En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Mohamed Ramos – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Moha Ramos.

Mohamed Airam Ramos Wade ble født 13.april 2000 i byen Santa Cruz på øya Tenerife, og er målvakt for Real Madrid Juvenil A, samt laget som deltar i UEFA Youth League. Sisteskansen går under kallenavnet Moha, er 188cm høy, og veier rundt 88kg, hvilket viser til en ung mann i en voksen kropp som har de fysiske forutsetningene til å vokte buret helt bakerst på banen. Unggutten ble hentet til Real Madrid sommeren 2014 fra akademiet til Tenerife, hvor han ble ansett som et stort målvakts-talent.

Målvakten startet sin fotballkarriere i en alder av kun fire år, i den lokale klubben UD Longuera, men ble senere plukket opp av akademiet til Tenerife. I en alder av 14 år ble han hentet til Los Blancos sitt akademiet, hvor han gikk inn på Cadete A, som er 14/15 års laget i La Fábrica. Sisteskansen ble sommeren 2016 flyttet opp på Juvenil-lagene, og etter solide prestasjoner ble han en del av Juvenil A den påfølgende sesongen. Moha har imponert for ungdomslagene til Real Madrid, og har ved flere anledninger tatt del i treningene til a-laget.

Moha spilte den foregående sesongen for Real Madrid Juvenil A, hvor han var den målvakten som slapp inn færrest mål i den tøffeste pulja for U19-lag. I tillegg spilte han under Guti i UEFA Youth League hvor han spilte seks kamper, og holdt nullen to ganger. Hans livs prestasjon kom i kampen mot Krasnodar, hvor han holdt nullen i ordinær tid, og reddet samtlige straffer i straffesparkkonkurransen, hvilket sikret avansement til 8.delsfinalen. Grunnet gode prestasjoner for lagene i akademiet til Real Madrid har han vært med tre ganger for U17-landslaget til Spania, hvor han holdt nullen to ganger.

I tillegg til å være fast inventar for Juvenil A så har Moha som nevnt tidligere trent sammen med a-laget med jevne mellomrom. Dette har ført til at den unge sisteskansen tidvis har figurert som tredjekeeper for a-laget, da både i Champions League, LaLiga og Copa del Rey. Han fikk også være med til Klubb-VM i desember, hvor han var med på å løfte sitt første trofe som en del av førstelaget, dog uten å ha fått sin debut. Det er ventet at Moha Ramos fortsetter å trene med a-laget den kommende sesongen, samtidig som han skal vokte buret for Juvenil A i UEFA Youth League.

Ramos er et av klubbens største talenter i sin posisjon, men det er enda ikke tatt en avgjørelse vedrørende spill for Castilla eller Juvenil A i seriespill den kommende sesongen. Han beskrives som en målvakt som har sin styrke på dødballer, og baller som kommer inn i boksen, hvor hans fysikk er sentral. I tillegg omtales han som en teknisk god målvakt, som er god til å sette i gang både med beina og med armene. Fremtiden til Moha Ramos er foreløpig noe uklar, da Lunin har blitt hentet inn, og Luca Zidane går en usikker fremtid i møte, men fortsetter han sitt gode arbeid kan han bli en solid brikke helt bakerst på banen for Los Blancos i fremtiden.

Håper du å se Moha for a-laget en gang? 

Legg inn en kommentar