Nyheter

Før kampen: Real Valladolid (H)

Real Madrid slo tilbake etter den skuffende serieåpningen borte mot Betis sist, men seieren var absolutt ikke av det komfortable slaget. Nå venter et spennende midtukeoppgjør mot Valladolid og Zidane har flere nøkkelspillere tilbake i troppen.

Real Madrid – Real Valladolid
Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid
La Liga – runde 4
Onsdag 30. september, kl. 21:30

Forrige sesongs møter med Valladolid startet frustrerende, allerede i andre serierunde møttes lagene og Valladolid kunne feire 1-1 på Santiago Bernabéu etter en sen utligning. I et utfordrende oppgjør tok det 82 minutter før Benzema sendte Los Blancos opp i 1-0, assistert av sin landsmann Raphaël Varane. To minutter før slutt utlignet dessverre Sergi Guardiola for gjestene og reddet ett poeng for laget sitt etter godt forarbeid av tidligere Castilla-spiller Óscar Plano. Det motsatte oppgjøret skulle heller ikke by på festfotball, men Nacho sin heading i det 78. minuttet var nok til å sikre tre poeng.

Motstanderen

Real Valladolid har havnet på 16. plass og 12. plass etter opprykket i 2018. Laget ble tippet under streken av mange før forrige sesong, men tok en solid 12. plass og hadde godt terreng ned til nedrykksstreken. Klubben har klart å beholde stammen i laget, men vil nok savne midtstopper Mohammed Salisu som ble solgt til Southampton for 12 millioner euro.

(Saken fortsetter under bildet)

Nacho
MATCHVINNER: Nacho feirer etter å ha scoret den avgjørende scoringen i en bortekamp mot Real Valladolid i januar 2020.

Ronaldos klubb har fått mange nye spillere inn porten på Estadio José Zorrilla, det mest kjente navnet er den rutinerte chileneren Fabián Orellana som kommer gratis fra Eibar. Han har rikelig med LaLiga-erfaring fra klubber som Valencia, Celta Vigo, Eibar og Granada. De mest spennende signeringene er Javi Sánchez for tre millioner euro fra Castilla og Shon Weissman fra Wolfsberger for fire millioner euro.

Til oppgjøret mot Real Madrid mangler Valladolid klubbkaptein Javi Moyano, førstekeeper Jordi Masip og har flere fravær i midtforsvaret. Dette kan gjøre at Javi Sánchez får tillit på sin gamle hjemmebane.

Valladolid ligger kun ett poeng over nedryksstreken etter sine tre første kamper, de har endt med 1-1 hjemme mot La Real, et 2-0 tap mot Real Betis og sist 1-1 hjemme mot Celta Vigo. Laget står dermed uten seier i årets La Liga og forhåpentligvis står de uten seier etter møte med Zidane sitt mannskap onsdag kveld.

Troppen:

Målvakter: Courtois, Lunin og Altube
Forsvarere: Carvajal, Odriozola, Varane, Ramos, Nacho, Marcelo og Mendy
Midtbane: Modric, Valverde, Casemiro, Ødegaard og Isco
Angrep: Lucas, Rodrygo, Asensio, Benzema, Jovic, Mayoral, Vinícius Júnior og Hazard.

Real Madrid har som kjent startet sesongen med to tøffe bortekamper, de har endt med 0-0 mot Real Sociedad og med 3-2 mot Betis. Det første oppgjøret var meget skuffende, laget slet på den siste tredjedelen og skapte ikke gode nok sjanser til å stikke av med seieren. Forrige lørdag ble en dramatisk og tøff kamp for Real Madrid, men en god andre omgang sørget for seier på Benito Villamarin.

Zinedine Zidane har benyttet seg av samtlige plasser og tatt 23 spillere i troppen. Toni Kroos mangler etter skaden han pådro seg mot Real Betis, men det er gledelig å se Marco Asensio og Eden Hazard tilbake i troppen.

Blir det seier i sesongens første kamp på Estadio Alfredo Di Stéfano?