A-laget

Luka Jovic
16
Luka
Jovic
Pos:Angrepsspiller
Høyde/Vekt:182 cm/85 kg
Født:
Periode:
Nasjonalitet:Serbia

Player Bio

Luka Jovic ble født i den lille landsbyen Batar, som ligger nord-vest i Serbia. Da han var fem år gammel ble han fanget opp av et lokalt lag, og han fikk tilbudet om å spille i en utviklingsliga for barn mellom 4 og 12 år i Beograd. Allerede etter hans første kamp fikk faren hans et tilbud som gikk ut på å betale Jovic 50 euro for hver kamp han spilte, men det gikk ikke lang tid før han ble oppdaget av det serbiske storlaget Røde Stjerne, klubben han signerte for som åtteåring i 2005.

28. mai 2014 fikk Jovic sin offisielle debut for førstelaget til Røde Stjerne, og i denne kampen tok han også rekorden for tidenes yngste Røde Stjerne-målscorer i en offisiell kamp. I februar 2016 ble Luka Jovic solgt videre til Benfica, som betalte to millioner euro for spissens tjenester. Oppholdet i den portugisiske storklubben ble alt annet enn forventet, og det endte Jovic kun opp med fire offisielle kamper for førstelaget. Dette førte til at Jovic i juni 2017 ble klar for et to sesonger langt utlån til tyske Eintracht Frankfurt.

Til tross for en god debut-sesong i Tyskland var det i den andre sesongen Jovic virkelig skulle få sitt internasjonale gjennombrudd. På 46 opptredener noterte Jovic seg for 34 målpoeng, fordelt på Bundesliga og Europa League. Dette vekket interessen fra flere toppklubber, og i låneavtalen med Benfica hadde Frankfurt sikret seg en kjøpsopsjon på bare syv millioner euro – en opsjon som klubben selvsagt aktiverte. Dette var imidlertid kun en formalitet før Real Madrid la hele 60 millioner euro på bordet, og sikret seg serberens tjenester for de neste seks årene.

Denne bildekrusellen krever javaskript.