Shayan Jalilians spesialer Spesialer

– Ikke en ideell situasjon

Det stormer rundt Sergio Ramos og Real Madrid for øyeblikket. Los Blancos risikerer å miste sin kaptein gratis når kontrakten går ut om seks måneder. Den spanske storavisen MARCA har den siste tiden skrevet utallige artikler om Ramos’ situasjon i klubben, og dette har blitt en saga som det skrives om i alle medier for øyeblikket. Per dags dato har partene ikke kommet til enighet, og tvisten i forhandlingene er selvfølgelig penger og lengden på den nye kontrakten.

Real Madrid har tilbydd  Ramos forlengelse med ett år og samme lønn (12m euro) som han har i dag. Men Ifølge José Felix Diaz i MARCA, er ikke dette nok for kapteinen som ønsker seg en to-årsforlengelse og samme lønn som han har i dag.

Dette er ingen ideell situasjon. Zidane har på flere pressekonferanses ytret sitt ønske om at «slike ting skal gå i orden så fort som mulig», men dessverre ser det ut som at det er en pågående maktkamp mellom Florentino Pérez og Sergio Ramos, som gjennom en årrekke har utviklet et veldig godt forhold. Real Madrid er i en tøff økonomisk situasjon, og på banen har de også en jobb å gjøre med å ende over Atlético Madrid på tabellen og ta seg videre i Champions League. Disse ryktene er i ferd med å stjele fokuset fra alt det som egentlig betyr noe for klubben, nemlig å vinne kamper og trofeer.

For Real Madrids del er dette en kinkig situasjon. Sergio Ramos blir 35 år i mars, men den aldrende midtstopperen har likevel prestert på et høyt nok nivå til å fortjene en ny kontrakt. Spanjolen er fremdeles blant verdens tre beste stoppere, og har snart vært i klubben i 16 år. Real Madrid har likevel en policy som går ut på at spillere over 30 år kun skal få nye kontrakter på ett år om gangen, og det ser ut som at de ikke ønsker å vike fra sine prinsipper, selv når det gjelder en legende som Ramos. I tillegg rapporteres det daglig om at David Alaba nærmer seg en overgang til den spanske hovedstaden, og i så måte vil klubben ha erstatteren til Ramos klar dersom han skulle forsvinne i sommer.

Sergio Ramos mener nok på sin side at han fortjener en form for særbehandling, og at han har gjort seg fortjent til en lengre kontrakt med gode lønnsbetingelser. Real Madrid-kapteinen har blitt et ikon i klubben og regnes som en av tidenes beste midtstoppere. Prestasjonene hans har heller ikke forverret seg, og det er åpenbart at Real Madrid sliter med å vinne kamper uten 34-åringen på banen.

Det er likevel ikke første gang at Sergio Ramos har vist seg å være en vanskelig mann å ha med å gjøre når det gjelder forretninger. Han har tidligere brukt Manchester United for å legge press på Real Madrid for å få bedre lønn, og hans bror og agent, René Ramos, har også vært ute på Twitter og retweeted en sak om at Real Madrid nærmest har vist mangel på respekt overfor kapteinen.

Det ville vært løgn å påstå at mennesker ikke er glad i penger, men det er heller ikke en overdrivelse å påstå at Sergio Ramos er en som er ekstra glad i penger. Kapteinen lever et luksuriøst liv sammen med Pilar Rubio, som er en stor kjendis i Spania. Real Madrid-kapteinen er også glad i hestesport og har investert masse i sine hobbyer. Likevel sliter jeg med å forstå betingelsene hans. Han var 18 år da han kom til klubben, og har snart vært en representant for Real Madrid i 16 år. Han har muligheten til å gå inn i historiebøkene som en av klubbens aller, aller største ikoner og spillere gjennom tidene, men ønsker likevel å melke de ekstra kronene han kan ut av klubben, som for øvrig er i en utfordrende økonomisk situasjon.

Luka Modric har nylig – ifølge flere rapporter – gått ned ti prosent i lønn for å få bli i Real Madrid til sommeren 2022. Det viser tegn på storhet, og at kjærligheten for klubben veier tyngre enn noen ekstra kroner, som de tross alt har mer enn nok av fra før. Steven Gerrard, Francesco Totti, Paolo Maldini og Iker Casillas er alle spillere som regnes som store legender for sine respektive lag, og som virkelig satte lojalitet foran alt annet. Tror vi at en av disse spillerne virkelig hadde havnet i en lignende situasjon som Sergio Ramos er i nå, dersom deres klubber hadde gitt de en ny kontrakt i en tøff økonomisk tid? Det tror ikke jeg.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.