Mats Hermansens spesialer

Mbappé gratis neste år?

De fleste Real Madrid fans holdt nok pusten de siste ukene. Mediene og troverdige kilder meldte at den unge franskmannen bare var millimeter unna og at overgangen omtrent var garantert å gå i boks. Slik endte det ikke. Men selv om slaget er tapt, er ikke krigen over.

Penger har hatt en vanvittig betydning i fotballen de siste årene. Klubber som Chelsea, Manchester City og PSG, samt mange andre, har eiere med bunnløse lommebøker og store ambisjoner. Klubber som Real Madrid og Barcelona, som alltid har stått sterkest pengemessig, blir stadig oftere utkonkurrert av de aller «rikeste». Selv om Real Madrid som klubb genererer mye mer omsetning enn PSG årlig, spiller ikke det noen særlig stor rolle lenger. PSG er eid av QSI, Qatar Sports Investments, som igjen er eid av Qatars eget oljefond. Med en slik eier er penger aldri et problem og det var tydelig i overgangssagaen om Mbappé.

Sist uke bekreftet PSGs sportsdirektør at Mbappé ønsket seg vekk fra klubben. Han har igjen avslått utallige kontraktsfornyelser og det meldes om at han også i dag har avslått et tilbud. PSG har i den seneste tiden bygget opp et drømmelag og har denne sesongen ervervet både Sergio Ramos og selveste Lionel Messi. For PSG må det har vært et slag i magen at en av de største talentene fotballverden har sett og en fremtidig gullball-vinner ikke ønsket å være en del av stjernelaget. For PSG er Mbappé selve prikken over i`en. Midt blant de aldrende stjernene er det Mbappé som er selve symbolet på fremtiden. Men den unge franskmannen deler ikke denne tankegangen. Han vil spille i hvit og representere Real Madrid. Det var Ronaldo i Real Madrid drakt som var hovedfokuset som ung. PSG var ikke særlig relevant på den tiden. Real Madrid har den historiske verdien og som vi ser av Mbappés gjentatte avslag på nye lukrative kontrakter, er den historiske verdien verdt mer enn gull.

Et annet interessant aspekt med saken er PSG sin arroganse. De hadde muligheten til å dra inn nærmere 2 milliarder kroner, i tillegg til klausuler, for en spiller som ikke ønsker å bli i klubben. PSG risikerer altså å ikke få en eneste krone, dersom Mbappé fortsetter å avslå tilbud frem til januar. De trenger rett og slett ikke pengene, ellers ville hvilken som helst klubb vært desperate etter en slik avtale. Paris-klubben tar dermed sjansen på at Mbappé blir i klubben og de kommer til å pushe hardt. Mbappé vil i tiden fremover bli tilbudt vanvittige kontraktsforslag. PSG er nok også villige til å gjøre Mbappé til verdens best betalte spiller, om det skulle til. Vi får uansett holde troen. Kommer Mbappé gratis neste år?

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.