Nyheter

Ødegaard delaktig i Arsenal-scoring

Martin Ødegaard var tredje sist på Arsenals 3-1-scoring da London-klubben slo Leicester på bortebane.

Søndag formiddag tok Martin Ødegaard og Arsenal turen til King Power Stadium for å spille mot et høytflyvende Leicester-lag. Nordmannen startet kampen på benken, trolig for at han tre dager i forveien spilte samfulle nitti minutter mot Benfica i Europa League. Men da Emile Smith-Rowe måtte ut med en skade fem minutter før pause, valgte Arteta å sette inn drammenseren.

Ødegaard kom inn på resultatet 1-1, og sammen med sine lagkamerater fikk han ta del i et aldri så lite Arsenal-comeback. Det var nemlig hjemmelaget som tok ledelsen etter syv minutter signert Youri Tielemans. Så kom «The Gunners» sakte, men sikkert tilbake i kampen. Først var det David Luiz som stanget inn utlikningen på et nydelig slått frispark av Willian, før Alexandre Lacazette, som for anledningen var Arsenals kaptein, sendte London-klubben i føringen fra straffemerket.

Tidlig i andre omgang skulle Ødegaard bli delaktig i at Arsenal økte ledelsen til 3-1. 22-åringen sendte en følsom stikker gjennom til Willian. Brassen la ballen inn i boks til Nicolas Pepe, som enkelt satte inn sin femte scoring for sesongen. Stort mer skjedde det ikke i kampen, og dermed tok Arsenal tre svært viktige poeng. London-klubben er nå åtte poeng bak West Ham, som ligger på den viktige fjerdeplassen i Premier League som gir Champions League-billett.

Ødegaard tok med andre ord vare på muligheten mot Leicester. Nordmannen befant seg ofte i gode posisjoner offensivt, og var ved flere anledninger kreativ og leken i flere av avgjørelsene han tok på banen. Det er viktig for en spiller i hans posisjon å være delaktig i scoringer, og det ser ut som at han er i ferd med å finne seg til rette i sin nye klubb. Så får vi håpe at det fortsetter sånn.