Kamprapporter

Getafe 1-0 Real Madrid

Vertene bet fra seg tidlig i første omgang etter en feil av Eder Militão som Enes Ünal omsatte til mål. Real Madrid klarte aldri å svare på scoringen, og Getafe slo Real Madrid for første gang siden 2008.

Getafe 1-0 Real Madrid
Coliseum Alfonso Pérez, Madrid
LaLiga Santander, runde 19
Søndag 2.januar, kl:14.00

1-0 Enes Ünal (9′)

Juleferien for de spanske lagene er over, og ettersom ingen kamper ble spilt lørdag så kjempet lagene om de tre første poengene i LaLiga Santander 2022. Ikke bare stod årets første poeng på spill, men det var også et byderby mellom to lag fra den spanske hovedstaden. De blå fra utkanten av Madrid tok imot de konge-hvite til dyst på Coliseum Alfonso Pérez, hvor laget som har slitt i bunnen hele sesongen virkelig hadde behov for poeng. For Real Madrid gjaldt det selvfølgelig å vedlikeholde avstanden til lagene som jakter bak, og det uten Vinícius Júnior som var ute med Covid-19.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Peter 85′), Militão, Alaba, Mendy (Marcelo 46′) – Modric, Casemiro, Kroos (Isco 85′) – Asensio (Hazard 46′), Benzema, Rodrygo (Mariano 67′)

Getafe: Soria – Suarez, Cabaco (Nyom 83′), Mitrovic, Cuenca, Olivera – Aleña (Luis 74′), Maksimovic, Arambarri – Ünal (Jankto 83′), Sandro (Mata 64′)

DE UTVALGTE: Følgende spillere spilte fra start mot Getafe på Coliseum Alfonso Pérez.

Militão-tabbe

Det var Real Madrid som tok tak i oppgjøret fra start, og dominerte banespillet, men vertene var de som skulle bite fra seg først. Like før klokka passerte ti minutter dro Sandro Ramirez seg fremover i banen, og sendte ballen mot Militão som både brukte for lang tid, og mistet ballen til Enes Ünal som alene med Courtois enkelt satte inn 1-0. Fryktelig start for gjestene, men de hindret de ikke i å skape noen sjanser i tiden etter. Et kvarter ut i oppgjøret klemte Luka Modric til fra 16-meteren etter et kort hjørnespark, men forsøket sklei like utenfor lengste stolpe.

Kun et par minutter senere kombinerte gjestene flott, hvor Modric mottok ballen i feltet, og hamret kula i metallet. Veldig nære for Los Blancos, men tverrliggeren stod i veien. Like før omgangen var halvspilt så dro Lucas seg fremover på den høyre siden, og backen la inn i feltet mot Kroos som på halv-volley sendte like utenfor lengste kryss. Bra av Kroos å få den mot mål, men dessverre ikke nære nok. Mer skjedde det ikke i den første omgangen, og lagene gikk inn i hvilen på 1-0.

Tannløst

Den andre omgangen åpnet litt slik den første avsluttet, med lavt tempo, og mange blå spillere lavt i banen. Dette førte også til at vertene kom til omgangens første sjanse etter ti minutter da Sandro ladet skuddfoten, men avslutningen endte rett på Courtois. Noen minutter senere var det Real Madrid sin tur til å komme til avslutning, og igjen var det Luka Modric, men kroaten fikk ikke nok kraft i kula, og forsøket endte rett på Soria. Et kvarter før full tid kombinerte gjestene godt, hvor Benzema nesten fikk en fot på ballen rett foran Soria, før Casemiro fanget opp på 16-meteren, og klemte til, men Soria gjorde en flott redning. Flere sjanser ble det ikke, og lillebror Getafe beseiret storebror Real Madrid for første gang siden 2008.

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (6): Kan ikke klandres for scoringen, da det er de foran han som roter det til. Skal ha ros for at han hele tiden er våken til tross for at det skjer lite foran han, og bryter en del lange baller før de blir farlige. Veldig lite å skrive om for sisteskansen, men en av få som leverer godkjent.

