Kamprapporter

Granada 1-4 Real Madrid

Det var Real Madrid som åpnet oppgjøret best, og scoret to ganger før hvilen. Først kombinerte Gutierrez og Modric til 0-1, før Park og Rodrygo kombinerte til 0-2. Etter hvilen fikk vertene en redusering ved Molina, men kun få minutter senere scoret Los Blancos to mål på to minutter. Først hamret Odriozola inn 1-3, før Benzema fastsatte til 1-4 på åpent mål.

1-4 Karim Benzema (76′)

Det kan muligens ha vært matchball i sesonginnspurten som ble spilt bort i helgens oppgjør mot Sevilla, for Real Madrid. Oppgjøret endte med poengdeling, og sifrene 2-2 etter en noe kontroversiell hendelse om lag 70 minutter ut i oppgjøret. Alt annet enn tre poeng for er dårlig om de skal holde følge med byrival Atlético Madrid som vant sitt tøffe oppgjør mot Real Sociedad onsdag kveld. Barcelona omsider ikke bedre enn uavgjort mot Levante tirsdag kveld, og det gir derfor Los Blancos mulighet til å stikke ifra erkerivalen med seier.

Real Madrid: Courtois – Marvin (Odriozola 46′), Militão, Nacho, Gutierrez – Modric, Casemiro, Valverde (Isco 62′) – Rodrygo (Asensio 62′), Benzema (Mariano 78′), Vinícius Júnior (Hazard 62′)

Granada: Silva – Foulquier, Duarte, Sanchez (Perez 81′), Quini – Eteki (Marin 67′), Gonalons – Puertas (Quina 67′), Vico (Soro 54′), Machis (Suarez 54′) – Molina

DE ELLEVE UTVALGTE: Zinedine Zidane valgte følgende elleve spillere fra start mot Granada.

Ungguttene og ringreven

Det var som forventet Real Madrid som åpnet oppgjøret best, og tok tak i kampen umiddelbart torsdag kveld. Like før kvarteret kom Los Blancos til kampens første sjanse, og den var av det virkelig store slaget. De sortkledde kontret fremover, hvor Rodrygo og Benzema kombinerte mellom seg før brassen fant franskmannen i feltet med et flott innlegg, men Rui Silva var med på notene og dyttet headingen til corner. Det påfølgende hjørnesparket endte hos Nacho på bakerste stolpe, men forsvareren headet utenfor.

Like etter kvarteret var passert så viste unggutten Miguel Gutierrez et lite stykke magi da han lobbet ballen gjennom til Modric, hvor kroaten var iskald da han satte ballen mellom beina på Silva, og i mål til 0-1. Om lag ti minutter senere så spilte Valverde frem en annen Castilla-spiller, nemlig Marvin Park i feltet, hvor unggutten satte ballen utenfor lengste stolpe. Kun et lite minutt senere kom vertene til deres første sjanse da Molina ble spilt gjennom i feltet, og han tok ned ballen, men touchet ble litt for langt og Courtois snappet ballen.

VAKKERT: Unggutt Miguel Gutierrez lobbet ballen gjennom til Luka Modric som satte ballen mellom beina på Silva til 0-1.

Et par minutter etter halvtimen stormet Federico Valverde fremover før han slapp til Benzema, og franskmannen testet skuddfoten, men avslutningen endte en drøy meter utenfor. I omgangens siste ordinære spilleminutt dro Vinícius Júnior seg fremover i banen, og hele veien inn i 16-meteren før han testet lykken, men forsøket som gikk mot kort-hjørnet ble reddet. På overtid av den første omgangen kjempet omsider Marvin en ball videre til Rodrygo, og kantspilleren tok med seg ballen nesten fra midtbanen, og hele veien inn i feltet hvor han satte i det lengste hjørnet til 0-2.

DOBLET: Rodrygo Goes økte ledelsen til 0-2 like før pause da han løpte fra midten, og satte kula i lengste hjørne.

