Estadio San Siro, Milano
Champions League, gruppespill (1/6)
Onsdag 15.september, kl:21.00

0-1 Rodrygo Goes (89′) – Assist: Eduardo Camavinga

Los Blancos har hatt en godkjent start på sesongen, hvor de er ubeseiret etter fire oppgjør i den spanske ligaen, og fasiten viser til ti poeng plukket. Dette betyr at klubben fra hovedstaden befinner seg på toppen av tabellen i skrivende stund med 13-6 i målforskjell, hvilket er en stor forandring fra forrige sesong, hvor de både scoret og slapp inn færre mål. Spesielt Vinícius Júnior og Karim Benzema har levert varene så langt, og onsdag ventet deres største utfordring så langt denne sesongen da Inter stod på motsatt banehalvdel på San Siro. Vinneren av den italienske serien forrige sesong var også ubeseiret så langt denne sesongen i forkant av oppgjøret, og det var to giganter som møttes til dyst. Forrige sesong møttes de i gruppespillet i samme turnering, og da vant Real Madrid begge oppgjør.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Militão, Alaba, Nacho – Valverde, Casemiro, Modric (Camavinga 80′) – Lucas (Rodrygo 66′), Benzema, Vinícius Júnior (Asensio 90+2′)

Inter: Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian (Dumfries 55′), Barella (Vecino 83′), Brozovic, Calhanoglu (Vidal 65′), Perisic (Dimarco 55′) – Dzeko, Martinez (Correa 65′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Dette var spillerne som spilte fra start i oppgjøret mot Inter San Siro.

En levende vegg

Det var vertene som tok tak i oppgjøret tidlig i kampen, og skapte den første farligheten allerede etter fem meter da Lautaro fikk avsluttet på halv-volley med press, men Courtois hadde god kontroll. Noen minutter senere dro midtstopper Skriniar seg fremover i banen, hvor han fant Lautaro på 16-meteren som hurtig sendte til Dzeko, men avslutningen ble reddet av Courtois med en flott ben-parade. Det påfølgende hjørnesparket traff pannebrasken til Skriniar, men headingen endte en halv meter over. Et snaut kvarter tok det før Real Madrid mønstret opp noe som helst, og det var Casemiro som forsøkte lykken med et skudd fra langt hold – like utenfor. Et par minutter etter dette brøt Inter, og kontret fremover hvor et innlegg fra venstre landet hos Lautaro som upresset headet mot mål, men igjen reddet Courtois flott.

EN VEGG: Thibaut Courtois stod en meget god kamp, og spesielt i den første omgangen leverte han mange gode redninger.

Tempoet sank en god del det neste kvarteret før Real Madrid fikk en stor sjanse med ti minutter igjen av den første omgangen. Modric sendte et flott hjørnespark inn, hvor Miltião rev seg løs og headet en snau halvmeter utenfor. Den burde gått på mål! Kun sekunder senere var vertene frempå hvor Barella slo et flott innlegg mot Lautaro, men headingen endte en meter utenfor denne gang. Noen sekunder senere rotet Real Madrid, og mistet ballen til Inter før midtbanen, hvor Brozovic ble spilt opp, og kom til skudd like utenfor 16-meteren, men forsøket snek seg like utenfor stolpen. Snaut fem minutter før hvilen var vertene frempå igjen, og denne gangen endte et innlegg hos Dzeko etter litt klabb og babb, hvor angriperen fra Bosnia klemte til, men på ny var Courtois god. Dermed stod det 0-0 til pause etter en svak omgang av Real Madrid.

