David Enerstad Hansens spesialer

Januar – en travel måned

Real Madrid har hatt en pangstart på det nye året. Laget er ubeseiret siden 1. desember. Tross en hektisk januar-måned, vil laget kunne opprettholde seiersrekken?

Real Madrid startet 2021 på best mulig måte. De hvitkledde fra hovedstaden klinket til med en bunnsolid 2-0 seier over Celta Vigo. Et formsterkt Celta-lag som rett og slett ikke holdt følge med Los Blancos på Estadio Alfredo Di Stéfano. Spesielt godt var det at både Marco Asensio og Lucas Vázquez kom på scoringslisten. Spanjolene slo også målgivende pasninger til hverandre, ironisk nok. De to kantspillerne står til sammen med tre nettkjenninger og fire målgivende pasninger så langt i sesongen.

SUPERDUO: De to spanjolene var i storform mot Celta Vigo.

Sett bort ifra den knallsterke starten på januar måned, vil måneden vise seg og fremstå som mer hektisk de kommende ukene. Zidane sitt mannskap skal i løpet av måneden delta i hele tre klubbturneringer. Enda tre kamper i hjemlig liga skal spilles, nærmere bestemt Osasuna (B) 9. januar, Deportivo Alavés (B) 24. januar og Levante (H) 31. januar. Denne rekken med LaLiga-kamper bør kunne forsterke seiersrekken på åtte kamper, spesielt med tanke på den gode flyten Real er i om dagen. Spør du meg, er januar et ypperlig springbrett for enda flere trepoengere som vil hjelpe med å kneppe inn på byrival Atlético.

Osasuna (B)

Neste ligakamp er borte mot Osasuna og spilles i morgen. Klubben fra Pamplona har ikke vunnet i LaLiga på hele ti kamper. Vi må helt tilbake til 24. oktober hvor de rødkledde slo Athletic Bilbao 1-0 hjemme. I sin rekke med stor mangel på 3-poengere, har Osasuna gått på smeller som 4-0 mot Barcelona og 1-1 mot SD Huesca, som muligens er ligaens aller svakeste fotballag. Real Madrid sitt møte med Osasuna den 9. januar vil derfor virke å være innenfor rekkevidde med tanke på tre poeng, selv med Ramos, Rodrygo og Carvajal ute. Los Blancos har ikke tapt mot Osasuna siden 30. januar 2011!

Supercup-semifinale

Som allerede nevnt i artikkelen skal Real Madrid delta i tre klubbturneringer denne måneden. I tillegg til tre kamper i LaLiga, skal Los Blancos forsøke å forsvare tittelen i den spanske supercupen. Under fjorårets sesong slo Real byrival Atlético på straffer etter Valverde sin meget kyniske takling – som gikk utover Tidligere Real Madrid spiller Álvaro Morata. I år skal mannskapet spille semifinale mot Athletic Club. Athletic Club ligger på en 9. plass og har tidligere denne sesongen gått på et 3-1 tap for Real Madrid. Athletic Club som har en helt unik filosofi om å ha et lag kun bestående av spillere med baskiske røtter, har flere ganger opptrådt i Europa League. Laget hadde en spesielt god sesong med Marco Bielsa i førersetet sesongen 2012, hvor laget røk på et 3-0 tap i Europa League-finalen. Med veteran Munian og lynkjappe Iñaki Williams har laget definitivt noen angrepsvåpen som kan skape ubalanse. Kampen er satt den 14. januar, men før den tid skal Athletic Club på besøk til Estadio Wanda Metropolitano. Deres kamp mot Atletico spilles etter boka 9. januar.

(Saken fortsetter under bildet)

Supercopa de España
JUBELRUS: Real Madrid feirer triumfen i Supercopa de España etter å ha slått Atlético Madrid i finalen i januar 2020.

Copa del Rey er tilbake!

Den tredje og siste turneringen Real Madrid skal delta i denne måneden er selvfølgelig Copa del Rey, cupen over alle cuper! Årets første cupkamp kamp er mot CD Alcoyano som spiller på nivå tre i Spania. Real Madrid var sist i finalen i 2014, den gang i Valencia. 2014 skulle også vise seg å være året hvor Real Madrid sto igjen som vinnere, etter en deilig og overbevisende 2-1 seier over Barcelona. Etter triumfen har Los Blancos måtte se de neste finalene hjemme fra egen stue. Fjorårets cupfinale bestod av Valencia og Barcelona, hvor Valencia stakk av med det edle metallet. Zinedine Zidane og resten av mannskapet er garantert sugne på å vinne dette troféet i år, spesielt etter fjorårets bitre og syke 3-4 exit for Martin Ødegaard sin daværende klubb, Real Sociedad.

COPA DEL REY: Iker Casillas løfter Copa del Rey-trofeet etter at Real Madrid slo Barcelona 1-0 i finalen på Mestalla i april 2014.

 

2 comments

  1. God start for en dyktig herremann, blir det en hektisk måned på markedet eller sitter Madrid stille i båten?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.