To mål på to minutter

Los Blancos angrep umiddelbart etter hvilen hvor Valverde ble spilt gjennom på siden, og midtbanespilleren klemte til fra skrått hold, men forsøket endte over mål. Like før klokka passerte timen kombinerte Vinícius Júnior og Luka Modric, hvor kroaten spilte gjennom brassen i feltet som avsluttet med venstre fot, men Silva reddet forsøket. Snaut ti minutter senere kom vertene til deres første sjanse i den andre omgangen da et innlegg gikk via foten til Militão, og mot innbytter Suárez på bakerste stolpe, men utrolig nok så bommet angriperen på ballen.

Tjue minutter før full tid skulle omsider vertene få en redusering da Militão mistet ballen, og Molina snappet opp. Angriperen sendte ut til siden, før Suarez fikk ballen i feltet, og han gjorde et par finter før han klemte til. Courtois reddet forsøket, men Molina var på rett sted til rett tid og satte returen i mål til 1-2. Det tok omsider ikke mange minutter før Real Madrid svarte for snaut fem minutter senere spilte Luka Modric en fantastisk pasning mot Hazard, og belgieren la inn via bakken hvor Álvaro Odriozola kom stormende og klemte kula i mål til 1-3.

HAMRET INN MÅL: Álvaro Odriozola banket ballen i mål til 1-3 på en pasning fra Eden Hazard.

Kun et minutt etter scoringen var målvakt Rui Silva langt ute for å stoppe en ball i bakrom, men sisteskansen rotet det til, og Benzema plukket opp ballen før han enkelt satte den i åpent mål fra langt hold. Det stod nå 1-4, og kun fem minutter etter reduseringen så var alt håp ute for Granada. Ti minutter før full tid fintet Gutierrez rundt i feltet før han fant Asensio på bakerste stolpe, men kantspilleren nølte litt og satte avslutningen utenfor. Fem minutter etter dette kom vertene frem på siden, og Quina klemte til, men Courtois reddet flott. Tre minutter på overtid kom Suarez alene gjennom mot Courtois, men belgieren kom ut og stoppe angriperen. Det endte dermed 1-4 torsdag kveld, og Real Madrid er fortsatt med i kampen om ligatittelen.

BLÅBÆRTUR: Rui Silva bommet fullstendig da han skulle bryte en lang ball, og Benzema var iskald da han satte inn 1-4 fra langt hold.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (7): Belgieren gjør jo omtrent ikke feil i buret for Real Madrid denne sesongen. Selv når han er på vei ut av feltet med ballen i henda, så er han smart nok til å slippe den for så å plukke den opp igjen innenfor, slik at han ikke straffes for det. Har noen gode redninger, spesielt fem minutter før slutt. Redder også skuddet i forkant av scoringen, men er sjanseløs på returen. Ny god opptreden.

Marvin Park (6): Gjør seg absolutt ikke bort som back, selv om han strengt talt spiller en langt mer offensiv posisjon til vanlig. Stormer opp langs siden, og skaper noen kombinasjoner med Rodrygo. Er blant annet han som dytter ballen videre til nettopp Rodrygo i forkant av 0-2. Burde fått litt mer ut av den ene muligheten han får til å score, men absolutt en godkjent prestasjon. Sliter litt på enkelte defensive involveringer, men lite skapes ut av det.

Eder Militão (6): Det er ikke mye å ta den unge brassen på denne sesongen, for du verden som han har levert etter han fikk sjansen. Kan muligens trekkes litt på scoringen da han både fomler litt med ballen, og ikke vinner duellen med Suarez i feltet. Uten om dette så er han en bauta, hvor han stanger unna, bryter, og takler knallhardt.

Nacho Fernández (5): Den mest anonyme av de i forsvaret i kveld. Gjør for all del ingen svak kamp, men spiller til godkjent. Misser litt i forkant av scoringen hvor han er ute av posisjon, og ikke rekker helt tilbake for å plukke opp en motspiller. Blir også litt het på grøten fremover i banen ved enkelte anledninger, hvilket leder til svært lite.

Miguel Gutierrez (7): I sin første kamp fra start så leverer unggutten stort. Har en vakker lobb til Modric i forkant av scoring nummer en, og er konstant med fremover i banen hvor han skaper uro, i tillegg til å forsvare relativt bra. Virker til å kombinere godt med laget, samtidig som han besitter en ro man skal lete lenger etter i en spiller som han. Muligens har vi erstatteren til Marcelo klar allerede?

