William Gromstads spesialer

Hva har skjedd med Vinícius?

Vinícius har ikke hatt den utviklingen man håpet på, og forventet, men samtidig er han bare 20 år. Forventningene er kanskje store, men det er fortsatt godt mulig at brasilianeren slår ut i full blomst.

To mål og to målgivende på tolv kamper er for så vidt en forbedring i forhold til fjorårets statistikk, men likevel virker det som om noe mangler for Vinícius Júnior denne sesongen. Forrige sesong virket det farlig nesten hver gang pasninger ble sendt nesten i blinde i bakrom, fordi de visste at en lynrask Vinícius alltid var en trussel i dette rommet. Riktignok stoppet det stort sett opp i det avgjørende øyeblikket da han enten måtte skyte selv eller prøve seg på en målgivende, men frem til det var den unge brasilianeren et voldsomt uromoment for motstanderne.

Det er vanskelig å si om dette skyldes mangel på pasninger, mangel på løp, mangel på selvtillit, eller om det er en god kombinasjon, men Vinícius fremstår ikke like lovende denne sesongen. I fjor tenkte mange at dersom avslutningene ble forbedret, ville brasilianeren bli kjempegod. Nå handler det mer om å finne tilbake til spilleren han var, og ikke nødvendigvis at han skal bli så mye bedre enn det vi så forrige sesong. Selv om man spilte 29 kamper i løpet av fjorårssesongen, var dette stort sett innhopp fra benken, men i år har han startet flere av kampene han har vært involvert i. Kanskje betyr dette at han mister fordelen av å kunne utnytte slitne ben hos motstanderen når han kommer inn på slutten av kampene.

(Saken fortsetter under bildet)

SUPER-SUB: Vinícius Júnior kom inn like før timen og scoret umiddelbart etter at han entret gressmatta mot Shaktar Donetsk.

Det er utrolig viktig å huske at Vinícius tross alt bare er 20 år, men at han likevel dømmes som en 28-åring på toppen av sin karriere. Potensialet er uten tvil til stede, og det er skyhøyt. Mange av verdens beste spillere har jo ikke mye god statistikk å vise til før de ble modne fotballspillere, i alle fall ikke i forhold til målpoeng. Han har vært involvert i noe utenomsportslig bråk med Benzema, uten at det var hans egen skyld, men det er tross alt noe som kan påvirke en ung spiller uten så mye rutine. Det ser ut til at Vinícius mangler selvtillit, og hvis man blir sterkt kritisert av et personlig idol og en av profilene i laget, vil det naturligvis ha en effekt. Likevel er slike hendelser noe man må lære seg å takle som fotballspiller, og sannsynligvis noe som ble ordnet på en god måte innad i klubben.

Det er for tidlig å begynne å snakke om overganger til andre klubber, en såpass ung spiller kan ikke kastes til side på grunnlag av én dårlig sesong, spesielt ikke når sesongen ikke engang er halvspilt. Dersom han finner formen til de virkelige viktige månedene når Real Madrid forhåpentligvis kjemper på flere fronter, vil man nok glemme den dårlige sesongen han har hatt hittil.

1 comment

  1. Beklager!!!
    Her synes jeg du skriver for å skrive.
    Hvis du ser en kamp etter tullet med Benz. Så ser du at han ikke får lenger de herlige pasningene som gjør at han kan løpe fra alle. og at Benz ikke engang klarer å vær der man skal være for å få disse passningene som han krever å få.
    For meg så ser du tydelig at Mendy gjør feil pasninger til en løper og ikke til en stående spiller.
    Og hvis Vinicius gir julegave til Mendy, så er jeg redd for at det lukter vondt av den gaven (som er vel fortjent).

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.