Levante 3-3 Real Madrid

Real Madrid åpnet sterkest, og Bale scoret kampens første mål tidlig i første omgang. I andre omgang åpnet Levante best, og scoret to ganger før Vinícius Júnior utliknet til 2-2 igjen. Vertene slo tilbake igjen hvor Pier scoret, før Vinícius Júnior utliknet til 3-3 på vakkert vis.

RØDT KORT: Aitor Fernández (87′)

Det ble til slutt en meget fin åpning på sesongen for Real Madrid da de seiret 1-4 over Alavés på bortebane første serierunde. Selv om den første omgangen var av det svake slaget så smalt det virkelig i andre omgang, hvor Los Blancos scoret fire ganger, og var totalt overlegne. Søndag hadde de mulighet til å fortsette den gode sesongstarten da de dro til Valencia for å spille mot Levante om tre poeng. Valencia-laget spilte uavgjort i deres første oppgjør mot Cádiz da en sen utlikning sørget for poengdeling, og de jaktet derfor på sesongens første seier søndag kveld. Ettersom Barcelona kun klarte uavgjort mot Athletic Club lørdag kveld hadde også Real Madrid mulighet til å opparbeide seg en to poengs luke til rivalen med seier over Levante.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Carva 70′), Militão, Nacho, Alaba – Valverde (Jovic 82′), Casemiro, Isco (Asensio 60′) – Bale (Rodrygo 60′), Benzema, Hazard (Vinícius Júnior 60′)

Levante: Aitor – Miramon, Pier, Vezo, Clerc – Melero (Martinez 66′), Radoja, Campaña (Bardhi 78′) – de Frutos (Franquesa 86′), Marti (Malsa 66′), Morales (Cantero 78′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere startet oppgjøret mot Levante søndag kveld.

Pangstart

Det skulle ikke gå lang tid i søndagens oppgjør før vi fikk kampens første scoring, og det var gjestene fra hovedstaden som bet fra seg først. Kun fire minutter ut i oppgjøret så sendte Alaba en ball i bakrom mot Benzema som timet løpet perfekt, og franskmannen dro seg helt inn i boksen før han stoppet, og fant Bale på elleve meter som satte kula kontant i mål til 0-1. Kvarteret etter scoringen å sank tempoet i oppgjøret betraktelig, og ved halvspilt omgang kom Real Madrid til deres andre mulighet da et innlegg havnet hos Bale, men forsøket endte til side for lengste stolpe. En halvtime ut i oppgjøret presset Real Madrid på igjen, hvor Alaba denne gang forsøkte lykken, men igjen endte det til side for mål. Fem minutter før hvilen forsøkte Bale lykken på frispark, og selv om Aitor så ut til å ha full kontroll så endte det like utenfor. Lagene gikk dermed inn i hvilen med gjestene i føringen.

ÅPNET KONTOEN: Gareth Bale scoret sitt første mål for sesongen etter en målgivende pasning fra Karim Benzema.

Vanvittig omgang

Om den første omgangen åpnet med et pang, så gjorde hvertfall den andre det. Bildene hadde omtrent ikke kommet tilbake på TV2 før vertene utliknet til 1-1. Morales kranglet med seg ballen til Melero so videre sendte gjennom Marti, og selv om Courtois fikk en hånd på ballen så trillet ballen i mål. Snaut ti minutter ut i omgangen forsøkte Hazard lykken med et langskudd, men avslutningen endte rett på Aitor. Like før timen var passert så sendte Jorge de Frutos et innlegg mot bakerste stolpe hvor Campaña kom løpende, og hamret ballen i mål til ledelse. Fryktelig svakt forsvarsspill av Real Madrid over hele linja, og vips så lå de under. Det bølget frem, og tilbake i perioden etter scoringen, hvor begge lag hadde sine halvsjanser, dog uten å skape nevneverdige farligheter.