Sent, men godt

Den andre omgangen var langt fra like eventfull som den første omgangen, og med tanke på hvor mye Real Madrid slapp til motstanderen i første omgang var dette en positiv forandring. Til motsetning fra den første omgangen så var det Real Madrid som åpnet best i den andre, men tross dette så var det vertene som kom til den første virkelig store sjansene. Snaut ti minutter ut i omgangen steg Dzeko til værs, og stanget et flott hjørnespark mot mål, men igjen var Courtois god, og reddet mesterlig. Dog så måtte belgieren gi en retur denne gang, og det ble mye klabb og babb før Skriniar fikk foten på den, men dommeren blåste av for offside på Lautaro som var involvert i forkant.

AGJØRENDE: Thibaut Courtois gjorde en flott redning i andre omgang på en heading fra Dzeko.

Like før timen skulle Real Madrid komme til deres største sjanse med tanke på skudd på mål da Benzema mottok ballen i feltet, og fant Carvajal på overlapp. Backen stormet innover, men så litt ubesluttsom ut og sendte skuddet rett på Handanovic. Det var gjestene som var det beste laget fra timen, og ut, men tross dette så var det problemer med sluttproduktet. Pasningene kom ikke alltid frem, og når de først gjorde det så stod Inter defensivt med mange spillere, og blokkerte briljant. I kampens siste ordinære spilleminutt skulle omsider et lag få hull på byllen, og det var gjestene fra Madrid som gjorde det. Valverde lobbet gjennom mot Camavinga som på et touch sendte videre til Rodrygo som videre sendte kula i mål på volley. Vakkert spill, vakker scoring, og utrolig moro at det er tre unggutter som avgjør. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid sikret dermed tre viktige poeng, tross tidvis svakt spill.

UNG DUO: Det var 20 år gamle Rodrygo som scoret, og 18 år gamle Camavinga som spilte den målgivende pasningen på målet.

Thibaut Courtois (8 BB): Skal ha mye av æren for at det ender med seier i kveld. Ja, mange av skuddene kommer rett på han, eller nære han, men de skal reddes de også. I tillegg skal han ha ros for god posisjonering hvor han alltid var på rett sted til rett tid. Noe han også gjør spesielt godt i dette oppgjøret er å slå returer bort fra farlige områder, samtidig som han alltid er spillbar ved behov. Leverer slik vi er vandt til å se han, og får banens beste av redaksjonen i kveld.

Dani Carvajal (6): Spiller egentlig en tidvis svak første omgang, hvor han slipper til alt for mange innlegg fra sin side. Ikke bare slipper han til innlegg, men han presser tidvis ikke i det hele tatt hvilket gjør det svært lett for Perisic. I andre omgang er han derimot bunnsolid, og tidvis ligger han så høyt i banen at Real Madrid angriper med to kanter. Kommer til en stor sjanse, og skal avslutte bedre enn han gjør, men alt i alt gjør han en god kamp med å skape uro offensivt, samtidig som han får kontroll utover kampen defensivt.

Eder Militão (6): Inter slapp til en god del i første omgang, men brassen er den av de i midtforsvaret som skal ha ros for at det ikke er enda mer som truer Courtois. Blokkerer, takler, bryter, og spiller knallhardt. Viser også frem hurtigheten, og duellspillet tidvis. Langs bakken er det får som kan utfordre han på hurtighet, og i lufta er han god når han bestemmer seg. Må bedre kommunikasjonen på tvers av forsvaret, men gjør alt i alt en godkjent kamp.

David Alaba (5): Virket nesten litt små-rusten i begynnelsen av dette oppgjøret, hvor det er mye som skjer bak ryggen hans. Posisjonerer seg litt feil, samtidig som han ikke følger løpene så godt i første omgang. I andre omgang er han langt tryggere, og det virker som han får til kommunikasjons-biten med resten av forsvaret bedre enn i første omgang.

Nacho Fernández (4): Virker utilpass gjennom samtlige 90 minutter, og muligens var det ingen god vurdering av Ancelotti å bruke han på back? Nacho tilfører lite, om noe i det hele tatt offensivt, og når bidragene er få fremover så forventer man soliditet defensivt, men det var det heller ikke. Slipper til en rekke innlegg fra sin side, bommer med presset, og gjør noen «rare» vurderinger når det kommer til taklinger.

