David Enerstad Hansens spesialer

I fryseboksen

Lørdag kveld spilte Real Madrid en begredelig 0-0 kamp borte mot Osasuna. Snøværet i Pamplona så ut til å påvirke spillerne. Begge lag manglet tempo og presisjon i spillet sitt. Ville kampbildet endret seg med en drammenser til å diktere spillet?

Lørdagens kamp borte mot Osasuna manglet de store målsjansene og øyeblikkene. Fotballverden var vitne til et tamt Real-lag som manglet bevegelse og tempo i spillet sitt. I løpet av hele kampen ble det produsert kun ett skudd på mål fra bortelaget – noe som er usedvanlig lite til å være Real Madrid. Om dette skyldes snøværet, det glatte underlaget, mangel på motivasjon eller laguttaket til Zidane er usikkert. Noe som derimot er sikkert – er at Martin Ødegaard måtte se hele kampen fra sidelinja. Nordmannen som enda ikke har slått ut i full blomst under årets sesong, kunne muligens ha vært med å påvirke kampbildet mot Osasuna hvis han hadde blitt byttet inn.

I oppgjøret mot Osasuna manglet Real Madrid det meste. Offensive løp og trusler i Osasunas bakrom var mangelvare under lørdagens kamp. Når de offensive truslene fra enten Asensio, Hazard, Mendy eller Vázquez først kom – var det ingen som slo de presise og forløsende pasningene. Her kunne kanskje en drammenser ved navn Martin Ødegaard spilt en rolle. Ved flere anledninger i kampen hadde både Kroos og Modric ballen rettvendt på Osasuna sin banehalvdel. Disse mulighetene endte ofte i upresise pasninger som manglet retning og krafttilpasning. Om Martin Ødegaard ville gjort sakene sine bedre, er ikke godt å si. Nordmannen tilbragte derimot hele kampen på benken, og Zinedine Zidane foretrakk andre alternativer.

Zidanes bytter i kampen mot Osasuna:

66´ – Inn: Federico Valverde – Ut: Marco Asensio

75´- Inn: Mariano – Ut: Eden Hazard

75´- Inn: Isco – Ut: Luka Modric

Tror du Martin Ødegaard hadde endret kampbildet mot Osasuna?

2 comments

  1. JA!!! Jeg tror helt klart at Martin kan gjøre en forskjell. kjempe fin artikkel David. Keep up the good work!! Heier på deg

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.