Offisielt

Offisielt: Vallejo til Granada

Real Madrid har blitt enige med Granada om en låneavtale for Jesús Vallejo ut neste sesong.

Granada var en av de store overraskelsene i årets La Liga, og endte på en sterk 7. plass. Plasseringen betyr at klubben skal spille i Europa for første gang i historien. Vallejo startet sesongen på utlån i Wolverhampton, men kom til Granada i januar, etter totalt syv kamper (to i Premier League). I Granada fikk den unge stopperen mer tillit, og spilte 11 kamper i La Liga. Vallejo er fortsatt bare 23 år gammel, men har likevel spilt relativt mange kamper. Overgangen til Real Madrid kom etter at han imponerte for Real Zaragoza, laget fra hjembyen hans. Etter et utlån i Eintracht Frankfurt var man blitt enda mer imponert, da han spilte 27 kamper i en alder av bare 21 år. Kunne dette være arvtageren til Sergio Ramos?

SKADEPROBLEMER: Jesús Vallejo har slitt stort med skader igjennom sin Real Madrid-karriere.

Det var lite som tydet på dette da Real Madrid valgte å ha han i klubben i 2018/19-sesongen. I en skadepreget sesong ble det bare syv kamper, og en ny runde med utlån ble startet, og han skal altså tilbringe også neste sesong på utlån. At han fortsetter i Granada, er nok alle parter fornøyde med. Hvis de fortsetter den gode formen, og han spiller en viktig rolle, er det godt mulig sjansen vil by seg i Madrid etter hvert. I tillegg vil han få viktig erfaring med spill i Europa, noe som kommer utrolig godt med dersom man skal lykkes i Real Madrid. Statistisk sett gjorde Vallejo en god sesong i Granada, og laget tapte kun to av kampene han spilte, hvorav den ene allerede var tapt da han kom inn til debuten med fem minutter igjen.

Real Madrid har sluppet følgende pressemelding om avtalen:

Real Madrid C.F og Granada CF har kommet til enigheten om en låneavtale for spilleren Jesús Vallejo for den kommende sesongen, fram til 30. juni 2021.

Jesús Vallejo regnes som et stort talent, men uavhengig av hvordan det går neste sesong, er veien inn i startelleveren på Bernabeu aldri enkel. Allerede er Éder Militão foran i rekken, så realistisk sett vil han være fjerdevalg, gitt at Sergio Ramos fortsetter i klubben. Med tanke på den økonomiske utfordringen Real Madrid står ovenfor, er det nok ikke helt utelukket å selge Vallejo hvis det kommer et akseptabelt tilbud, men på den annen side er klubben vandt med å ha en spansk midtstopper i startelleveren, så kanskje Jesús Vallejo blir å se der i fremtiden.

Legg inn en kommentar