Granada 1-4 Real Madrid

Det ble et målrikt oppgjør på Los Carmenes søndag ettermiddag hvor Asensio åpnet ballet like etter kvarteret. Drøyt fem minutter senere økte Nacho ledelsen til 0-2 før Luis Suarez reduserte til 1-2 noen minutter senere. I den andre omgangen handlet alt om Real Madrid, hvor de økte ledelsen til 1-3 etter en flott kontring etter ti minutter før Ferland Mendy fastsatte til 1-4 et kvarter før slutt.

RØDT KORT: Monchu

Nok en landslagspause er over, og det har som vanlig vært en rekke Real Madrid-spillere i aksjon for sine respektive landslag. Noen har spilt mer enn andre, og noen har vært blitt værende i den spanske hovedstaden, men årets siste landslagspause er uansett unnagjort. Det betyr at klubbfotballen gjør sin retur på tv-skjermene, og runde nummer 14 av LaLiga Santander gikk av stabelen denne helgen. For Real Madrid så var det en tur til sørlige trakter som ventet, da Granada var motstander på Estadio Nuevo Los Carmenes. Et lag som har slitt med å skape resultater, med unntak av mot storlagene.

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Nacho, Alaba (Vallejo 83′), Mendy – Modric (Camavinga 80′), Casemiro, Kroos (Isco 80′) – Asensio, Benzema (Jovic 80′), Vinícius Júnior (Rodrygo 71′)

Granada: Maximiano – Quini, Diaz (Navarro 58′), Sanchez, Neva – Rochina (Sánchez 59′), Gonalons (Molina 59′), Monchu – Puertas (Montoro 46′), Suarez, Soro (Escuerdo 79′)

XI vs Granada: Følgende spillere spilte fra start mot klubben fra sør-Spania.

Bakrom, frekk variant og mål imot

Det var ikke spesielt mye av rene sjanser som utfoldet seg det første kvarteret på Los Carmenes søndag ettermiddag, men begge lag var frempå med hver sine halvsjanser. Den første store sjansen kom like etter kvarteret var passert da Kroos sendte en flott ball i bakrom mot Asensio. Kantspilleren stormet mot mål, og selv om Maximiano fikk en hånd på ballen, så endte kula i mål til 0-1.

ÅPNET BALLET: Marco Asensio løpte fra alle, og scoret kampens første mål like etter kvarteret.

Drøyt fem minutter senere så var gjestene frempå igjen, og denne gang med en meget frekk corner-variant hvor Kroos sendte til Modric, fikk tilbake og fant Nacho i feltet som satte ballen i mål via tverrliggeren til 0-2. En halvtime ut i oppgjøret fikk kampens første målscorer en ny sjanse da han sklei en ball mot mål, men Soro gjorde en fantastisk prestasjon, og reddet på strek.

CORNER-VARIANT: Toni Kroos, Luka Modric og Nacho Fernández kombinerte med en frekk hjørnespark-variant på 0-2.

Ti minutter før hvilen skulle vertene omsider få en redusering, og det var navnebror av Atlético Madrid sin stjernespiss, Luis Suarez som fikset den. Angriperen klemte til fra drøyt tjue meter via Nacho Fernández, hvor ballen endret retning og i mål bak en fullstendig utspilt Thibaut Courtois. Fem minutter senere fikk vertene en ny stor sjanse da Casemiro stusset et innlegg fra Gonalons mot eget mål, men Courtois gjorde en god redning, selv om han måtte gi retur. Den returen var kantspiller Alberto Soro på, men avslutningen til den tidligere Real Madrid-spilleren endte i nettveggen. Hvert lag fikk en sjanse til før hvilen, og først frempå var Benzema som førte med seg ballen fremover før han sendte mot kort-hjørnet, men Maximiano reddet flott. Kun et lite minutt senere fikk Luis Suarez muligheten på halv-volley, men han traff urent, og forsøket sklei utenfor. Dermed stod det 1-2 til pause.

Magisk kontring

Det skulle tidlig bli klart i den andre omgangen at Real Madrid skulle ta alle poengene søndag ettermiddag for turboen var på fra start i omgang nummer to. Først frempå var Vinícius Júnior som fintet rundt med motspillerne før han sendte videre, og Carvajal til slutt endte opp med ballen. Backen smalt til fra gode 25 meter, og forsøket endte en snau meter utenfor stolpen. Noen få minutter senere kombinerte Vinícius Júnior og Benzema før Kroos mottok ballen på 16-meteren, men igjen endte forsøket like utenfor stolpen.

Ti minutter ut i omgangen lå omsider ballen i mål på ny, og det var gjestene fra hovedstaden som scoret igjen. Karim Benzema satte i gang en kontring, spilte Casemiro, fikk tilbake på siden og stormet fremover, før han fant Modric i feltet, og kroaten dyttet enkelt videre til Vinícius Júnior som scoret. Her gikk det både hurtig, og presist hvilket resulterte i en flott scoring. En time ut i oppgjøret kjempet Granada-spiss Suarez med seg ballen helt frem til 16-meteren, og klemte til, men forsøket sklei av foten og endte et stykke utenfor. Noen minutter senere kom det også et par røde kort, først til Monchu for et forsøk på å klippe ned Vinícius Júnior, og deretter til trener Moreno for å klage på avgjørelsen om det røde kortet. Granada redusert til 10 spillere.