Lucas Vázquez (4): Gjør ikke veldig mye feil, men gjør heller ikke veldig mye riktig. Blir løpende mye mellom, og blir oftere en ekstra pasningsspiller enn at han faktisk tilfører noe. Har et greit innlegg, og ellers er det ganske lite vi ser til han.

Eder Militão (3): Gjør en helt håpløs feil tidlig i kampen, og det resulterer i mål imot. Vet ikke om han tror han har god tid, om det er mangel på kommunikasjon eller hva det er, men fryktelig svakt av brassen. Virker ikke helt på etter dette heller, og har noen småfeil her og der, samtidig som han har noen gode pasninger.

David Alaba (4): Heller ingen stor kamp for midtstopperen fra Østerrike. Gjør noen slurvefeil, og ender opp med å måtte jage motspillerne etter egne feil ved et par anledninger. Slår en del gode pasninger, og muligens burde han byttet plass med Casemiro i en slik kamp?

Ferland Mendy (4): Blir som med Lucas, hvor han gjør lite av seg, og ikke tilfører annet enn en ekstra spiller. Virker utilpass uten Vinícius Júnior foran seg, og involverer seg omtrent ikke i spillet i løpet av den første omgangen.

Luka Modric (6 BB): Den andre spilleren som får godkjent i dag, og muligens er han enda litt bedre enn bare godkjent, men resultatet trekker ned. Har flest avslutninger på mål av alle spillere i oppgjøret, og har et skudd som virkelig var nære da han traff tverrliggeren. Jobber hardt, fordeler ballen, og involverer seg en god del. Banens beste for Real Madrid denne kampen.

Carlos Casemiro (4): Blir som så mange ganger før mot lag som spiller med ti forsvarsspillere, avkledd. Alt for svak i pasningsspillet, og kreativiteten eksisterer ikke. Burde ikke spilt dette oppgjøret, og det til tross for at han har et meget godt skudd.

Toni Kroos (4): Kanskje en av de som overrasker mest med sin fraværende prestasjon mot et lag som dette. Pasningsfoten til tyskeren er svært viktig, og han bommer ikke på mange pasninger, men det blir veldig mange «enkle», og litt for få av de som åpner opp motstanderne.

Marco Asensio (3): Tilfører svært lite i den omgangen han er på banen, og er nesten ikke involvert i det hele tatt. Er delaktig i et par kombinasjoner, men det leder ikke til noe. Må være mer aggressiv, og offensiv når han får sjansen, og kan til fordel teste skuddfoten mye oftere.

Karim Benzema (2): Fryktelig start på 2022 for franskmannen. Virker utilpass, og nesten litt fortapt uten Vinícius Júnior i startelleveren. Posisjonerer seg veldig merkelig, og alt for ofte lavt i banen. Treffer ikke ballen de få gangene den kommer hans vei i god posisjon, og bommer alt for mange enkle pasninger. Spesielt på siste halvdel er pasningene særdeles svake.

Rodrygo Goes (3): Tja, hva skal man si om den unge brassen? Svak prestasjon i dag, og er omtrent ikke delaktig i det hele tatt. Er involvert i enkelte kombinasjoner, men små feil, og for lite aggresjon fører til en svak prestasjon.

Innbytterne: 

Marcelo Vieira (4): Er noe mer involvert enn Mendy, men tilfører ikke spesielt mye. Har et par ok til ok+ kombinasjoner, men det blir dessverre ikke noe sluttprodukt. Glemmer også tidvis at han spiller back, for defensivt bidrar han ikke i det hele tatt.

Eden Hazard (4): Er noe mer aktiv enn Asensio, og involverer seg noe mer, men det blir litt for puslete fra belgieren. Virker nesten litt som om han har gitt opp å lykkes i den spanske hovedstaden for prestasjonene er jevnt over svake.

Mariano Díaz (3): Er nær ballen en, to eller kanskje tre ganger. En av de er en heading som ender en meter over mål, men uten om det så gjør han svært lite ut av seg. Merkelig bytte når han kommer inn for å være kantspiller.

Isco Alarcón (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Første sjanse på lang tid, men klarer ikke å gjøre spesielt mye ut av den.

Peter Gonzalez (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering. Får igjen sjansen mot slutten, hvor han er mye involvert, og bemerker seg positivt.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.