Real Madrid
vs
Sevilla
La Liga runde 35
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
09/05/2021
00:00
Strive Sport
Kamprapporter

Liverpool 0-0 Real Madrid

Det var vertene som presset på fra start onsdag kveld, men gjestene var nærmest da Benzema satte ballen i stolpen. I andre omgang jaktet vertene scoring, men en bunnsolid Courtois og et godt forsvar sikret avansement

Liverpool 0-0 Real Madrid (1-3)
Anfield Stadium, Liverpool
Champions League, kvartfinale (2/2)
Onsdag 14.april, kl:21.00

Sesongens åtte viktigste dager skulle i kveld finaliseres med returoppgjøret i kvartfinalen av Champions League mot Liverpool på Anfield Stadium. Fra før av hadde Los Blancos seiret 3-1 mot nevnte Liverpool på Estadio Alfredo Di Stéfano forrige tirsdag, og samtidig tatt skalpen til erkerival Barcelona med 2-1 lørdag kveld, også den på Estadio Alfredo Di Stéfano. De nevnte kampene kan ses på som en helvetesuke for et Real Madrid som har variert så langt denne sesongen, men mot storlagene så har de levert resultater. Et godt resultat til var nødvendig, og oppnådde de det så står Chelsea for tur i semifinalen av Champions League.

Real Madrid: Courtois – Valverde, Militão, Nacho, Mendy – Modric, Casemiro, Kroos (Odriozola 72′) – Asensio (Isco 82′), Benzema, Vinícius Júnior (Rodrygo 72′)

Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Philips, Kabak (Thiago 60′), Robertson – Wijnaldum, Fabinho, Milner (Jota 60′) – Salah, Firmino (Chamberlain 82′), Mané (Shaqiri 82′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start onsdag kveld.

Vertene dominerte, og metallet hindret gjestene

Det skulle ikke gå mer enn to minutter på Anfield onsdag kveld før vertene skapte kampens første sjanse. Et langt oppspill mot Mané ble tatt ned av senegaleseren som videre fant Salah i midten, og juvelen fra Egypt klemte til, men Courtois gjorde en flott beinparade og hindret scoring. Liverpool fortsatte å presse på, og drøyt ti minutter ut i oppgjøret fanget Milner opp en svak pasning fra Kroos før han vendte om, og sendte kula mot lengste kryss, men en Courtois i full strekk reddet igjen.

FABELAKTIG: Thibaut Courtois stod en fantastisk kamp, og her hindrer han Milner etter ti minutter.

Like før halvspilt omgang kom gjestene på deres første visitt, og det var Benzema som mottok ballen på den venstre siden før han førte fremover. Faktisk fikk han med seg ballen hele veien inn i feltet, hvor han sendte kula via beinet til Kabak og i stolpen. Kun sekunder senere hadde Los Blancos ballen på ny, og denne gang forsøkte Vinícius Júnior lykken, men Alisson holdt skuddet i fast grep.

Fem minutter før hvilen var vertene på fart fremover igjen, og igjen kombinerte Mané og Salah, med senegaleseren som tilrettelegger og egypteren som avslutter, men denne gand endte skuddet utenfor. Kun et par minutter senere var Trent Alexander-Arnold både dyktig og heldig da han snublet med seg ballen forbi tre hvitkledde spillere før han lekkert slapp til Wijnaldum. Nedelenderen hadde all verdens tid, men sendte skuddet knallhardt over tverrliggeren, og det stod med det 0-0 til pause.

Courtois stengte buret

Det var vertene som åpnet den andre omgangen best, akkurat slik de avsluttet den første og skapte en sjanse umiddelbart. Firmino mottok ballen i feltet, vendte rundt og klemte til, men Real Madrid sin belgiske sisteskanse reddet. Det påfølgende hjørnesparket endte på hodet til samme mann, men denne gang sendte han forsøket utenfor.

Noen minutter etter timen var passert var det omsider Real Madrid sin tur til å angripe da Valverde sendte en helt ellevill ball i bakrom mot Vinícius Júnior, og brassen parkerte motspillerne. Han førte med seg ballen hele veien inn i 16-meteren hvor han forsøkte å lobbe over Alisson som var på full fart fremover, og stoppet forsøket med sin aggressivitet.

NÆRE: Vinícius Júnior kom veldig nære å score mot Liverpool onsdag kveld da han kom alene med Alisson.

Med tjue minutter igjen å spille var Firmino frempå nok en gang, og han fikk god posisjon i feltet, men avslutningen ble blokkert mesterlig av Militão. Kun et par minutter senere kombinerte Robertson og Jota, hvor sistnevnte dro seg flott inn i feltet, og sendte ballen rett i nettveggen. Ti minutter før slutt var det Real Madrid sin tur til å angripe igjen, hvor Militão fanget opp et hjørnespark på siden, og fant en fri Benzema med et perfekt innlegg, men franskmannen headet via bakken og over.

Selv om det så mørkt ut for Liverpool både med tanke på scoring og avansement så kjempet de hele veien inn. Et minutt på overtid så rotet Real Madrid det til for seg selv defensivt, og Salah dro seg gjennom før han sendte kula mot mål, men Courtois hadde beveget seg frem og reddet nok en gang. Flere sjanser ble det ikke i onsdagens oppgjør, og Real Madrid sikret dermed avansement til semifinalen i Champions League, hvor de møter ny engelsk motstand i Chelsea.

STENGTE BURET: Thibaut Courtois stod en helt enorm kamp, og holdt buret rent. Her stopper han Salah på overtid.

