Ryktebørsen

MARCA: Veien til Mbappé

Sommerens overgangsstrategi for Real Madrid skal være: Mbappé, Haaland eller ingen.

Madridistas over hele verden har i årevis drømt om å se Kylian Mbappé i Real Madrid-drakt. Per dags dato regner mange ham som verdens mest verdifulle spiller, noe som også har gjort det svært komplisert for interesserte klubber å signere ham. Særlig ettersom det er PSG som sitter ved rettighetene.

Sommeren 2021 er derfor et avgjørende øyeblikk for Mbappé og alle hans friere. Om bare 12 måneder går kontrakten hans ut, noe som betyr at PSG må velge mellom å selge i år, eller å risikere å miste sin stjerne gratis ved sesongslutt. Klubbens president, Nasser Al-Khelaifi, har vært krystallklar på at det er totalt uaktuelt å selge Mbappé, og at det er like uaktuelt å la sistnevnte gå gratis ved sesongslutt.

Problemet for Al-Khelaifi er at dette naturligvis ikke er opp til ham, for den endelige beslutningen ligger i Mbappés hender, særlig når det nærmer seg kontraktsslutt i 2022. Sistnevnte har i det siste vært nølende i besvarelsen på spørsmålene om sin fremtid. Derfor melder José Félix Díaz, som er blant journalistene med best innsikt i Real Madrid, at Florentino Pérez har lagt en slagplan for å signere Mbappé.

Artikkelen fortsetter under.

Del 1: Salg

Det som er klokkeklart i hovedkontorene på Santiago Bernabéu, er at pandemien har medført en så stor økonomisk påkjenning at klubben må kvitte seg med flere spillere i sommer. Det blir avgjørende å få inn penger i klubbkassen, enten via høye overgangssummer, eller ved å gi slipp på spillere med høye lønninger.

Det sistnevnte scenarioet har allerede utspilt seg i sommer, ettersom det har blitt klart at Sergio Ramos forlater Real Madrid. 35-åringen var blant klubbens aller best betalte spillere, og lignende tilfeller må skje dersom midler skal frigjøres til en stor stjerne.

Det jobbes også med å selge spillere som både er mindre verdt for laget, samtidig som at de kan bringe inn brukbare overgangssummer. Eksempler på slike spillere er Luka Jović, Dani Ceballos og Brahim Díaz. Martin Ødegaard er også blant spillerne som kunne ha generert en høy overgangssum, men nordmannen selv har bekreftet at klubben ønsker å beholde ham videre.

Del 2: Mbappé, Haaland eller ingen

Real Madrid har allerede sikret seg David Alaba fra Bayern München. 29-åringen kommer på free transfer, noe som neppe er tilfeldig. José Félix Díaz skriver at pengene som skaffes fra spillersalg i sommer, utelukkende skal gå til å hente Kylian Mbappé eller Erling Braut Haaland. Cadena SER meldte nylig at Real Madrid skal være villige til å utløse utkjøpsklausulen til svenske Alexander Isak i Real Sociedad, men ifølge MARCA er det nettopp slike overganger Real Madrid vil unngå å «kaste bort» penger på.

Det er ingen tvil om at det blir komplisert å hente Mbappé eller Haaland i sommer. Franskmannen er bundet til en klubb som nærmest virker å ha uendelige ressurser, mens Borussia Dortmund neppe kan forsvare å selge både Haaland og Jadon Sancho i løpet av samme sommer. Samtidig vet Real Madrid at Mbappé potensielt kan signeres gratis neste sommer, mens det ryktes at Haaland har en utkjøpsklausul på 75 millioner euro som først trer i kraft fra og med 2022.

Dersom klubben ikke skulle lykkes i å signere Mbappé eller Haaland, vil man heller spare pengene til neste sommer. Dersom det skulle være nødvendig, betyr dette altså at hull i stallen må fylles av akademispillere som Miguel Gutiérrez og Antonio Blanco, eller av de nevnte leiesoldatene som Brahim Díaz og Luka Jović.

Pandemien har satt sine spor i gangene på Santiago Bernabéu. Alt tyder på at Real Madrid-fansen enten kan sprette champagnen og glede seg over et nytt Galáctico-kjøp, eller stålsette seg for nok en sommer uten at klubben bruker en krone på overgangssummer.

Kilde: La hoja de ruta de Mbappé para llegar al Real Madrid (MARCA.com)

 

 

 

2 comments

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.