Cantera

Arribas og Dotor avgjorde toppkampen for Castilla

Lagoppstilling: Mario de Luís – Peter Federico, Álvaro Carrillo, Rafa Marin, Marvel, Rafael Obrador – Mario Martín, Álvaro Martín, Carlos Dotor – Sergio Arribas, Álvaro Rodríguez.

Real Madrid Castilla er i svært god form i Primera RFEF. Raúls unggutter har ikke tapt på de siste seks kampene, og gikk dessuten inn til den 13. serierunden med fire seire på rad. Det var imidlertid ingen tvil om at dagens oppgave ville bli tøff. Ikke bare er Castilla langt bedre hjemme enn borte, men Linares har også åpnet sesongen hakket hvassere. Ett poeng skilte de to lagene før avspark i Andalusia.

Det tok ikke lang tid før vi fikk åpningsmålet. Lagets defensive midtbanespiller, Mario Martín, avanserte ballen gjennom misten og hamret løs. Ballen traff stolpen, men angrepet var ikke over av den grunn. Etter litt klabb og babb kom Álvaro Rodríguez til et avslutningsforsøk, men også dette ble stoppet.  Istedenfor havnet ballen hos  Sergio Arribas. Helt stillestående presterer spanjolen å skru ballen forbi både keeper og en forsvarsspiller på strek, helt oppe i det lengste krysset. Vakkert!

Castilla fortsatte med å skape sjanser. Ikke bare fra dødballer, gjennom fyrtårnet Álvaro Rodríguez, men også etter et innlegg fra venstreback Rafael Obrador mot lagkaptein Carlos Dotor. Dette er et område hvor Castilla har tatt store skritt denne sesongen, etter å ha vært svært svake i luftrommet på starten av sesongen. Likevel måtte Mario de Luís frem med en superredning i Castilla-buret etter at Linares hadde kommet til en stor innleggsmulighet.

Den første halvtimen var ekstremt fartsfylt og preget av store sjanser begge veier. Etter 25 minutter ble vertene snytt for en klar straffe, etter at et avslutningsforsøk tydelig traff armen til midtstopper Álvaro Carrillo. Castilla svarte med å skape nok en god mulighet fra innlegg, men denne gangen headet Arribas utenfor. I andre enden ble plutselig en Linares-angreper flikket gjennom alene med keeper, og kun uforståelig egoisme førte til at ikke en lagkamerat ble servert en 100%-sjanse på åpent mål. Et galskap av en halvtime ble avsluttet med en bom fra Álvaro Rodríguez like foran mål.

Etter at Linares hadde tatt mer over mot slutten av 1. omgang, var det Castilla som kom best ut av startblokkene etter hvilen. Først kom Álvaro Martín til en grei skuddmulighet på volley fra cirka 10 meter. Deretter fikk Obrador satt opp Arribas i en glitrende posisjon inne i 16-meteren, men lagets stjernespiller valgte overraskende å slippe til Peter Federico i en vanskeligere posisjon, og muligheten rant ut i sanden.

Utover i kampen fortsatte begge lag med å skape småsjanser her og der. Arribas fikk fyrt av et skudd fra en hold hvor han vanligvis gjør det bedre, mens Álvaro Rodríguez forsøkte seg på et brassespark. Linares var også frempå og testet Mario de Luís i Castilla-buret ved et par anledninger. Selv om Castilla stod oppført med flere avslutninger enn Linares etter drøyt 60 minutter (11 mot 9), vil nok de fleste være enige i at Castilla var heldige som fortsatt holdt buret rent.

Etter 72 minutter fikk vi nok en bekreftelse på hvor små marginer det kan være i fotball. Først satte gikk jubelbrølet i Andalusia, etter at Linares satte ballen i nettet for første gang i kampen. Gleden ble imidlertid kortvarig, ettersom målet ble annullert for en hårfin offside. Istedenfor gikk Castilla rett opp i angrep, og etter en feil fra en Linares-forsvarer som sørget for at ballen spratt Castillas vei, fikk Carlos Dotor en enkel jobb med å sette ballen i det åpne målet. Fra 1-1 til 2-0 på noen få sekunder!

At dette ikke var Linares drømmedag, ble tydelig med fem minutter igjen av ordinær spilletid. Edgar Pujol, som akkurat hadde blitt byttet inn i midtforsvaret til Castilla, rotet det til umiddelbart og endte opp med å lage straffe. En redusering hadde vært ekstremt viktig for Linares, som dermed kunne ha presset på for utligning foran hjemmefansen i sluttminuttene. Istedenfor ble straffesparket hamret i tverrligger og ut, til høye jubelbrøl fra målvakt Mario de Luís og resten av Castilla-forsvaret.

Etter at 90 svært underholdene minutter var over, kunne endelig Castilla løfte hendene over hodet og feire seieren. Raúls unggutter bestod flere vanskelige prøver her; ikke ble det seier, men det skjedde på bortebane, mot et av de beste lagene i divisjonen, og attpåtil klarte man å holde nullen. Noen tilfeldigheter var det, men totalt sett leverte Castilla en imponerende oppvisning.

Med dette resultatet overtar Castilla tredjeplassen til Linares i Segunda RFEF, og ungguttene noterer seg for sin femte(!) strake seier. Rett og slett utrolig imponerende. Neste kamp spilles hjemme mot Cultural Leonesa på Estadio Alfredo Di Stéfano (lørdag, 3. desember kl. 18:00). Du kan se alle Castillas kamper ved å kjøpe abonnement hos Instat.TV.