Real Betis 0-1 Real Madrid

Det manglet ikke på sjansene da Real Betis og Real Madrid møttes til dyst på Estadio Benito Villamarin, men i den første omgangen uteble målene. I andre omgang så omsatte omsider Carvajal et innlegg fra Benzema til mål da han klemte kula i nettet på volley.

Estadio Benito Villamarin, Sevilla
LaLiga Santander, runde 3
Lørdag 28.august, kl:22.00

0-1 Dani Carvajal (61′) – Assist: Karim Benzema

Los Blancos har startet sesongen med å score syv mål på to kamper, men tross dette så har det bare blitt fire poeng. Alavés ble komfortabelt beseiret i første serierunde, men foregående runde så ble det fullstendig kaos mot Levante, og lagene delte til slutt poengene etter tre scoringer hver. Spesielt Vinícius Júnior har fått en god start under tilbakevendte manager Carlo Ancelotti, hvor han har scoret tre av de syv målene, Blant annet scoret han et meget vakkert mål mot nettopp Levante forrige helg som gjorde at Real Madrid fikk med seg et poeng. Lørdag kveld var det omsider en ny motstander som stod for tur da Los Blancos reiste til Sevilla for å møte Real Betis. De grønne og hvite var ubeseiret før møtet med klubben fra hovedstaden, men hadde også til gode å vinne så langt denne sesongen.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Gutierrez (Rodrygo 83′) – Valverde, Casemiro, Isco (Lucas 66′) – Bale (Asensio 66′), Benzema, Vinícius Júnior (Hazard 78′)

Real Betis: Silva – Montoya, Pezzella, Ruiz, Miranda – Rodriguez, Guardado (Camarasa 70′) – Ruibal (Tello 70′), Canales (Joaquin 82′), Fekir – Juanmi (Iglesias 76′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere startet oppgjøret mot Real Betis lørdag kveld.

Målløst

Det var gjestene fra hovedstaden som åpnet best, og angrep først. Fem minutter ut i oppgjøret så kombinerte Vinícius Júnior og Benzema, før den unge brassen dro seg langs dødlinjen, og på ny fant den franske angriperen. Benzema ladet skuddfoten fra 14 meter, og ballen sneiet utsiden av lengste stolpe. Et par minutter senere sendte Isco er frispark inn i boksen, og det landet hos Militão som klemte til på volley, men Silva reddet. Ti minutter ut i oppgjøret så var det vertene sin tur til å teste lykken, og nærmere bestemt Nabil Fekir med et frispark mot nærmeste stolpe, men Courtois strakk seg lang, og reddet forsøket. Ved halvspilt omgang var vertene frempå igjen, og denne gang ved Guido Rodriguez som testet lykken fra tjue meter, dog uten å stresse Courtois nevneverdig. Et par minutter etter dette gikk Fekir ned i boksen, men dommeren hadde godt innsyn, og tildelte franskmannen gult kort for filming.

Like før halvtimen var Real Betis sin offensive midtbanespiller Canales frempå, og han forsøkte et meget frekt skudd fra skrått hold, men forsøket endte i nettaket. Fem minutter senere var det høyreback Montoya sin tur til å vise seg frem da han trakk seg innover i banen, og sendte kula en meter til side for mål. Ti minutter før hvilen var Real Madrid frempå igjen, hvor Carvajal forsøkte en frekk lobb, men Silva fikk en neve på ballen, og dyttet forsøket over tverrliggeren. Isco sendte hjørnesparket inn, og Militão stusset videre mot Benzema som headet like over, men franskmannen var i offside. Kort tid senere så avanserte Los Blancos fremover igjen, hvor Vinícius Júnior og Isco kombinerte, og sistnevnte sendte avslutningen en halv meter til side for mål. Et par minutter før hvilen ble Fekir spilt fri i mellomrommet, og han klemte til, men Thibaut Courtois reddet. Lagene gikk inn i hvilen på 0-0.

Uventet matchvinner

Det var gjestene fra Madrid som åpnet best også i den andre omgangen, hvor Bale svingte inn et vanvittig innlegg mot Benzema, og franskmannen satte hodet til ballen, men utrolig nok fikk Silva opp en hånd, og reddet. Franskmannen var dog i offside, og det var han et lite minutt senere også da han faktisk headet ballen i mål etter et innlegg fra Casemiro, men scoringen ble korrekt annullert. Ti minutter ut i omgangen så svingte Gutierrez inn et innlegg som traff Vinícius Júnior, men brassen klarte ikke å styre avslutningen på mål. Like etter timen var passert skulle vi dog få kampens første, og eneste gyldige scoring. Isco sendte Vinícius Júnior gjennom, og brassen reddet ballen på dødlinjen før han fant Benzema. Franskmannen brukte tid, og siktet ut Carvajal på bakerste stolpe som klemte ballen i lengste hjørne på volley. Vakkert spill, og 0-1.

KOMBO: Karim Benzema sendte innlegget som Dani Carvajal omsatte til scoring lørdag kveld.

Kort tid etter scoringen ble det klabb og babb i boksen til Real Madrid da et hjørnespark ble svingt inn, og selv om Ruibal fikk muligheten to ganger så blåste dommeren av for en takling på Alaba. Noen minutter senere så var Montoya frempå igjen med en avslutning, men igjen ble det for lett for Courtois. Bare et lite minutt senere så forsøkte Ruibal lykken, men heller ikke han klarte å overliste Courtois. Snaut tjue minutter før full tid snappet innbytter Asensio ballen, og han stormet fremover før han klemte til – like utenfor lengste stolpe. I kampens siste ordinære spilleminutt så fikk Hazard sjansen da han ble spilt alene gjennom, men avslutningen med venstre fot ble for svak, og Silva reddet flott. Seks minutter på overtid hadde vertene muligheten til å utlikne da Tello kom fri på siden, og han fant Montoya på motsatt side, men avslutningen ble nok en gang reddet av Courtois, og det endte dermed 0-1.