Federico Valverde (8): For en spiller han er når han skrur om bryteren! Løper som besatt gjennom samtlige minutter på banen, enten det er for å hjelpe til defensivt eller det er for å starte angrepet fremover i banen. Dekker mer enn kun en posisjon, hvor han spiller høyre kant, høyre indreløper og defensiv midtbane samtidig. Driver opp tempoet, skaper kombinasjoner, og er tredje sist på den avgjørende scoringen med en flott pasning til Camavinga. Hadde det ikke vært for prestasjonen til Courtois hadde han blitt banens beste i kveld!

Carlos Casemiro (5): Noe uvanlig kamp fra Casemiro mot et topplag. Kommer ikke helt inn i oppgjøret, og får ikke skapt like mange brudd som vanlig. Noe av det skyldes at Inter ofter spiller langt kantene, men samtidig sliter han tidvis med å vite hva han skal gjøre, og blir løpende mye i mellom. Skaper noen brudd, blir med fremover ved enkelte anledninger, men totalt sett blir det en kamp midt på treet.

Luka Modric (5): Forsøker å være kreativ, og styrer tidvis pasningsspillet bra, men det blir litt vanskelig for kroaten å bryte gjennom den lavtliggende blokka til Inter ved flere anledninger. Løper mye, jobber hardt og er viktig i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut, men bidragene blir litt for få. Savnet litt av kreativiteten hans, og de geniale pasningene inn bak forsvaret.

Lucas Vázquez (3): Ancelotti treffer dårlig med valget av Lucas fra start. Sliter mot store Bastoni hver gang det blir fysisk, hvor han er fullstendig underlegen. Samtidig blir det litt lite kreativitet, og litt for lett å lese ved flere anledninger. Personlig var jeg for at Lucas skulle få ny kontrakt, men muligens er det ikke høyre kant han burde brukes i, og spesielt ikke mot så fysiske forsvarere som Inter har.

Karim Benzema (5): Faller tidvis dypt i banen, og personlig syns jeg han gjør svakere kamper når dette skjer. Samtidig så er han involvert i oppbyggingen av spillet, og han skaper noen gode sjanser både ved hjelp av posisjoneringen sin, men også ved pasningene han slår. Binder opp flere forsvarere, men samtidig blir det tungt for han når han passes på såpass godt.

Vinícius Júnior (5): Virker sugen på å vise seg frem, men får tidvis ekstremt lite å jobbe med. I tillegg så passes han utrolig godt på av Skriniar, men de gangene han først får tid og rom så briljerer han. Holder enkelte finte-show, gjør noen gode løp og viser frem hurtigheten ved flere anledninger. Passer nok bedre mot lag som ikke ligger så dypt som Inter, men gjør samtidig ingen svak kamp.

Rodrygo Goes (5): Det så lenge ut til å bli et svakt innhopp fra Rodrygo hvor han involverte seg lite, og utrettet enda mindre. Ble ofte stillestående, og så ubesluttsom ut, men til syvende og sist så var det Rodrygo som fikset tre poeng. Er på rett sted til rett tid, og gjør ingen feil etter en god pasning fra Camavinga. Er nå oppe i seks mål i Champions League totalt, hvilket virker å være en turnering han trives i.

Eduardo Camavinga (6): Vanligvis skulle han ikke fått noen vurdering for å spille ti minutter, men når han lager målpoeng i andre kamp på rad så skal han få det. Gjør et godt innhopp, hvor han involverer seg mye, og samtidig er nest sist på scoring med en flott assist. Scoret i sin første LaLiga-kamp, og spiller en målgivende pasning i hans første Champions League-kamp. Bedre debut skal man lete lenge etter.

Marco Asensio (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

GLEDE: Real Madrid-spillerne jublet av glede etter scoringen til Rodrygo.