A-laget

Martin Ødegaard
21
Martin
Ødegaard
Posisjon:Midtbanespiller
Høyde/Vekt:178 cm/69 kg
Født:17. desember 1998
Periode:
Nasjonalitet:Norge

Spillerbio

Martin Ødegaard kom til verden 17. desember 1998 på Drammen Sykehus. Som sønn av en profesjonell fotballspiller så fattet unge Martin tidlig interessen for fotball, og som liten gutt ble det bygget en liten kunstgressbane med navnet «Kjappen» rett ved siden av huset hans der han tilbragte mye tid. I ung alder imponerte Ødegaard, og allerede som 14-åring fikk han prøve seg på en trening med herrelaget til Mjøndalen, der faren hans var trener.

Etter å ha slått igjennom for Strømsgodset i den norske Tippeligaen i 2014, bare 15 år gammel så var midtbanespilleren ønsket av klubber som Liverpool, Barcelona, Bayern München og selvsagt Real Madrid. 22. januar 2015 annonserte Real Madrid at de hadde hentet den da norske 16-åringen, og han ble presentert som en såkalt «mini Galáctico», akkompagnert av Emilio Butragueño på Valdebebas. Planen var da at han skulle spille for Real Madrid Castilla og trene med førstelaget under Carlo Ancelottis ledelse.

23. mai 2015 fikk Martin Ødegaard sin offisielle debut for Real Madrid, 16 år, fem måneder og seks dager. Han ble dermed tidenes yngste Real Madrid-spiller til å spille i LaLiga da han erstattet Cristiano Ronaldo med en drøy halvtime igjen av kampen. Etter utlån til henholdsvis Heerenveen, Vitesse og Real Sociedad så ble omsider Ødegaard en del av Real Madrid-troppen i 2020/21-sesongen, under ledelse av klubblegenden Zinedine Zidane.

Denne bildekrusellen krever javaskript.