Thibaut Courtois (7): Får en del avslutninger på seg, og selv om han ikke klarer å holde alle i fast grep så redder han samtlige avslutninger. En stor redning har han, to gode parader og tre avslutninger som ender rett i fanget hans. Er også flink til å involvere seg i spillet når det er behov for å vende, eller for å starte oppbyggingen på nytt.

Dani Carvajal (6): Spiller første kamp fra start på særdeles lang tid, og leverer tidvis godt. Defensivt har han relativt god kontroll, og offensivt involverer han seg tidvis. Er med opp langs siden fra tid til annen, men klarer ikke å skape det helt store kombinasjonsspillet med Bale. Dog så scorer han kampens eneste mål, og det gjør han på vakkert vis da han klemmer innlegget til Benzema i mål på volley. Godt å ha han tilbake fra start igjen.

Eder Militão (5): Spiller en kamp på det jevne, og rydder unna enkelte farligheter med hurtighet og duellstyrke. Har noen gode brudd, hvor han etterpå avanserer fremover i banen, men blir muligens litt for ivrig. Skaper også noen farligheter for Real Betis, blant annet hvor han snubler i andre omgang, men Gutierrez ryddet opp. Må luke vekk de småfeilene som er.

David Alaba (5): Heller ingen enorm kamp, men spiller på det jevne. Er en god del involvert i fasen hvor spillet begynner, og er trygg med ballen i beina. Blir med fremover enkelte ganger, men er også flink til å stabilisere defensivt. Også den rutinerte spilleren fra Østerrike har noen småfeil her og der, men blir ikke straffet nevneverdig for det.

Miguel Gutierrez (6): Leverer som tidligere når han har fått muligheten. Virker uredd, og er en god blanding av hurtig, teknisk god og ikke minst villig. Jobber knallhardt, deltar offensivt, og har et meget godt innlegg. I tillegg er han eneste spiller på banen som treffer på samtlige pasninger han tar, hvilket må sies å være særdeles imponerende. Begynner å bli en solid utfordrer på back-posisjon.

Federico Valverde (5): Jobber hardt, løper mye og er villig. Det handler ikke om det fysiske når det kommer til Valverde for der er han rå. Dog så mangler det litt i pasningsspillet, og tidvis virker det som om han ikke tørr eller til og med ikke klarer å spille den avgjørende pasningen. Er et arbeidsjern, og tilfører midtbanen mye, men må finne tilbake til noe av råskapen han hadde tidligere.

Carlos Casemiro (6): Gjør en solid jobb med å stabilisere midtbanen, og takler omtrent alt som kan krype og gå på banen (til og med dommeren..). Drar på seg et noe unødvendig gult kort i andre omgang, men uten om dette så gjør han det meste korrekt. Involverer seg mye i pasningsspillet enten det er for å vende spillet, eller i fasen hvor Real Madrid bygger opp. Slår også noen gode langpasninger, og har et godt gjennomspill. Solid kamp på midten.

Isco Alarcón (5): Er en av, om ikke den eneste kreative på midten. Involverer seg hver gang Real Madrid skal angripe, enten om det er i lengderetning med pasninger, eller med kombinasjoner som skal skapes. Virker friskere enn tidligere sesonger, og får muligens enda mer frihet i en treer på midten med Casemiro og Valverde som begge er defensivt solide. Har også noen gode avslutninger.

Gareth Bale (5): Er tidvis veldig anonym, og er tidvis involvert. Har noen gode løp, og presser hardt den tiden han er på banen. Skulle gjerne sett han ta enda mer ansvar, og forsøke seg oftere med avslutninger eller innlegg. Har et godt innlegg hvor Benzema burde satt ballen i mål, og det er slikt man gjerne skulle sett mer av.

Karim Benzema (5): Spiller ingen svak kamp, og er delaktig i en rekke kombinasjoner, men går også litt for ofte i offside. Burde scoret både en og to ganger, og muligens burde han gjort det bedre med avslutningen allerede etter fem minutter, men det var en av de kampene fra franskmannen. Dog så skal det sies at han er flink til å fordele ballen til de andre i angrepet, og kanskje spesielt til Vinícius Júnior.

Vinícius Júnior (7 BB): Unggutten er den som skaper mest, utfordrer mest, uroer mest, og i det hele tatt gjør mest. Viser frem tidvis enorm hurtighet, tidvis enorme tekniske kvaliteter, og er på mange måter grunnen til at Real Madrid skaper noe som helst. Virker til å virkelig ha funnet formen fra start av denne sesongen, og er for øyeblikket toppscorer i Real Madrid med sine tre mål. Var banens beste for Real Madrid, og enkelte banens beste på generelt grunnlag.

Lucas Vázquez (5): Jobber hardt, enten det er på kanten eller på backen. Tilfører dog ikke spesielt mye, og det blir et innhopp som er godkjent. Er delaktig i enkelte kombinasjoner, og fremprovoserer et par hjørnespark.

Marco Asensio (5): Heller ikke Asensio involverer seg spesielt mye, men han har et ball-brudd som leder til en god sjanse, hvor han sender ballen utenfor. Kan til fordel være enda mer aggressiv, og samtidig plukke opp spillerne sine defensivt når han spiller på midten.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Burde gjort mer ut av muligheten han får i kampens siste spilleminutt.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.