Huesca 1-2 Real Madrid

Huesca åpnet med å skape de første sjansene før Real Madrid tok mer og mer over, uten å få ballen i mål. Tidlig i den andre omgangen scoret vertene før Varane utliknet snaut ti minutter senere. Fem minutter før full tid var samme mann frempå igjen, og sikret tre poeng til Los Blancos etter to scoringer.

Estadio El Alcoraz,
LaLiga Santander, runde 22
Lørdag 6.februar, kl:16.15

1-0 Javi Galán (47′) – Assist: Shinji Okazaki
1-1 Raphaël Varane (55′)
1-2 Raphaël Varane (84′)

Los Blancos er inne i en tøff periode hvor resultatene har uteblitt, en rekke spillere er på skadelisten, men lørdag ettermiddag hadde de sjansen til å få skuta på rett kjøl. Det var nemlig bunnlaget Huesca som stod for tur, og et nyopprykket lag som har slitt så langt denne sesongen var akkurat det Real Madrid hadde behov for. Selv om skadelisten viser til 6-7 spillere, hvor flere av de er viktige spillere så var det et slagkraftig lag som gjorde seg klar til dyst for runde 22 av LaLiga Santander.

Real Madrid: Courtois – Odriozola (Marcelo 67′), Varane, Nacho, Mendy (Marvin 78′) – Modric, Casemiro, Kroos – Asensio, Benzema, Vinícius Júnior (Mariano 78′)

Huesca: Fernández – Pulido, Siovas, Gastón (Ferreiro 86′) – Maffeo, Rico (Carlos 86′), Doumbia (Ontiveros 72′), Seoane, Galan – Okazaki (Escriche 61′), Mir

DE UTVALGTE: Med Zinedine Zidane tilbake på benken valgte han følgende startellever mot Huesca.

Real Madrid dominerer, men sjansene uteblir

Det var vertene som åpnet sterkest, og skapte et par hurtige sjanser før klokken viste fem spilte minutter. Rafa Mir var først frempå da han på lekkert vis dro seg forbi Nacho, og kom seg opp langs siden før han fant Okazaki i feltet, men japaneren nærmest taklet ballen utenfor. Noen sekunder senere var Mir på farten igjen, og denne gang avsluttet han selv, men forsøket endte i nettveggen. Ti minutter ut i omgangen kom Los Blancos til deres første halvsjanse da angrepet kombinerte flott før Vinícius Júnior fintet seg forbi en spiller, men det siste touchet ble for langt og Fernández plukket ballen.

Like før kvarteret viste Vinícius Júnior frem et stykke magi hvor han dro seg forbi flere spillere før han siktet mot Benzema, men touchet ble for svakt. Kroos fanget opp, og fant Asensio, men skuddet ble blokkert til corner. Asensio sendte hjørnesparket rett til Nacho i boksen, og forsvareren satte pannen til kula, men forsøket endte over. Ved halvspilt omgang sendte Kroos en flott ball i bakrom mot Vinícius Júnior, og den unge brassen forsøkte seg på en chipp over sisteskansen, men ble til slutt vinket av for offside. Like etter halvtimen var passert så flikket Modric en ball vakkert videre til Benzema, og franskmannen la ballen til rette, men Fernández reddet, og lagene gikk til hvilen på 0-0.

Varane-dobbel

Som i den første omgangen så var det vertene som åpnet best også etter hvilen. Kun to minutter ut i omgangen stormet Okazaki opp langs siden, og japaneren fant Galán på motsatt side av boksen, hvor kantspilleren fikk drømmetreff og hamret ballen i mål til 1-0. Et par minutter senere så det ut til at Mir skulle doble ledelsen etter et fantastisk innlegg fra Seoane, men tverrliggeren stod i veien. Det tok omsider ikke så lang tid før Real Madrid svarte for ti minutter ut i omgangen fikk de et frispark i god posisjon som Benzema sendte rett i tverrliggeren. Ballen gikk omsider ikke ut over dødlinjen og ramlet ned i feltet på ny, hvor Varane var på rett plass og headet ballen i mål med bakhodet til 1-1.

MED BAKHODET: Raphaël Varane fikk lagene like langt da han headet ballen i mål med bakhodet.

Noen minutter etter utlikningen gjenvant Asensio ballen på midten, og stormet fremover hvor han tok med seg ballen forbi flere motspillere før han satte ballen i nettveggen. Like etter timen sendte målscorer Galán et perfekt innlegg mot Rafa Mir, og angriperen satte hodet til ballen, men Courtois gjorde en mesterlig redning og hindret scoring. Tjue minutter før full tid kombinerte Real Madrid flott hvor Modric flikket til Asensio som hælet tilbake, før ballen gikk videre på et touch til Vinícius Júnior som igjen spilte frem Benzema på et touch, men skuddet til franskmannen ble reddet av Fernández. Det påfølgende hjørnesparket endte hos Marcelo som ladet skuddfoten, og sendte kula en liten meter utenfor stolpen.

