Ryktebørsen

Gigantiske muligheter i vintervinduet

Vi nærmer oss sakte men sikkert det nye året, men nærmer oss også en litt ekstra spennende måned i fotballverdenen. For de fleste klubber er ikke januarvinduet det mest spennende, men for Real Madrid kan neste års utgave by på litt ekstra krydder. Ingenting er naturligvis bekreftet fra offisielt hold.

Hvis du spoler et par sesonger tilbake og noen hadde fortalt deg at Real Madrid kunne signere både Kylian Mbappé og Paul Poga kostnadsfritt, hadde du fått deg en god latterkrampe. Men dette kan faktisk bli realiteten. Både Pogba og Mbappé har valgt å ikke fornye med sine respektive klubber og det er derfor naturlig å anta at de begge ser etter nye muligheter. Hva er egentlig sjansen for at Real Madrid kan sikre seg begge og burde klubben gjøre dette, om sjansen bydde seg?

Mbappé-sagaen gikk de fleste Real Madrid fans på nervene i sommer. Underveis i overgangsvinduet var Mbappé stille og kommenterte aldri ryktene selv, men PSGs sportsdirektør bekreftet interessen fra Real Madrid. Klubben skal ha bydd nærmere 2 milliarder kroner, men PSG nektet å selge. Dermed gikk overgangen i vasken, men like etter uttalte Mbappé at han virkelig ønsket seg til Real Madrid og at han var skuffet over at overgangen ikke gikk i boks. Senere har også Florentino Pèrez uttalt at franskmannen er så godt som signert og at han vil komme til sommeren neste år. Det er dermed høy sannsynlighet for at Mbappé blir Real Madrid spiller fra sommeren av, men man skal aldri være for sikker. PSG er villig til å gjøre Mbappé til verdens best betalte fotballspiller, om det skal til, og konkurransen vil også være høy fra de engelske klubbene. Men franskmannen har stadfestet at Real Madrid er hans mål og ingen kan hindre han i å signere for drømmeklubben sin i januar, om han virkelig vil.

Med Pogba er det en annen tone. Det er ennå usikkert om Pogba vil vekk fra Manchester United, siden han selv ikke har uttalt seg om dette. Men en ting er sikkert. Pogba uttalte før 19/20-sesongen at han ønsket seg vekk fra klubben, men bekreftet aldri hvor han ønsket seg. Senere har han uttalt at han ønsker seg til Real Madrid og at Los Blancos ville vært en drøm, men at fokuset hans var på United. Men det faktum at han ikke har signert kontraktsfornyelse kan bety to ting. Enten ønsker han seg vekk eller så ønsker han seg bedre vilkår. Men det er nettopp dette som blir litt «tricky» med Pogba. Franskmannen er uten tvil en av verdens beste, men klarer sjeldent å prestere på topp for Manchester United. Resultatmessig, i hvert fall denne sesongen, er klubben svake og mulighetene for å ta medaljer blir bare fjernere og fjernere. Er Manchester United i det hele tatt villige til å betale Pogba det han eventuelt ønsker seg? Er Pogba villig til å knytte seg til Manchester United når han nå nærmer seg slutten av karrieren? MARCA skriver også i dag at Manchester United ikke ønsker å fornye med Pogba, men dette er langt fra bekreftet.

Spørsmålet til slutt blir om klubben burde signere begge, om muligheten byr seg. Mbappé er for mange en bankers signering. Det ville vært dumt å ikke benytte seg av muligheten, siden Mbappé er uten tvil en av verdens beste angrepsspillere og en av de mest populære atletene på planeten. Mbappé vil selge drakter som varmt hvetebrød, samt at han vil styrke laget kraftig. Real Madrid må også tenke på tiden etter Benzema og bør sikre seg en slags arvtaker innen kort tid. Pogba-overgangen er ikke like sikker, men sett i lys av Real Madrids midtbane, ville Pogba vært en skikkelig boost. Kroos er nå 31, blir 32 i januar, samt at Modric blir 37 neste år. Modric skal også etter planen forlate klubben etter denne sesongen, om han ikke signerer fornyelse. Det eneste problemet med Pogba kan være motivasjonen. Det er fullt mulig at Pogba blir en spiller som aldri når maks potensialet sitt, men når du ser hvordan han presterer for Frankrike er det lett å konkludere med at Pogba bare trenger de rette omstendighetene rundt seg. Og det vil han definitivt få i Real Madrid.

Hva sier dere?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.