Real Madrid
vs
Sevilla
La Liga runde 35
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
09/05/2021
00:00
Strive Sport
Kamprapporter

Getafe 0-0 Real Madrid

Det var vertene som hadde de største sjansene både i første, og andre omgang. Tross dette så klarte de ikke å få ballen i mål. Det klarte omsider gjestene før klokka viste 10 minutter, men scoringen til Mariano ble annullert, og det endte til slutt 0-0.

Getafe 0-0 Real Madrid
Coliseum Alfonso Pérez, Madrid
LaLiga Santander, runde 33
Søndag 18.april, kl:21.00

Los Blancos har gjort jobben både i hjemlig liga, og i Champions League den siste tiden, hvor de er på skuddhold begge steder. I LaLiga Santander slo de Barcelona sist helg, og er nå kun et poeng bak serieleder Atlético Madrid, men de i Champions League har avansert hele veien til semifinalen, hvor Chelsea venter. Det er omsider ikke snakk om å få noe hvile for laget fra den spanske hovedstaden, for allerede søndag kveld stod byrival Getafe på motsatt banehalvdel. Et særdeles tungt oppgjør stod for tur med tanke på Getafe sin spillestil, og Real Madrid sin svært tynne tropp.

Real Madrid: Courtois – Odriozola, Militão, Nacho, Marcelo – Modric, Isco – Rodrygo (Blanco 64′), Asensio (Arribas 78′), Vinícius Júnior – Mariano (Benzema 64′)

Getafe: Soria – Nyom, Djene, Timor, Olivera – Arambarri, Maksimovic – Aleña (Damian 75′), Ünal (Miranda 90′), Cucurella – Mata (Ángel 64′)

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende elleve spillere var de Zinedine Zidane valgte fra start i søndagens oppgjør mot Getafe.

Annullert scoring

Det var vertene som åpnet oppgjøret sterkest, og kom til en sjanse etter kun fem minutter etter flere flotte kombinasjoner rundt Real Madrid sin 16-meter. Ballen kom inn i boksen, men til slutt gjorde Chust en god blokkering. Et lite minutt senere var det et frispark som ble sendt inn i boksen av vertene, og ballen traff Olivera som satte foten til ballen. Courtois måtte reagere hurtig, og fikk akkurat en finger på ballen. Returen ble fanget opp av vertene, men Modric stod i veien og blokkert avslutningen.

TIDLIG PÅ JOBB: Thibaut Courtois måtte ut i aksjon umiddelbart søndag kveld, og holdt buret rent hele oppgjøret.

Snaut ti minutter ut i oppgjøret lå ballen omsider i mål etter en lang ball i bakrom av Militão som Mariano fanget opp. Angriperen fintet vekk Soria, og satte kula over streken, men målet ble annullert etter en hårfin offside. Kort tid etter dette kontret vertene fremover hvor Arambarri mottok ballen på 16-meteren, men avslutningen endte til side for mål.

Ved halvspilt omgang var vertene svært nære å sette ballen i mål da Jaime Mata stanget et innlegg i stolpen. Noen minutter senere var Real Madrid frempå igjen, hvor Marcelo sendte ballen inn boksen, og der vant Mariano duellen mot Soria da han headet mot mål. Forsvarsspiller Timor var omsider med på notene, og kastet seg så lang han var for å hindre ballen i å gå over mållinjen.

NESTEN: Mariano fikk ballen forbi Soria med hodet, og var nære å skli ballen i mål like etterpå, men forsøket ble reddet like før streken.

Fem minutter før hvilen holdt Isco et lite show for Getafe-spillerne da han fintet rundt med flere av de utenfor 16-meteren, og fant Odriozola på siden. Backen la ballen til rette, og fant Vinícius Júnior i boksen som headet mot lengste stolpe, men Soria hadde full kontroll og reddet. På overtid av omgangen kom vertene på en ny overgang, hvor Aleña snappet opp et innlegg, og klemte ballen langt over. Lagene gikk derfor inn i garderobene uten scoringer, 0-0.

Ny unggutt med debut

Det var vertene som åpnet best også i den andre omgangen, hvor de skapte sjanser på løpende bånd etter ti minutter. Først frempå var midtstopper Timor som klemte til fra langt hold på frispark, men Courtois hadde full kontroll og reddet forsøket. Et par minutter senere spilte Modric fra seg ballen, og Arambarri kom til slutt til avslutning ved om lag 16 meter, men forsøket var svakt og Courtois reddet. To minutter etter dette mistet Marcelo ballen, hvor Ünal førte fremover, spilt vegg med Mata og klemte til, men en fantastisk redning av Courtois hindret scoring.

Like etter timen valgte Zidane å gjøre to endringer på laget, hvor Benzema erstattet Mariano, og en ny unggutt i Antonio Blanco fikk debutere for Real Madrid da han erstattet Rodrygo. Endringene gjorde at Los Blancos gikk over i en mer klassisk 4-3-3, og innbytter Blanco gjorde en god jobb med å balansere midtbanen. Ti minutter før full tid mistet Odriozola ballen på siden, og Maksimovic mottok ballen på tjue meter hvor han klemte til via Chust og mot mål, men igjen dyttet Courtois unna. Et lite minutt senere var det Ángel som mottok ballen i boksen, og klemte til samtidig som han gikk ned, men dommeren vinket spillet videre.

DEBUT: Antonio Blanco fikk sin debut for Real Madrid søndag kveld mot Getafe.

