker ingenting av tidligere x-faktor, og er aldri en trussel på mål.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.