Mats Hermansens spesialer

Hazard vil aldri bli en suksess

(Kommentar) Hazard er på nytt ute av spill og mister viktige kamper mot tampen av sesongen. Sist uke pådro han seg sin tiende skade i Madrid og fremtiden ser ikke lysere ut. Hazard er et feilet prosjekt.

Det kommer ikke lenger som en overraskelse. «Hazard skadet igjen» lyder overskriftene. Den seneste skaden markerer faktisk den tiende skaden for belgieren og det slutter nok ikke her. Det er godt mulig han er tilbake i mars og får et par kamper i beina, men så dukker det nok opp noe igjen. Det blir feil å legge skylden på Hazard selv eller måten klubben håndterer den fysiske belastningen spillerne pådrar seg på. Hazard har enten blitt slappere i styrkerommet eller er maks uheldig. Uansett hvem skylden legges på, blir konklusjonen til slutt at Hazard aldri blir noen suksess i den spanske hovedstaden. Hazard er den dyreste blemma som har tatt på seg den hvite drakta.

Sommeren før 19/20 sesongen var tiden for håp for alle Madrid-fans. Etter en traust sesong og en svak spillergruppe, investerte klubben stort i nytt blod. Militao, Jovic, Hazard og Mendy var på plass i klubben og skulle gjenopplive ånden i laget. I tillegg ankom også Rodrygo, som var et spennende lyspunkt midt i det hele. Hazard var ansett som en «bankers» signering. Han er en spiller som i utgangspunktet skulle komme i rett i første elleveren, levere mål og assist gjennom hele sesongen, samt gi klubben den lille ekstra dytten i viktige kamper. Slik han for Chelsea og Belgia i årene før, skulle Madrid nå få smaken av. Forhåpningene var store og ikke med liten grunn heller. Men den eneste av de nye signeringene den sommeren som har lyktes så langt var relativt ukjente Ferland Mendy.

Allikevel har vi fått se noen glimt av hva belgieren kan. I den andre kampen mot PSG, i sin første sesong, viste han seg frem som en trussel. Han har også scoret noen pene mål i ny og ne. Det første problemet med Hazard var formen han kom i når han ankom hovedstaden. Han ble omtalt som noe overvektig av media og pådro seg raskt en skade. Dermed debuterte han mot Levante den 14.september, men han var ikke helt seg selv. Dette var kanskje naturlig med tanke på overgangen til en ny liga og manglende kjemi med de nye lagkameratene hans, men det var noe annet som manglet også. Hazard manglet litt av selvtilliten sin og var mere passiv enn tidligere. I steden for å være arrogant og forsøke å gjøre ting på egenhånd, noe som kjennetegner en superstjerne, virket han redd for å gjøre feil. Men dette ville gå over med tiden tenkte man. Det kan fort være overveldende å ankomme verdens største klubb med verdens største forventninger. Hazard klarte den gangen å holde det gående helt frem til 23.november før et nytt skadeavbrekk. Deretter var han tilbake 16.februar 2020, men det gikk ikke mer enn to kamper før han var ute på nytt.  Slik har det gått hånd i hånd fremover.

Eden Hazard
FØRSTE SCORING: Eden Hazard feirer sin første offisielle Real Madrid-scoring, mot Granada på Santiago Bernabéu høsten 2019.

Den seneste skaden er dermed den tiende i rekken. Blant skadene finner vi også et avbrekk pågrunn av COVID-19, som ikke kan skyldes formen hans. Men det er fortsatt ti avbrekk på et og et halvt år. Problemene nå kan være mange. Hvis det skjer igjen, som er høyst sannsynlig, hvor lenge er han borte? Hva gjør dette med selvtilliten hans? Hva gjør dette med touchen og spillerstilen hans? Han må bygge seg opp gang på gang. Inn på sykestua, opptrening, dermed inn i igjen. Det er synd at Hazard sin «legacy» ender slik, men det blir nok fasiten for hans karriere i klubben. Hazard vil aldri bli en suksess for Real Madrid.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.