Et drøyt kvarter før full tid så sendte Casemiro en flott ball i bakrom mot Vinícius Júnior, og unggutten var nådeløs da han la i vei fremover før han iskaldt satte ballen i mål med venstre fot. Lagene var igjen like langt, men det skulle ikke vare spesielt lenge for ti minutter før full tid så satte vertene ballen i mål på ny. Et langt frispark ble sendt inn i boksen til Real Madrid, hvor ballen traff Alaba i hodet og havnet hos Roger Pier som enkelte styrte inn 3-2. Kun et par minutter senere så holdt Levante på å score nok en gang da tidligere Real Madrid-spiller Cantero ble spilt alene gjennom, og selv om han tok seg forbi Courtois så satte han avslutningen i stolpen. Real Madrid stormet umiddelbart fremover, hvor Rodrygo fintet seg forbi en forsvarer, og fant Jovic i feltet, men headingen til serberen ble reddet av Aitor, og returen sendte Carvajal rett i beinet til Vezo og over mål.

LYNHURTIG: Vinícius Júnior løpte fra forsvarerne, og sendte kula i mål med venstre fot til 2-2.

Det påfølgende hjørnesparket endte opprinnelig ikke i noe, men Real Madrid fortsatte å holde trykket oppe, hvor Benzema fant Vinícius Júnior, og det neste som skjedde var magi. Den unge brassen tok med seg ballen et touch før han iskaldt og vakkert chippet ballen via lengste stolpe, og i mål til 3-3. Et mesterverk av Vinícius Júnior. Tre minutter før full tid så kontret Real Madrid fremover, hvor Rodrygo sendte gjennom til Vinícius Júnior, og på 40 meter møtte han Aitor som kom skliende, og slo ballen unna. Dommeren dro umiddelbart opp det røde kortet, men selv om vertene måtte avslutte oppgjøret med Vezo mellom stengene så klarte ikke Real Madrid å score det siste målet. Dermed endte det 3-3 etter en spinnvill andre omgang, og lagene fikk med seg et poeng hver.

MAGISK: Vinícius Júnior dro frem alle triks han har, og scoret et vakkert 3-3-mål.

Thibaut Courtois (5): Spiller ingen enorm kamp, men kan heller ikke klandres for noen av scoringene. Får ikke mange skudd på seg med unntak av målene. Det første målet er han nære å redde da han får en god hånd på ballen, men den trillet til slutt over streken. På den andre scoringen er han sjanseløs, og på den tredje er det heller ikke mye han kan gjøre. En kamp helt på det jevne.

Lucas Vázquez (3): Spiller ingen god kamp defensivt, og blir «avkledd» ved et par anledninger. Henger ikke helt med på scoring nummer to hvor han ikke markerer Campaña, hvilket var hans mann. Kan dog ikke få skylden helt alene, for det er kollektiv svikt i forsvaret. Sliter også tidvis med å kontrollere Morales på kanten, og det blir alt i alt en kamp under par av Lucas.

Eder Militão (4): Spiller også en kamp under par, og selv om han har enkelte solide involveringer så blir det et par som er for svake. Slipper Marti på den første scoringen, er en del av den kollektive svikten på scoring nummer to, og plukker ikke opp noen motspillere på den tredje scoringen. Må opp flere hakk før neste kamp, også må han få på plass kommunikasjonen med makkeren sin igjen.

Nacho Fernández (4): Det som gjelder for Militão, gjelder også for Nacho. Er negativt involvert i alle de tre scoringene, hvor han enten presser for høyt eller feil, og ikke plukker opp riktig spiller. Må finne ut av det relativt hurtig dersom Ancelotti skal bruke han og Militão som stopperpar. Må finne tilbake til der de var forrige sesong.

David Alaba (6): Slår en helt enorm pasning i bakrom til Benzema i forkant av den første scoringen, og viser frem solide pasningsfoten ved flere anledninger. Ser ikke helt ut til å finne de riktige kombinasjonene med Hazard på kanten, men med Vinícius Júnior på kanten får han både mer tid og rom, og flytter seg offensivt hvor han blir mer delaktig i pasningsspillet.

