William Gromstads spesialer

Lokalt talent kan erstatte Jovic

Luka Jovic sin tid i Real Madrid ble mislykket, i det minste i denne omgang. For øyeblikket er det bare to spisser i troppen, Karim Benzema og Mariano Díaz, der Mariano ikke har fått mye spilletid. Attpåtil ble Borja Myoral sendt på lån til Roma i sommer. AS melder ikke overraskende at klubben leter i egne rekker etter en erstatter for serberen. 21 år gamle Hugo Duro skal være et alternativ.

Det er tydelig at Real Madrid sliter med å skape farlige sjanser, og mål, og dagen. I dagens økonomi er det lite sannsynlig at det kjøpes inn en ny spiss i januar, så erstatteren blir kanskje hentet fra akademiet, nærmere bestemt fra Raúls Castilla. Hugo Duro ble hentet fra Getafe i sommer, i første omgang i form av et lån med en kjøpsopsjon, og har fått en meget god start i Castilla. Han har startet syv av de første åtte kampene Segunda División B, tredje nivå i spansk fotball, og og scoret fem mål. Fraværet i den ene kampen skyldtes at han var med i troppen til førstelaget.

FREMTIDIG STJERNE: Hugo Duro regnes som noe av det mest spennende som har kommet ut av talentfabrikken i Madrid-området de siste årene.

Hugo Duro skal ha fått forsikringer om at han er en del av fremtidsplanene til Real Madrid, og selv om han fortsatt ikke har debutert for A-laget, var han blant annet med til Milano i Champions League. Kanskje får han sjansen mot Alcoyano i Copa del Rey denne måneden. Selv om han er fostret opp i Getafe-systemet, er han tross alt en Madrid-gutt, så profilen passer meget bra i Real Madrid  hvor det er prestisjefullt å ha de beste spanske spillerne, spesielt fra Madrid-området.

Duro er spansk U21-landslagsspiller med god teknikk og smarte, raske bevegelser, men med spisskompetanse i avslutningsøyeblikket og i intensiteten i det han gjør. Fire av de fem målene hans har kommet med hodet. Selv om han lenge har vært en del av Getafe, hvor han allerede har 25 kamper i La Liga,  har han vært på radaren til Real Madrid i flere år, og mange mener han er blant de mest spennende talentene fra Madrid i senere tid. Forøvrig går kontrakten til spillere som Sergio Agüero of Olivier Giroud ut i sommer, men det er nok kun en drøm at slike spillere skal komme i januar.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.