Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
William Gromstads spesialer

Odriozolas fremtid

Denne sesongen har Álvaro Odriozola vært involvert i én kamp. Da ble han byttet ut etter 57 minutter. Selv ikke med Carvajal suspendert mot bunnlaget Osasuna fikk han sjansen. Fremtiden hans i Real Madrid ser mørk ut. 

Odriozola ble hentet til Real Madrid for 25 millioner i 2018 og ble regnet som et stort talent på høyrebacken. Som følge av bra spill for Real Sociedad, med 57 kamper over to sesonger, tok han turen til hovedstaden, etter interesse fra blant annet Barcelona og Manchester United. Med denne signeringen regnet mange med at Real Madrid hadde sikret seg en god backup og potensiell arvtager til Carvajal.

I skrivende stund har Real Madrid-karrieren til Odriozola vært en stor skuffelse. Debutsesongen var helt grei, og han var involvert i 22 kamper, inkludert tre kamper i Champions League. Riktignok var kampene i Europa i gruppespillet mot relativt dårlig motstand, men han fikk i det minste muligheten. Nå virker det som muligheten til å etablere seg som en viktig spiller i troppen, er i ferd med å glippe. I 19/20-sesongen spilte han 10 kamper fordelt i diverse turneringer for Både Real Madrid og Bayern München. Nå skal det nevnes at nåløyet for å lykkes ikke er noe spesielt større i München enn i Madrid, så valget om å dra dit på lån var muligens ikke det beste.

(Saken fortsetter under bildet)

RIVALER: Álvaro Odriozola og Lucas Vazquez feirer sistnevntes scoring. Nå er det nettopp Vazquez som hindrer Odriozola i å få spille.

Da han kom tilbake fra lån i sommer, kunne man ved en rask titt på troppen se at Odriozola var tenkt som andrevalget på høyreback. Han og Carvajal var tross alt de eneste høyrebackene man hadde, dersom man tenker at Nacho hovedsaklig er midtstopper. Klubbens store skadeproblemer i starten av sesonger endret på dette, og man så plutselig Lucas Vazquez som et godt alternativ til Carvajal. Det at Vazquez startet som høyreback mot Osasuna, selv om det betyr at laget mister noe offensivt etter hans strålende bidrag som kant i det siste, kan være spikeren i kisten for Odriozola.

Álvaro Odriozola er fortsatt bare 25 år, så det er på ingen måte for sent å få karrieren på rett vei igjen, men da må dagens situasjon endres på. Nettopp det kan skje allerede til sommeren. Dersom Vazquez ikke signerer ny kontrakt med Real, er allerede konkurransen betydelig mindre. I dette scenarioet kan det hende Odriozola gjør lurt i å være tålmodig i håp om spilletid. Hvis derimot Vazquez blir, virker det som om Odriozola burde se seg om etter en ny arbeidsgiver. Mange spillere har forlatt Real Madrid til fordel for gode lag som Sevilla, Valencia eller lignende, og hatt stor suksess på litt lavere nivå.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.