Real Madrid 0-0 AC Milan

Los Blancos spilte søndag kveld sin siste treningskamp i pre-season hvor AC Milan stod på motsatt banehalvdel. Real Madrid var det klart beste laget, og skapte de største sjansene, men de klarte ikke å få ballen i mål, og da endte det til slutt 0-0.

Wörthersee Stadion, Østerrike
Treningskamp
Søndag 8.august, kl:18.30

Søndag kveld var det duket for Real Madrid sin andre tv-sendte treningskamp for sesongen, hvor AC Milan stod på motsatt banehalvdel i Østerrike. Ja, du leser korrekt for oppgjøret ble ikke spilt i Madrid, og heller ikke i Milano, men i Klagenfurth, Østerrike. Ikke bare ble oppgjøret spilt på fremmed jord, men det var også det siste planlagte oppgjøret i oppkjøringen for Real Madrid da LaLiga Santander begynner allerede neste helg. For motstanderen, AC Milan derimot er det enda to uker til serien starter og det ville derfor tillate de å eksprimentere noe mer enn for Los Blancos.

Real Madrid: Courtois (Lunin 46′) – Lucas (Marvin 70′), Nacho, Alaba (Militão 46′), Marcelo (Gutierrez 46′) – Modric (Ødegaard 60′), Casemiro (Blanco 46′), Isco (Chust 84′) – Bale (Vinícius Júnior 46′), Jovic (Mariano 46′), Rodrygo (Arribas 69′)

AC Milan: Maignan – Calabria (Kyatengwa 75′), Tomori, Romangnoli (Kjær 62′), Hernández (Ballo-Toure 82′) – Tonali (Maldini 81′), Krunic – Saelemaekers (Pobega 82′), Díaz (Castillejo 81′), Leão (Rebic 46′) – Giroud

DE ELLEVE UTVALGTE: Carlo Ancelotti valgte følgende elleve spillere fra start mot AC Milan.

Skaffet straffe, tok straffen og bommet

Det var det italienske storlaget som åpnet best søndag kveld hvor unge Saelemaekeres var først frempå da han etter tre minutter førte fremover, og avsluttet i stolpen fra skrått hold. Et par minutter senere var det Real Madrid sin tur til å vise seg frem da Bale ble spilt opp på siden, hvor også waliseren klemte til fra skrått hold, men nysigneringen Maignan reddet. Deretter fulgte en periode på om lag tjue minutter hvor Los Blancos begynte å få kampen mer inn i sitt spor, dog uten å skape spesielt mye. Like før timen fikk omsider Real Madrid en veldig stor sjanse da Rodrygo fant Isco i feltet, og midtbanespilleren vendte rundt før han sendte kula like utenfor stolpen. Kampens største sjanse der.

Like etter hvilen rullet Real Madrid flott opp, hvor Alaba kom til skudd fra om lag 25 meter, men igjen var Maignan god og reddet. Ti minutter før hvilen var det Bale sin tur til å vise seg frem igjen da han førte med seg ballen fremover før han klemte til fra drøyt tjue meter mot kort-hjørnet, men Maignan var med på notene og reddet. Noen minutter senere ble samme mann spilt i bakrom, og han satte på turboen for å holde Calabria og Romangnoli borte, hvor Calabria til slutt felte han i feltet. Dommeren pekte på krittmerket, hvor Bale gjorde seg klar, og waliseren sendte kula i samme hjørne som Maignan gikk, hvilket gjorde at sisteskansen reddet. Dermed gikk lagene inn i hvilen på 0-0.

OFFENSIV: Gareth Bale var aggressiv var frempå ved flere anledninger, og la ned en god søknad om en plass i startelleveren.

Kun metallet i veien

Den andre omgangen ble langt mer sjansefattig enn den første hvor bytter virket til å påvirke kampbildet nevneverdig. Det var omsider de blåkledde for anledningen som visste seg frem først da evigunge Luka Modric avanserte fremover, og dundret ballen i tverrliggeren. Maignan klarte ikke å få en hånd på den, så det var kun metallet som stod i veien for 1-0. Like etter timen var det utlånte Brahim sin tur til å vise seg frem da han la ballen til rette og klemte til mot det lengste hjørnet, men Lunin kastet seg og reddet flott. Like før full tid fikk Vinícius Júnior rom og tid da han chippet ballen inn mot Arribas som på volley sendte kula like over mål. I kampens siste minutt forsøkte Vinícius Júnior lykken selv med et skudd mot lengste stolpe, men forsøket endte utenfor, og dermed endte oppgjøret uten mål.

FLOTT REDNING: Andriy Lunin reddet skuddet til utlånte Brahim Diáz på mesterlig vis i andre omgang.

Kampens tre positive spillere:

Gareth Bale: Er veldig ofte involvert i det som skjer fremover i banen, hvor han går på løp, forsøker seg på skudd og skaper enkelte farligheter. Har et par gode skudd som utfordrer Maignan, og skaffer straffespark mot slutten av 1.omgang hvor han er både hurtig og sterk. Bommer dog på straffesparket, men virker hurtig i steget, og angrepsvillig, og jeg tror dette blir en god sesong for waliseren.

Isco Alarcón: Har egentlig gjort to ganske gode treningskamper, hvor han virker kvikkere i steget, og langt mer motivert enn forrige sesong. Involverer seg ofte i spillet, hvor han slår en rekke gode pasninger, både korte og lange. I tillegg følger han på inn i boksen hvilket gjør at han kommer til kampens største sjanse utenom straffesparket. Må holde dette gående nå, så kan han få en fin siste sesong i den spanske hovedstaden.

David Alaba: Debuterer på en flott måte, hvor han virker utrolig trygg med ballen i beina, og særdeles trygg i det defensive arbeidet. Utfordres dog ikke nevneverdig, og muligens må man ser mer før han gir han en dom, men han debuterer godt og viser frem hurtighet, teknikk og ikke minst gode driv fremover i banen.

Kampens tre negative spillere:

Marcelo Vieira: Kapteinen har vell egentlig ingenting å gjøre på banen for Real Madrid lenger, dessverre.. Virker tung i steget, mister ballen, og henger ikke med når motstanderen angriper med hurtighet. Tilfører heller ikke mye fremover i banen, og det vil være svært vanskelig å forsvare en plass i startelleveren fremfor Miguel Gutierrez og Ferland Mendy.

Mariano Diáz: Skaper omtrent ingenting i det hele tatt den tiden han er på banen. Virker ikke til å finne en plass i laget, og tilfører svært lite annet enn fysikk. Skjønner egentlig ikke helt hvordan han skal klare å skrape sammen minutter denne sesongen med Benzema og Jovic i klubben.

Luka Jovic: Det er kanskje litt hardt å sette Luka Jovic på denne listen etter denne kampen, for han gjør strengt talt ikke mye feil, men han gjør heller ikke veldig mye riktig. Gjør noen gode løp, og viser frem fysikken til tider, men klarer ikke å involvere seg nevneverdig. Virker litt som om at han ikke finner sin plass i spillestilen til Real Madrid.

Hva er dine tanker etter siste treningskamp?