En for fremtiden Michael Tholstrups spesialer

Israel Salazar – En for fremtiden

Real Madrid har en rekke lovende talenter i akademiet, og vi har tatt en nærmere titt på Israel Salazar.

Israel Salazar Piriz ble født 10.mai 2003, i byen Badajoz fra regionen Extremadura nære den portugisiske grensen, og er angrepsspiller for Real Madrid Juvenil A. Den unge angriperen er godt fysisk utrustet, hvilket hjelper han med duellspillet i boksen, og han går under kallenavnet Sala. I motsetning til en rekke andre spillere i akademiet så var unggutten litt «klubb-nomade» før han ble hentet av Real Madrid i 2015, men har siden den tid imponert enormt i den hvite drakten. 

Fotballkarrieren til Sala begynte i klubben Guadaloupe nære hans fødested i 2008, og der ble han værende i fire år frem til 2012. Videre gikk veien til Andalucia, og nærmere bestemt klubben San Roque hvor han kun ble værende en sesong. Etter å ha forsøkt en sesong langt hjemmefra så gikk turen tilbake til hjem-regionen i 2013, og nærmere bestemt klubben C.P Flecha Negra hvor han spilte i to år frem til 2015 da Real Madrid kom på banen. Han hadde i sin unge karriere levert svært godt, og var et spennende talent da han sluttet deg til La Fábrica i den spanske hovedstaden.

Som kjent fra tidligere artikler i denne artikkelserien så har Real Madrid en rekke lag på junior-nivå, og det var et av disse Israel Salazar sluttet seg til i 2015. Nærmere bestemt så begynte han i Infantil B, hvilket er laget for spillere under 13 år, og han leverte umiddelbart med å bli toppscorer i serien. Den påfølgende sesongen gikk han et steg opp, til Infantil A, og igjen ble han toppscorer i serien. Sesongen 2017/18 ble han flyttet opp til Real Madrid Cadete B, og mer fare for å repetere meg selv, så ble han igjen ligaens mestscorende. Det samme gjentok seg året etter når han spilte for Cadete A, hvor han igjen ble lagets og ligaens toppscorer.

Sesongen 2019/20 ble hans første sesong for et av Juvenil-lagene, hvor Juvenil C ble hans første stoppested. Nok en gang gjorde Israel Salazar jobben utmerket, og igjen scoret han flest mål i ligaen, selv om antall kamper ble kuttet ned betraktelig av Covid-19. De solide prestasjonene over en årrekke førte til at den målfarlige angriperen var en av de utvalgte spillerne som ble tatt med i Raúl Gonzalez sin tropp til sluttspillet i UEFA Youth League forrige sesong. Sala fikk ikke mer enn seks minutter med spilletid, men bare det å bli inkludert i troppen som en spiller for Real Madrid Juvenil C er stort. Frem til starten på denne sesongen har Israel Salazar scoret vanvittig 157 mål for ungdomslagene til Real Madrid, hvilket vil si over 30 mål per sesong.

TROFE: Israel Salazar, til venstre for Florentino Pérez var med å vinne UEFA Youth League forrige sesong.

Planen i forkant av inneværende sesong var at Sala skulle flyttes opp til Real Madrid Juvenil B, men grunnet en sesong-lang skade på Andri Gudjohnsen gikk steget rett videre til Juvenil A. I tillegg til å flyttes to steg opp så har han også hospitert med Castilla ved fem anledninger, hvor han har spilt 32 minutter fordelt på tre kamper. Han har så langt denne sesongen vært en del av Juvenil A som kun har tapt en eneste kamp i deres divisjon, og leder over erkerival Atlético Madrid med syv poeng. Det er omsider ikke bare på klubbnivå Sala har levert varene, han har også scoret mål både for Spania U16 og Spania U17. Han går for å være et av, om ikke det absolutt største talentet Real Madrid har i La Fábrica, hvilket ofte blir gjengitt av de som følger klubben tett.

Det kan muligens virke som om Israel Salazar kun er en ren målscorer med tanke på de enorme tallene han har produsert med årene i La Fábrica, men slik er det ikke. Han er enorm til å bevege seg både med og uten ball, og deltar i oppbyggingen av spillet, samt fasen hvor ballen skal gjenvinnes. Spesielt gode er bevegelsene i boks, hvor han alltid plasserer seg der ballen kommer. I tillegg til de nevnte styrkene kommer hurtigheten, og fysikken til spilleren som gjør han til et mareritt for motstandere å forsvare seg mot. Fortsetter han utviklingen sin kan han bli en bærebjelke offensivt i Real Madrid mange år fremover i tid, og er uten tvil en av de mest spennende spillerne, ikke bare i Real Madrid, men i spansk fotball generelt.

Hvor langt tror du Israel Salazar kan nå? 

Legg inn en kommentar