De siste ti minuttene la vertene seg svært dypt, og forsvarte med så mange mann som overhodet mulig. Dette gjorde det særdeles vanskelig for Real Madrid å skape noe som helst, og når vertene i tillegg brukte all tiden de kunne på å drøye ut så endte det til slutt 0-0 søndag kveld. Det kan vise seg å bli dyrt for Los Blancos i innspurten av sesongen, hvor de nå er avhengig av at både Barcelona og Atlético Madrid avgir poeng. Tross dette så var det svært oppløftende å se ungguttene steppet opp tok vare på muligheten, da spesielt Chust og Blanco.

Spillervurderinger: 

Thibaut Courtois (8 BB): Belgieren står nok en enorm kamp for Real Madrid, og er nok en gang helt avgjørende. Har noen redning som er av det helt ypperste slaget, både fra kloss hold og på skudd utenfor 16-meteren. I tillegg til dette så er han særdeles god på innlegg, og hjørnespark hvor han plukker en rekke baller før de blir farlige. Trygg og god med ballen i beina både på igangsettinger, og når baller spilles tilbake. Banenes beste!

Álvaro Odriozola (5): Sliter som vanlig stort defensivt, hvor han etterlater store rom defensivt og taper duellene mot Cucurella. Har ikke kontroll i det hele tatt, virker utrygg og har lite selvtillit. Offensivt er han dog langt bedre, hvor han stormer fremover, skaper kombinasjoner og kommer til en del gode innlegg.

Eder Militão (7): Spiller nok en meget solid kamp i midtforsvaret hvor han dunker til i duellspillet, og er først på omtrent samtlige 50/50 dueller. I tillegg til dette er han svært god med ballen i beina, hvor han fordeler både kort og langt, og som oftest går for det korrekte valget. Har lagt inn en særdeles god søknad om videre spilletid, selv når alle i forsvaret er spilleklare.

Victor Chust (6): Real Madrid Castilla sin kaptein spiller sin andre kamp fra start for Los Blancos, og gjør seg absolutt ikke bort. Spiller trygt og godt, og er god de gangene han har ballen i beina. Gjør ingen markante feil, og holder seg på beina de gangene vertene truer inn i boksen. Har fortsatt litt å gå på i forhold til tempoet i LaLiga, men gjør en solid innsats.

Marcelo Vieira (3): Viser seg gang på gang at brassen er helt ute av det, og langt over toppen. Henger ikke med på tempoet, mister baller og slår svake pasninger. I tillegg til dette så blir det veldig halvveis hvor han ikke klarer å bidra begge veier. Bidrar han offensivt, så henger han etter defensivt, og bidrar han defensivt så blir han ikke med fremover.

Luka Modric (5): Det var ganske tydelig at kroaten var sliten utover i dagens oppgjør. Startet ganske friskt, hvor han fløt rundt på banen, og fordelte baller. Dog så begynte feilene å kommer utover i oppgjøret, hvor han både spiller vekk ballen ved flere anledninger, og setter opp medspillere i vanskelige posisjoner. Tross dette så løper han skoa av seg for å både angripe og forsvare til kampen er over.

Isco Alarcón (6): Spiller en noe uvanlig rolle som en av de to i dypet på midtbanen, og gjør egentlig en ganske god jobb. Flink til å holde på ballen, og ikke minst komme seg ut av trøbbel. Viser frem særdeles god nær-teknikk i begynnelsen av oppgjøret, og involverer seg ganske mye offensivt, kanskje litt for mye. Jobber iherdig, skaffer nyttige frispark, og spiller alt i alt en godkjent kamp.

Marco Asensio (4): Tilfører ikke alt for mye i dette oppgjøret. Er god til å ta ned lange oppspill, og ikke minst holde i ballen, men ender ofte opp med å spille en trygg pasning bakover i banen. Klarer ikke å skape noen spesielle kombinasjoner med noen av de fremme, og tas av mot slutten til fordel for Arribas.

Rodrygo Goes (3): Blir byttet ut like etter timen, og man kan tydelig se at unggutten var skuffet. Klarte ikke å levere noe som helst, og det ser ut til at han mangler selvtillit. Får ikke til noen kombinasjoner, og virker ikke helt til å finne posisjonen sin. Ingen god kamp.

Vinícius Júnior (5): Den av de i angrepet som skaper mest. Bruker hurtigheten sin ved enkelte anledninger, og forsøker noen driblinger, men det blir litt halvveis. Får heller ikke stort med hjelp fra resten av angrepet, og det blir svært vanskelige kår for unggutten.

Mariano Díaz (4): Viser frem vilje, og jobber knallhardt, men gud hvor dårlig han er på timing. Bommer omtrent på hver eneste utspill fordi han hopper for tidlig, og i tillegg til dette plasserer han seg i offside på en rekke pasninger. Får ballen i mål tidlig i kampen med et god løp, og en god finte mot Soria, men er akkurat i offside, hvilket gjør at scoringen annulleres.

Innbytterne: 

Antonio Blanco (6): Unggutten får sin debut for Real Madrid, og for en innsats han viste. Jobber knallhardt, spesielt defensivt, hvor han markerer godt og trykker til i dueller. Viser at han håndterer tempoet i LaLiga, og kan bli en viktig brikke for å avlaste midtbanespillerne ut sesongen.

Karim Benzema (4): Ikke noe godt innhopp for Benzema. Forsøker å involvere seg, men faller alt for dypt i banen, og offensivt blir det mye halvveis. Ligger nesten alltid langs 16-meteren, presser ikke inn i feltet, og skaper ikke rom for medspillerne.

Sergio Arribas (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.