Nyheter

International Champions Cup avlyst

Turneringen Real Madrid skulle delta i denne pre-season er avlyst, og flyttet til sommeren 2021.

Det har blitt mer og mer vanlig for verdens storklubber å planlegge opplegg og reiser for oppkjøring til den kommende sesongen lang tid i forveien. Igjen planla Real Madrid å vende snuten mot USA, hvor de skulle delta i pre-season turneringen kalt International Champions Cup. Der ventet flere storklubber i ulike byer rundt omkring i landet, hvor blant annet El Clásico som skulle gå av stabelen på den nye storstuen på The Strip i Las Vegas, var høydepunktet.

Det er som forventet den pågående pandemien som er årsak til avlysningen og utsettelsen, hvor USA per nå er et av de hardest rammede landene. Arrangøren ser for seg og regner med at pandemien ikke er redusert nok til at det vil være forsvarlig å gjennomføre turneringen. I tillegg er det uvisst hva som vil skje med tanke på ferdigstilling av sesongene til de ulike lagene som skulle delta i den amerikanske turneringen.

Som forventet vil dette påføre Real Madrid et økonomisk tap, hvilket anslås å være på omkring €18M. Dette kommer selvsagt ikke beleilig med tanke på krisen verden over, hvor også Los Blancos så seg nødt til å inngå en avtale med spillerne hvor 10% av lønningene spares inn av klubben i tiden fremover. Det er dog verdt å nevne at Real Madrid virker til å være langt mer stabile økonomisk enn sine rivaler Barcelona og Atlético Madrid som spurte spillerne om de kunne spare inn henholdsvis 70% og 50% av spillerne sine lønninger.

Om det ender opp med å bli noen form for mindre pre-season før sesongen sparkes i gang igjen, eller om sesongen må kanselleres er enda uvisst, selv om Javier Tebas virker veldig klar på at sesongen skal fullføres. Hvordan det blir med pre-season mellom avslutningen på den inneværende sesongen, og den kommende er også uvisst. Muligens blir det ikke noe i det hele tatt, men om det gjør vil den nok mest sannsynlig gjennomføres innenfor landegrensene.

Gleder du deg til fotballen starter opp igjen? 

Legg inn en kommentar