Federico Valverde (5): Blir løpende mye imellom uten å gjøre det helt store ut av seg. Jobber hardt, og spiller fra seg ballen tidlig, men skulle gjerne sett litt mer av de gode drivene hans fremover i banen. Blir litt for passiv til tider, og litt for het på grøten ved andre anledninger når han klemmer til fra langt hold. Mangler en kreativ spiller med god pasningsfot ved siden av seg.

Carlos Casemiro (7): Jobber iherdig, bryter baller, og dekker opp defensivt gjennom hele kampen. I tillegg så slår han en briljant pasning i bakrom til Vinícius Júnior på Real Madrid sitt andre mål. Viser seg frem både offensivt, og defensivt og gjør samtidig svært få feil. En av de beste på banen i kveld.

Isco Alarcón (7): Virker til å ha funnet tilbake til gammel form. Så veldig pigg ut, og gjør en rekke gode involveringer. Skaper kombinasjoner, og beveger seg over hele banen hvor han ofte velger riktig alternativ. Kjemper hardt, jobber mye, og gjør alt i alt en god innsats. Holder han dette oppe så kan det bli en meget god sesong for Isco i den spanske hovedstaden.

Gareth Bale (6): Gjør ikke veldig mye ut av seg, men kommer i gang for sesongen med en scoring allerede etter fire minutter. Er iskald, og har ingen problemer med å omsette til mål. Uten om dette så jobber han knallhardt den tiden han er på banen, og det gjelder begge veier. Spesielt defensivt bidrar han mye med å støtte opp for Lucas.

Karim Benzema (5): En noe mer rolig kamp fra franskmannen enn mot Alavés. Involverer seg ikke like mye, og selv om han tidvis gjøre gode valg så blir det litt for få bidrag. Har dog en flott målgivende pasning på den første scoringen, hvor han både er kald og god. Gjør et godt løp, stopper opp og finner Bale. Må opp et par hakk før neste oppgjør.

Eden Hazard (4): Spiller ikke direkte svakt, men klarer ikke å påvirke kampen nevneverdig heller. Faller ofte dypt, og dermed sliter han med å involvere seg høyere oppe i banen. Klarer heller ikke å skape noen spesielle kombinasjoner med Alaba på kanten, og når hans utfordrer kommer inn og scorer to mål så må Hazard prestere bedre for å fortjene plassen.

Rodrygo Goes (6): Kommer inn og tilfører hurtighet, og ikke minst en vilje til å utfordre. Forsøker seg på en god del ting den tiden han er på banen, og er nære ved å få en målgivende pasning på innlegget som treffer Jovic. Virker frisk, og tilfører enkelte solide involveringer.

Marco Asensio (5): Kommer inn for Isco, og gjør det langt svakere enn han gjorde det. Tilfører ikke spesielt mye annet enn pasninger til siden, og et par avslutninger som ikke går på mål. Må opp flere hakk om han skal gjøre seg fortjent til spilletid denne sesongen.

Vinícius Júnior (9 BB): For et innhopp den unge brassen gjør! Viser seg frem ved flere anledninger, og prøver helt frem til det går hans vei. Bruker hurtigheten sin når han scorer Real Madrid sitt andre mål, og er iskald når han avslutter med venstre fot. Det var omsider ikke hans beste scoring denne kampen, for fem minutter før full tid så dro han frem et stykke magi. Kantspilleren kom seg inn i boksen, og chippet ballen via stolpen og i mål til 3-3 fra skrått hold. Rett og slett vakkert. Var banens beste for Real Madrid, og leverte et helt spinnvilt innhopp.

Dani Carvajal (6): Godt å ha backen tilbake på banen, og viser frem hvilken terrier han er. Kjemper hele veien, får baller ut av farlige områder og rydder opp defensivt. Involverer seg offensivt også, og har en avslutning som ble blokkert av Vezo rett foran mål. Godt innhopp.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering, men er kun en god redning fra Aitor unna å bli matchvinner. Kommer til en stor sjanse, og det er akkurat derfor han byttes inn.