Noen minutter senere kom vertene på en hurtig overgang, men Real Madrid forsvarte seg godt, og Mir forsøkte et skudd fra langt hold som endte utenfor. Snaut et kvarter før full tid dro Vinícius Júnior seg forbi på siden, og han fant Asensio i feltet som headet rett i en forsvarer. Returen endte hos Benzema som utrolig nok satte ballen i brystet på Fernández fra kloss hold. Der burde han scoret. Ti minutter før full tid kom Benzema til avslutning etter et hjørnespark, men Fernández reddet nok en gang. Fem minutter før full tid sendte Kroos et frispark inn på bakerste stolpe hvor Casemiro ruvet høyest og headet mot mål. Fernández reddet, men måtte gi en retur og nok en gang var Varane på rett plass til rett tid og scoret. Flere sjanser ble det ikke, og Real Madrid sikret tre poeng.

DOBBEL: Raphaël Varane scoret ikke bare en gang, men to ganger lørdag ettermiddag mot Huesca og sikret tre poeng.

Thibaut Courtois (7): Den belgiske sisteskansen står en relativt solid kamp, hvor han spesielt skal berømmes for utspillene sine. Treffer nesten hver eneste gang, uansett om utspillene er lange eller korte, og dette hjelper Real Madrid i oppbyggingen av spillet. Har i tillegg til dette et par solide redninger, blant annet på headingen til Mir i andre omgang, og spiller en solid kamp.

Álvaro Odriozola (3): Sliter med å finne noe positivt å si om den spanske backen. Virker utrolig usikker, og det skriker mangel på selvtillit av han hver gang han er borti ballen eller skal posisjonere seg. Kommer aldri inn i kampen, og selv om han ikke kan direkte klandres for scoringen så er det hans mann som setter den i nettet.

Raphaël Varane (8 BB): Når kaptein Ramos er ute med skade så stepper hans makker opp. Spiller egentlig ganske godt bakover i banen, selv om det til tider er vanskelig når Nacho bommer med posisjoneringen. Har nesten uten unntak sin mann til enhver tid, og presser godt ved flere anledninger. I tillegg til dette så skaffer han Real Madrid tre poeng ved å score begge målene til de hvitkledde, og av den grunn får han banens beste av oss.

Nacho Fernández (5): Sliter tidvis litt, og straffes for det i form av at Huesca skaper sjanser. Ser tidvis ut som en lilleputt i duell med Rafa Mir, men kommer seg mer og mer inn i oppgjøret utover i kampen. Har noen gode løp offensivt, og er trygg med ballen, må bare få på plass posisjoneringen og kommunikasjonen igjen.

Ferland Mendy (5): Veldig «midt på treet» kamp av den franske backen. Bemerker seg verken positivt eller negativt. Tilfører en ekstra mann på den venstre siden nesten hver eneste gang, men straffes også for dette på overgangene til Huesca. Kunne gjerne blitt hakket skarpere med pasningene og innleggene.

Luka Modric (7): Er muligens ikke veldig synlig i store deler av oppgjøret, men du verden for en jobb han gjør bak kulissene. Styrer tempoet slik bare han kan, og er spesielt god til å endre tempoet etter situasjonene som oppstår. Er delaktig i en rekke kombinasjoner, og har et par særdeles flotte «flikker» videre til medspillere på et touch som gjør at ballen får god flyt.

Carlos Casemiro (6): I store deler av kampen er han ganske usynlig, hvor han gjør jobben sin med å bryte baller, og fordele den videre. Mot slutten faller han ned som en tredje midtstopper, og løser dette veldig godt. Er helt avgjørende i forkant av den andre scoringen, hvor han beveger seg flott, og får headet på mål.

Toni Kroos (6): Som resten av midten så ser det relativt middelmådig ut i store deler av kampen, men også han gjør en god jobb bak kulissene. Har en rekke gode pasninger, spesielt god er han til å vende spillet og finne personen som kan «starte» angrepet. Slår også noen gode dødballer, blant annet den som leder til 1-2-scoringen.

Marco Asensio (6): Virker langt mer påskrudd enn tidligere i sesongen, og jobber virkelig knallhardt gjennom hele oppgjøret. I den første omgangen er han ikke veldig mye involvert da mesteparten av spillet foregår på den venstre siden, men i den andre omgangen involverer hans seg positivt ved flere anledninger. Er delaktig i flere kombinasjoner, og er god til å finne medspillere i rom.

Karim Benzema (5): Gjør egentlig ikke en dårlig kamp, og kunne muligens fått en 6’er for jobben han gjør i den oppbyggende fasen av spillet, men med de sjansene han får så må han faktisk tegne seg på scoringslisten. Har en stor sjanse hvor han curler ballen mot lengste stolpe, og har en enda større sjanse hvor han skyter fra kloss hold, men klarer utrolig nok å treffe målvakten.

Vinícius Júnior (6): I den første omgangen er hans Real Madrid sin beste spiller, hvor alt som skjer offensivt er gjennom den unge brassen. Dribler, skaper kombinasjoner og utfordrer forsvaret til enhver tid. Kommer til et par «nesten-sjanser», og burde muligens fått med seg et målpoeng fra dette oppgjøret.

Marcelo Vieira (5): Kommer inn i andre omgang, og i motsetning til tidligere kamper denne sesongen så virker han frisk og lett i steget. Tilfører bevegelse på den venstre siden, og er involvert offensivt umiddelbart når han entrer gressmatta. Solid innhopp av brassen.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Skal ha ros for jobben han gjør defensivt når Huesca forsøker seg på overganger.

Marvin Park (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Dog så er det hyggelig å se unggutten få sjansen igjen, tidvis som høyreback og tidvis som kant. Skaffer det avgjørende frisparket som leder til mål.

Hva er dine tanker om oppgjøret mot Huesca?