Nyheter

Óscar Rodriguez tatt ut i landslagstroppen til Nations League

En av Real Madrids leiesoldater beste spanske leiesoldater har fått plass i landslagstroppen som møter Tyskland og Ukraina i Nations League.

Óscar Rodriguez hare gjort sakene sine svært på lån i Leganés denne sesongen, såpass bra at Luis Enrique synes han har gjort seg fortjent til en plass på Spanias landslag. Uttaket var noe overraskende for mange, da spillere som Isco, Dani Ceballos, Saul, og Dani Parejo ikke fikk plass, så Óscar må ha imponert Enrique stort denne sesongen. Selv om han bare har én kamp for Real Madrid i Copa del Rey i 2017, har han fått 63 kamper for Leganés i La Liga og Copa del Rey over de siste to årene. Spanjolen, som hovedsakelig spiller offensiv midtbane, men som også kan brukes som sentral midtbane og på begge kantene, står med 13 mål og 6 assist for Leganés.

Selv om Óscar hadde en god sesong, holdt det ikke for Leganés, som endte på 18. plass og dermed rykket ned. Det er derfor knyttet stor spenning til hvor 22-åringen spiller neste sesong. Åpenbart klar for større oppgaver, men trolig ikke en del av Real Madrid umiddelbare planer, er mulighetene mange. I slutten av juli ble han sterkt knyttet til en overgang til Villareal, men nå som de har signert Dani Parejo, spørs det om ikke den overgangen er lagt på is. Sevilla og Getafe har også blitt nevnt, og det er lite tvil om Óscar finner seg en ny klubb av høyere nivå enn Leganés. Real trenger penger nå, så et salg er ikke utelukket, men i kjent Real Madrid-stil ønsker de en tilbakekjøpsklausul som en del av en eventuell overgang.

Dersom Óscar Rodriguez blir et fast inventar i den spanske landslagstroppen, blir det enda litt mer imponerende at Martin Ødegaard hentes tilbake, da de begge spiller i samme posisjon og er like gamle. Luis Enrique ser i alle fall på Óscar som en del av fremtiden til spansk fotball, og har uttalt at troppen ville sett like ut selv om det var EM-troppen. Konkurransen om spilletid er åpenbart stor, og det gjenstår å se om Óscar får debuten mot Tyskland eller Ukraina, eller om han må vente litt til.

Oscar Rodriguez klar for aksjon i UEFA Youth League i 2016.

Hovedstadsklubben har naturlig nok en lang historie med spanske landslagsspillere, og vil helst ha flere spillere på landslaget enn noe annet lag. I det nyeste uttaket får fem spillere tilknyttet klubben plass i troppen, dersom Sergio Reguilón og Óscar regnes. I tillegg er Sergio Ramos, Dani Carvajal, og Marco Asensio tatt ut. Til sammenligning har Barcelona kun to spillere i troppen, Sergio Busquets og Ansu Fati. Spesielt deilig må det føles for Asensio som har kjempet seg tilbake etter sitt langvarige skadeopphold.

Den fullstendige troppen er som følger:

Keepere: David de Gea, Kepa Arrizabalaga, Unai Simon.
Forsvarsspillere: Jesus Navas, Dani Carvajal, Sergio Ramos, Pau Torres, Diego Llorente, Jose Gaya, Sergio Reguilon, Eric Garcia.
Midtbanespillere: Fabian Ruiz, Thiago Alcantara, Sergio Busquets, Rodri Hernandez, Mikel Merino, Dani Olmo, Óscar Rodriguez.
Angrepsspillere: Rodrigo Moreno, Mikel Oyarzabal, Adama Traore, Marco Asensio, Ansu Fati, Ferran Torres.

Legg inn en kommentar