Real Madrid
vs
Sevilla
La Liga runde 35
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
09/05/2021
00:00
Strive Sport
Leiesoldatene

Mayoral i superform

Borja Mayoral begynner for alvor å levere stort i Roma. Den unge spissen ligger nå på 13 mål og 7 assist i alle konkurranser. Mayoral er en av spillerne som bør få sjansen i moderklubben fra neste sesong.

Mayoral er en av leiesoldatene som går under radaren til de fleste. Den unge spissen har denne sesongen levert stort for Roma og øket innskuddet med to mål mot Sjakhtar Donetsk i går. Mange vil nok umiddelbart tenke at Mayoral er i medvind og ikke klarer å gjenta suksessen stabilt over flere sesonger, men tenk om igjen. Mayoral er fortsatt bare 23 år og er relativt ung for å være spiss. I forrige sesong spilte han for en svakere klubb i La Liga, Levante, og fikk ikke enormt med tillitt. Allikevel maktet han å levere 14 mål og 4 assist i sine to år for Levante. Kan dette være Mayoral sin «breakout» season?

Mayoral har vært Madrid-gutt hele livet.  Født 5.april 1997 i Parla, Madrid, ble han raskt en del av Madrid sitt juniorlag i 2007. I 2014 ble han en del av «Juvenil A», før han fikk debyen for Castilla 18.januar 2015. Mayoral fikk debyen for A-laget 2.mars 2016, etter at en skadet Benzema måtte ut i ligaoppgjøret mot Levante. Han scoret i denne kampen, men siden ballen gikk via keeperen ble målet registrert som selvmål. Deretter ble det utlån til Wolfsburg sesong etter, som igjen ledet til to sesonger i Levante. Før årets sesong var det knyttet mye usikkerhet til Jovic sin posisjon i klubben og det ble lenge vurdert at Mayoral kunne ta hans plass. I ettertid var kanskje dette en bedre løsning, men Mayoral endte opp på lån i Roma. For Mayoral sin del var dette definitivt en god ordning og Mayoral har levert utover alle forventninger i den italienske hovedstaden.  Roma er nå videre til kvartfinale i Europa League og kjemper om topp 4 plassering i ligaen, kun to poeng bak fjerdeplassen Atalanta. Mayoral er nå toppscorer i Roma denne sesongen og kan bidra til en etterlengtet retur til Champions League og muligens seier i Europa League. Real bør definitivt benytte muligheten til å hente tilbake spissen sin etter sesongen, for Mayoral vil nok være høyt ønsket av italienerne hvis han fortsetter i samme tempoet. Skal Madrid risikere å slippe enda et supertalent?

Med sine 13 mål i alle konkurranser, ville Mayoral ligget på en klar 2.plass i Real Madrid. Benzema leverer bra denne sesongen og er foreløpig på 20 scoringer, men det er langt ned til 2.plassen, hvor vi finner overraskende nok Casemiro med 6 mål. Mayoral ville selvfølgelig ikke spilt like mye i Madrid som i Roma, men det ville nok gått bra. Mayoral vet at Benzema fortjener plassen foran han, men i en alder av bare 23 og Madrid som fødeby, ville Mayoral vært tålmodig. Hadde ikke vært kult om en Madrid-gutt hadde representert laget i front? Det tror jeg Mayoral ønsker også. La oss bare håpe klubben gir han muligheten fra neste sesong!

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.