Martin Helleruds spesialer

Hodepinen som aldri tar slutt

Gareth Bale har gjort alt annet enn å slå tilbake mot kritikerne mens han har vært lånt ut til Tottenham, og alt peker mot at waliseren returnerer til Real Madrid til sommeren - der han er alt annet enn ønsket.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Gareth Bale neppe har noen fremtid som Real Madrid-spiller. Etter gjentatte forsøk på å kvitte seg med waliseren ble han omsider klar for et utlån til Tottenham, klubben Real Madrid hentet han fra i 2013. I London har waliseren alt annet enn prestert, og alt peker mot at han returnerer til Real Madrid til sommeren.

Rammene for utlånet, som ble offentliggjort 19. september, var at Tottenham skulle betale halvparten av waliserens gigantlønn på 15 millioner euro i året. Det ble ikke inkludert noen kjøpsopsjon i avtalen, men logisk nok så var det muligheter for å komme til enighet dersom de liljehvite skulle ønske å hente høyrevingen etter en sesong tilbake i London.

I helgen fikk Bale tillit fra start i 1-0-tapet borte mot Brigthon, dette var kun vingens andre kamp fra start i Premier League denne sesongen. Tottenham spilte en meget svak kamp, og 31-åringen var blant spillerne som fikk hardest medfart etter tapet. José Mourinho sa selv at Spurs spilte bedre de siste 30 minuttene, og Bale ble tatt av etter en times spill.

PRESENTASJON: Gareth Bale kysser klubbemblemet under sin presentasjon som Real Madrid-spiller i september 2013.

Bale har gjort alt annet enn å levere varene, og ingen rapporter fra London tyder på at Tottenham er interesserte i å hente waliseren på permanent basis, til tross for at Real Madrid etter rapportene ikke skal kreve en stor overgangssum for å la han gå på permanent basis. Dermed peker alt mot at Gareth Bale returnerer til Madrid i sommer, med en meget problematisk lønn.

Gareth Bale er på lønnstoppen i Real Madrid, sammen med Sergio Ramos. Dette er en utgift Los Blancos på mange måter ikke har råd til, spesielt i en verden med COVID-19. Florentino Pérez kommer til å jobbe hardt med å fjerne Bale fra lønningslisten, men problemet er at det knapt finnes klubber der ute som er villige til å ta på seg lønnen til Bale – som ikke ønsker å gå ned i lønn.

Mange pustet lettet ut da Bale gikk på utlån til Tottenham i september, men for å bildesette det så var det på mange måter en paracet Real Madrid så seg nødvendige til å ta, for å få hodepinen vekk. Nå begynner paracetens effekt å ebbe ut, og hodepinen er på vei tilbake; Gareth Bale. Hva som skjer med han er enda tidlig å si, men han er i alle fall ikke ønsket med videre i Madrid.

Gareth Bale
IKONISK: Gareth Bale scorer et av tidenes vakreste scoringer i Champions League-finalen mot Liverpool i 2018.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.