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (9): Den belgiske burvokteren står en helt enorm kamp helt bakerst. Stopper alle avslutningene til vertene, enten det er Salah fra kloss hold, Salah med lite press, eller et fantastisk langskudd av Milner så er han der og hindrer scoring. I tillegg til dette så gjør han særdeles få feil med ballen i beina, og selv om han ikke alltid slår en perfekt ball så roter han det aldri vekk, og beholder roen.

Federico Valverde (7): Blir kastet til ulvene i en helt ny rolle, nemlig som høyreback etter at Lucas pådro seg en skade i El Clásico. Løser det relativt greit, selv om han sliter i enkelte dueller som etter to minutter mot Mané. Feilberegner presset noen få ganger, og blir litt tvilende i enkelte situasjoner, men alt i alt skal han ha ros for jobben han gjør. Jobber som vanlig utrettelig, og viser dette spesielt godt mot slutten med flere gode returløp.

Eder Militão (9): Stanger unna alt som kommer hans vei onsdag kveld, hvor han er fullstendig nådeløs i luftrommet. Liverpool bruker innlegg som nødløsning når de går seg fast, og da var Militão der hver gang. I tillegg spiller han med passe mengde aggressivitet, bryter en rekke baller og oser trygghet til resten av laget. Med ballen i beina er han iskald, og har nå virkelig lagt ned en solid søknad om mer spilletid.

Nacho Fernández (9): Styrer forsvaret med bravur, og det er nesten så man ikke merker fraværet til Ramos. Dirigerer, gaper og sikrer at forsvaret ligger på samme linje. Holder det fullstendig tett i midten sammen med Militão, med unntak av sjansen etter to minutter. Med ballen i beina er han iskald, hvor han til enhver tid finner en medspiller eller får ballen unna farlige områder.

Ferland Mendy (7): Mister Salah ved enkelte anledninger som muligheten etter to minutter, og er litt nølende i enkelte situasjoner, men alt i alt leverer han en godkjent prestasjon defensivt. Holder linja, bryter baller og er særdeles rolig med ballen i beina. Er med fremover ved enkelte anledninger, enten i kombinasjon med Vinícius Júnior eller for å flytt laget fremover.

Luka Modric (6): Sliter litt mer enn tidligere på Los Blancos sin midtbane i dag, og virker tidvis litt sliten. Klarer ikke å diktere tempoet i spillet, og blir fysisk underlegen i enkelte dueller. Samtidig roter han litt med noen pasninger, men tar seg opp og får bedre kontroll utover i oppgjøret. Slår noen gode vende-pasninger, og er delaktig i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut bakfra.

Carlos Casemiro (9 BB): Litt rufsete start hvor han blir taklet meget hardt ved et par anledninger, og blir rasende for at dommeren ikke straffer dette som resulterer i at han grisetakler Milner og får gult kort før halvtimen. Dog så fikk han roet temperamentet etter dette, og dominerte mye av spillet på midtbanen etter dette. Takler helt på gresen, bryter baller og er ekstremt viktig mot slutten hvor han nesten ligger som en tredje midtstopper. Stanger unna, kriger og viser at han virkelig vil videre. Banens beste!

Toni Kroos (5): Ikke den beste kampen tyskeren har levert i Real Madrid-drakt. Blir tidvis litt for tempo-svak, og straffes for dette på enkelte overganger. I tillegg til dette så sitter i pasningene like godt som tidligere, og minimum en gang fører et balltap fra Kroos til en sjanse for vertene. Virket litt sliten i andre omgang, og blir byttet ut for å hvile.

Marco Asensio (7): Ikke den mest flashy opptreden offensivt, men du verden for en innsats han nedlegger defensivt for å hjelpe vikaren Valverde på back-plass. Jobber hjem hver eneste gang Real Madrid mister ballen, og like fort med fremover igjen for å delta i angrepet. Tilfører ingen målpoeng, og er ikke nevnt jevnlig for prestasjonene sine i dag, men spiller såpass godt defensivt at han må berømmes.

Karim Benzema (6): Er så utrolig viktig i første del av press-fasen, hvor han konstant presser midtstopperne til Liverpool. I tillegg til dette så faller han av og hjelper til defensivt når det er behov for det. Får en stor mulighet i første omgang da han skyter via Kabak og i stolpen. I andre omgang får en stor sjanse på hodet, men misser fullstendig og treffer bakken.

Vinícius Júnior (7): Er et konstant uro-moment for forsvaret til Liverpool med hurtige løp og enkelte gode kombinasjoner. Utfordrer Trent og Philips ved jevne mellomrom, hvilket gjør at de ikke tørr å slippe seg helt løs fremover. Blir muligens litt vell målkåt en periode der, men skal ha ros for at han forsøker og han utnytter sine styrker.

Innbytterne: 

Álvaro Odriozola (5): Ikke noe stort innhopp av backen. Sliter tidvis med å forsvare seg, og virker litt usikker. Ikke spesielt bevegelig, men holder unna og tilfører friske bein.

Rodrygo Goes (5): Heller ikke brassen gjør noe stort ut av seg. Får nesten med en ball inn i feltet, men avgjørelsene i siste sekund er litt for svake.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men kommer inn og tilfører akkurat det Real Madrid trenger i sluttminuttene. Holder i ballen, spiller trygt, og roter det ikke til, hvilket kan straffes av motstanderne.

Tror du Real Madrid klarer å sende ut Chelsea? 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.