Rayo Vallecano 0-1 Real Madrid: Spillervurderinger

Estadio de Vallecas, Madrid
LaLiga Santander, runde 26
Lørdag 26.februar, kl: 18.30

Karim Benzema (83’) – Assist: Vinícius Júnior

Real Madrid tok den korte turen til Vallecas for å møte Rayo Vallecano i kveld. Etter en oppløftende andre omgang mot Alavés forrige helg var det store forventinger til et Real Madrid-lag som skulle dominere på Vallecas, men det ble nok en mer tettspilt affære enn mange hadde sett for seg. En Asensio i storslag skapte gode muligheter for Real Madrid i første omgang, men en god keeper i motstandermålet og noen dårlige avslutninger gjorde at det fortsatt var målløst til pause.

I andre omgang virket Rayo hakket friskere enn Real Madrid, og i store deler av omgangen klarte de å skape trøbbel for bortelaget. Courtois måtte flere ganger ty til praktredninger for å hindre scoring imot. Like etter timen spilt ble Casemiro tatt av banen for Valverde, og med Kroos i dypet på midten tok Real Madrid igjen kontroll over kampen. Og når man har verdensklassespillere i angrep kan motstanderlaget aldri være helt trygge. Karim Benzema og Vinícius Jr. kombinerte mesterlig inne i Rayos sekstenmeter før franskmannen satte ballen i mål. Seieren sikrer Real Madrid en luke på ni poeng på toppen av tabellen for morgendagens Sevilla-derby.

Thibaut Courtois (8 BB): Det var en lite innholdsrik førsteomgang for Courtois, men tidlig i den andre ble han satt på noen prøver han taklet med bravur. I andre omgang ble belgieren også helt avgjørende for at Real Madrid ikke slipper inn i scoring. Verdens beste keeper!

Dani Carvajal (6): Den spanske backen var i kveld angrepsvillig som alltid, og denne gangen satt kombinasjonene godt med Asensio på høyrekanten. Han hadde også god kontroll på Rayos raske venstrekant, García. God kamp av Carvajal i kveld.

Eder Militão (6): Militão fortsetter sin gode form, selv om det ikke er vante stoppermakker Alaba ved siden av ham. Han hadde svært god kontroll på Guardiola i de aller fleste situasjoner, og han hindret mange kontringer imot med sin enorme fart og fysikk. Nok en flott kamp av Militão!

Nacho Fernández (6): Nacho kom inn for en skadet David Alaba i kveld og han leverte en god kamp. Man vet hva man får av Nacho, og også i kveld fikk mann full innsats og en solid prestasjon. Klarte seg greit i duellspillet med Guardiola, selv om det må sies at Militão nok taklet det enda bedre. Bra kamp av Nacho, som etter alle solemerker kommer til å spille mot PSG om en drøy uke.

Ferland Mendy 6): Mendy hadde et par farlige balltap i løpet av førsteomgangen og var litt slurvete i pasningsspillet, men i andre omgang ble det betraktelig bedre for franskmannen. Han hadde full kontroll på både Bebe og Isi gjennom hele kampen, og han fikk ved flere anledninger vist frem sin voldsomme fart og fysikk. Solid match av franskmannen.

Luka Modric (6): Luka Modric løp utrettelig på en vanskelig gressmatte i kveld. Han kombinerte godt med Asensio på høyrekanten, spesielt i første omgang. I tillegg kom han til et par gode muligheter, blant annet da han, i offsideposisjon, satte ballen i stolpen. God kamp av Modric.

Carlos Casemiro (4): Casemiro bydde i kveld på akkurat det man kan forvente av Casemiro i en kamp som dette. Ekstremt god til å vinne tilbake ballen overalt på banen, men rotete med ballen i bena. Brasilianeren hadde et par farlige balltap i første omgang, men ingenting som resulterte i store farligheter. En relativt svak kamp av Casemiro, og det var nok ikke mange som var skuffet da han ble tatt av etter en drøy time.

Toni Kroos (6): Toni Kroos var tilbake i startelleveren etter å ha fått litt hvile mot Alavés, og tyskeren leverte en god kamp. Han presset når det var nødvendig, og han hadde noen gode ballgjenvinninger, spesielt i første omgang. Pasningsfoten vet vi alt om, men i løpet av kampen i dag leverte han hele 98% pasningstreffsikkerhet. Kun to pasninger bommet Kroos på i denne kampen. Utrolig!

Marco Asensio (6): Real Madrids klart friskeste spiller fra avspark, og det er marginer som hindrer både to og tre Asensio-scoringer i løpet av førsteomgangen. Han var involvert i det aller meste, og skapte flere gode sjanser. Selv om han kjølnet litt i andre omgang så leverte Asensio en flott kamp!

Karim Benzema (5): Karim Benzema lå i kveld som alltid og lurte på offsidegrensen, men i første omgang var han som regel på feil side. Han spilte seg allikevel litt opp i løpet av omgangen og ble mer involvert. Mot slutten av omgangen burde han nok ha satt inn 0-1. Dette gjorde han allikevel opp for i andre omgang når scoringen endelig kom, og han beviser nok en gang at de beste spillerne dukker opp når det trengs som mest.

Vinícius Júnior (4): Vinícius dominerte ikke like mye i denne kampen som vi er vant til å se, men han kom seg likevel til noen gode målsjanser. Driblingene og fintene satt ikke helt, og pasningene hadde ikke like god adresse som de hadde tidligere i sesongen. Likevel har brasilianeren hatt en tendens til være avgjørende for laget sitt denne sesongen, og også i kveld var han involvert i scoringen som sikret tre poeng.

Federico Valverde (5): Fede Valverde kom inn for Casemiro etter en drøy time, og han han gav Real Madrid litt ekstra løpskrafte på midtbanen. Det frigjorde også Toni Kroos til å spille i dypet på midten, hvilket ga Real Madrid en større kontroll over matchen.

Rodrygo Goes (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Dani Ceballos (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.