KONTRING: Real Madrid kontret inn 1-3, hvor Luka Modric vakkert spilte på tvers til Vinícius Júnior som scoret.

Tjue minutter før full tid Real Madrid en ny stor sjanse da Ferland Mendy kom frem på siden, og han fant Benzema på bakerste stolpe som videre stusset mot Vinícius Júnior, men avslutningen ble for svak, og endte rett på målvakten. Fem minutter senere sendte Benzema en ball gjennom til Rodrygo på vakkert vis med hælen, og den unge brassen klemte til, men igjen reddet Maximiano flott. Kun noen sekunder senere klarte han omsider ikke å holde ballen borte fra nettmaskene da Casemiro spilte frem Mendy i feltet, og backen iskaldt satte ballen i mål til 1-4 med høyre fot. I sluttminuttene fikk hvert av lagene sine sjanser, men ingen klarte å overliste de respektive målvaktene, og det endte dermed 1-4 på Estadio Nuevo Los Carmenes.

SPIKEREN I KISTA: Ferland Mendy stormet inn bak forsvaret, og satte inn 1-4-scoringen.

Thibaut Courtois (6): Får ikke veldig mye å bryne seg på i dette oppgjøret, men har også noen svært gode og ikke minst viktige redninger. Blant annet en på overtid, og en i første omgang. Sliter noen ganger når han settes i pressede situasjoner med ballen i beina, men løser også noen av de veldig bra.

Dani Carvajal (6): Har full kontroll defensivt gjennom hele oppgjøret, og det skapes særdeles lite fra den venstre siden. Deltar også i enkelte kombinasjoner offensivt, og flytter seg tidvis ganske høyt i banen for å legge press på den venstre siden til Granada. Ny god kamp av Dani.

Nacho Fernández (6): Spiller fra start som midtstopper, og slurver tidvis litt på defensive hvor han bommer i enkelte dueller, men blir etterhvert mer varm i trøya og løser oppgavene sine greit. I tillegg så markerer han seg på den offensive fronten, hvor han scorer kampens andre mål etter en smart corner-variant.

David Alaba (6): Relativt rolig, og tidvis anonym kamp fra Alaba som ligger i dypet og sprer baller. Det gjør han omsider med bravur, hvor han treffer på mange av pasningene, og varierer mellom vanskelige og enkle alternativer. En godkjent+ kamp.

Ferland Mendy (7): Spiller en meget god kamp på backen, hvor han har full kontroll defensivt, og samtidig gjør en rekke løp offensivt. Er delaktig i en god del kombinasjoner, slår et par gode innlegg, og scorer til slutt et mål etter et flott løp med en god avslutning.

Luka Modric (7): Kroaten flyter rundt, og er delaktig i spillet hvor enn det skjer. Styrer tempoet ganske bra, og har som vanlig enorm kontroll med ballen i beina. Skaper kombinasjoner, dekker store flater, og gjør et enormt løp på kontringen hvor han spiller på tvers til Vinícius Júnior for sin assist.

Carlos Casemiro (6): Relativt anonym kamp fra brassen, hvor han ligger og stabiliserer i dypet. Slår noen gode pasninger, og spesielt skal han ha skryt for pasningen inn bak forsvaret på målet til Mendy. Fortsette å levere stabilt, og får i tillegg med seg et målpoeng denne gang.

Toni Kroos (8 BB): Tyskeren er involvert i alt som skjer, spesielt i den første omgangen hvor han får med seg ikke bare en, men to målgivende pasninger. Styrer spillet, og fordeler baller slik kun han kan. God pasning gjennom til Asensio på scoring nummer en og en smart ball inn til Nacho på scoring nummer to. Fortsetter i det gode sporet, og kanskje er det godt at han slipper å dra på landslagsoppdrag. Banens beste!

Marco Asensio (6): Er på tidlig i kampen hvor han scorer kampens første mål før klokka passerer tjue minutter, og kunne scoret et mål til ved halvtimen, men får ikke nok kraft i avslutningen da. Er i perioder veldig god, men er også periodevis veldig anonym.

Karim Benzema (6): Franskmannen er som vanlig, eller som alltid involvert i kombinasjonsspillet til Real Madrid, enten det er med Vinícius Júnior eller med resten. Ute på kanten, inne i midten, lavt i banen, han er overalt, og viser virkelig at han vil være involvert. Litt anonym i perioder, men ikke dårlig av den grunnen. Gjør en veldig god prestasjon på scoring nummer tre for Real Madrid, hvor han er hele kontringen.

Vinícius Júnior (7): Er i helt vanvittig form, og jeg tror nesten ikke det er en forsvarer i verden som klarer å kontrollere han på egenhånd nå. Bruker hurtigheten, bruker akselerasjonen, og bruker sine enorme ferdigheter. Skaper sjanser, er delaktig i kombinasjoner, og scorer et mål. Må bare fortsette i dette sporet, for han har virkelig blitt en viktig brikke i dette laget.

Rodrygo Goes (5): Kommer til en del gode sjanser den tiden han er på banen, hvilket vi si at han er aktiv i kombinasjoner, og gjør gode løp, men klarer ikke å omsette noen av de. Burde stått med en scoring, og får litt trekk for det, men uten om den absolutt siste delen så gjør han mye bra.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Luka Jovic (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.