Real Madrid
vs
Sevilla
La Liga runde 35
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
09/05/2021
00:00
Strive Sport
Shayan Jalilians spesialer

Murveggen Militão

Real Madrid har bare sluppet inn ett mål på de seks siste kampene i LaLiga. Det skal Militao ha mye av æren for.

Det er aldri lett å komme som en ung spiller til Real Madrid, noe Eder Militão har fått erfare. Midtstopperen kom til Real Madrid som 21-åring i 2019. Sesongen før hadde han vært meget god for Porto, der han ble kåret til ligaens beste forsvarsspiller hele fem måneder i løpet av 2018/19-sesongen. Los Blancos betalte hele 50 millioner euro for å sikre seg stopperens signatur.

Men hans første sesong i den spanske hovedstaden var ikke av den vellykkede sorten. Sergio Ramos og Raphael Varane var Zinedine Zidanes foretrukne stopperpar, og Militão virket ofte usikker og gjorde mange feil de gangene han fikk spille. Denne sesongen var han også lenge ute i kulden. Skader, lite spilletid og den sannsynlige ankomsten til David Alaba har gjort at mange har spekulert i at Real Madrid og Militao kommer til å skille lag ved sesongslutt. Det er en feil Real Madrid aldri bør tillate seg å gjøre.

For han har virkelig grepet i muligheten i skadefraværet av Ramos denne sesongen. Militão har startet seks kamper på rad i LaLiga, og på de seks kampene har Real Madrid kun sluppet inn ett mål. 23-åringen har også vartet opp med flere svært gode prestasjoner i Champions League, deriblant mot Liverpool i åttedelsfinalen og første oppgjør av kvartfinalen mot Chelsea.

Militão har virkelig alt man ser etter i en moderne stopper. Han har en meget god fysikk, fart, spenst og har en råskap i spillet sitt som minner litt om tidligere Real Madrid-stopper Pepe. Han har en liten tendens til å miste fokus og slurve i enkelte deler av spillet, men det er nok noe som kommer til å bli mye bedre med tiden. De siste ukene har han virkelig vist at han hører hjemme i Madrid.

Mot Osasuna spilte Real Madrid tidvis meget bra, men laget slet med å omsette hele 23 skudd til scoringer. Det var ting som tydet på at det ville bli nok en 0-0 kamp og poeng kastet ut av vinduet, men så dukket den høyvokste brasilianeren opp og nikket Real Madrid i ledelsen. Stopperen knuste Osasunas Aridane i lufta. En fantastisk scoring som gjør at håpet om seriegull lever i beste velgående.

Real Madrid lider store økonomiske tap som følge av koronapandemien. Laget må forsterke seg offensivt neste sesong, og da må nok flere spillere selges for å kunne finansiere nye signeringer. Men Militão skal ingen steder. Det er det bare å glemme.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.