Luka Modric (8 BB): Du store Luka. Ikke stor av vekst, men for noen prestasjoner kroaten har nedlagt denne sesongen. Jobber utrettelig i sin kamp nummer 46(!) denne sesongen, og viser hvorfor han gjorde seg fortjent til kontrakten han signerte sist. Scorer kampens første mål, hvor Luka rett og slett finner luka mellom beina på Silva. Er delaktig i alt som skjer for Real Madrid, og styrer spillet samt tempoet i kampen flott.

Carlos Casemiro (6): Ikke en veldig typisk Casemiro-kamp hvor han må krige en hel masse, og ikke minst takle mye. Blir heller en kamp på det jevne, hvor han bryter baller i ny og ned, og samtidig fordeler ballen greit videre de gangene han er involvert. Hjelper til der det er behov for det, og leverer til godkjent.

Federico Valverde (7): Midtbanespilleren fra Uruguay leverer en relativt god kamp den tiden han er på banen. Jobber utrettelig, spiller pasninger inn bak forsvaret, og stormer fremover for å delta i angrepene. Kunne, og burde, muligens stått med en målgivende pasning etter kampen. Viser frem tempo, vilje og arbeider alltid som en helt.

Rodrygo Goes (7): Den unge brassen får tillit fra start og skuffer absolutt ikke. Skaper flere farligheter langs siden, og kombinerer god med både midtbanen og backene. Marvin i første omgang, og Odriozola i andre omgang. Scorer et mål like før hvilen hvor han tar den med seg fra like over midtbanen, og hele veien inn i feltet før han setter den i det lengste hjørnet. Burde muligens også stått med en målgivende pasning i begynnelsen av kampen hvor han slår et perfekt innlegg til Benzema.

Karim Benzema (6): Som nevnt ovenfor så burde han muligens ha scoret før kvarteret var passert, men Silva vartet opp med en god redning. Er delaktig i flere gode kombinasjoner, og alltid et uromoment for forsvaret. Kommer seg til et par sjanser, og virker litt muggen de gangene han ikke blir involvert. Faller tidvis litt dypt for å starte angrepet, og kunne til fordel vært plassert litt mer offensivt. Scorer et mål mot slutten da han setter kula i åpent mål.

Vinícius Júnior (5): Blir en kamp på det jevne for Vinícius Júnior. Tilfører ikke veldig mye, men gjør heller ikke spesielt mange feil. Har et par muligheter som er middels store. En hvor han fører fremover og skyter i hjørnet målvakten går, og en hvor han skyter fra litt skrått hold med venstre fot rett på Silva. Skaper noen kombinasjoner, og viser frem hurtigheten ved enkelte anledninger, men skulle gjerne hatt litt mer sluttresultat.

Innbytterne:

Álvaro Odriozola (7): Spiller fra start i andre omgang, og tilfører som vanlig enorm energi. Stormer opp og ned langs siden, kombinerer på siden, og virker spillesugen. I tillegg til dette så tegner han seg på scoringslisten med en skikkelig vilje-scoring. Stormer mot ballen, og klemmer den i mål. Kunne muligens plukket opp Molina på scoringen, men det kunne også Militão gjort.

Marco Asensio (4): Hadde et særdeles godt innhopp sist, men denne gang er han svak igjen. Tilfører absolutt ingenting, med unntak av et bomskudd i god posisjon. Er svak på siste tredel, spesielt i fasen hvor det skal vurderes eller spilles pasninger.

Isco Alarcón (4): Kommer inn for å stabilisere pasningene på midten, og gjør akkurat dette. Treffer på 95% av pasningene sine, involverer seg greit i fordelingen av ballen, og vrir flott fra side til side. Uten om dette tilfører han dog lite, og er i samme kategori som Asensio.

Eden Hazard (5): Gjør egentlig er særdeles svakt innhopp. Klarer ikke å involvere seg i noe som helst, med unntak av scoringen til Odriozola. Der slår han en pasning inn i feltet, og håper den treffer noen som fører til en målgivende pasning. Virker ikke interessert, og småjogger mer rundt enn han faktisk bidrar. Trekkes opp for målpoeng, burde strengt talt hatt en karakter ned.

Mariano Díaz (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Granada?