Nyheter

Før kampen: Shakhtar (B)

Det er endelig klart for ny kamp og en god mulighet til å glemme helgens store skuffelse mot Alavés, men blir det seier mot kontringssterke ukrainere?

 

Shakhtar Donetsk – Real Madrid

Olympiastadion

Champions League, femte kamp i gruppespillet

Tirsdag 1. november, kl. 18:55

Viasat/Viaplay

Det er klart for nok en viktig kamp i Champions League for Los Blancos. Før oppgjør fem i gruppespillet ligger Real Madrid på andreplass med to seiere, én uavgjort og ett tap. Vinner Zidanes utvalgte kampen vil de være sikret avansement til åttendelsfinalen, men ender det med nok et tap vil Shakhtar overta andreplassen grunnet innbyrdes oppgjør og Real Madrid vil falle ned på tredjeplass i gruppen..

Motstanderen

Onsdagens motstander vant den ukrainske ligaen komfortabelt forrige sesong og 23 poeng til andreplassen var det aldri noe tvil hvor ligatittelen skulle havne, men denne sesongen ligger laget på andreplass etter elleve runder med Dynamo Kiev tre poeng foran seg på tabellen.

Sist Shakhtar og Real Madrid møttes var som kjent i det skuffende 2-3 hjemmetapet på Alfredo di Stéfano, en katastrofal første omgang og svakt forsvarsspill var en av hovedgrunnene til at det ble tap. Sergio Ramos var ute sist lagene møtes og ute til tirsdagens oppgjør, det lover ikke spesielt godt! Før høstens gruppespill hadde ikke lagene møtt hverandre siden 2015 i Champions League-gruppespillet, det endte med to målshow fra Los Blancos. Det første oppgjøret i Kiev endte med 3-4 seier til de hvite, etter scoringer fra Cristiano Ronaldo, Modric og Carvajal. Hjemmeoppgjøret i gruppe A ble enda mer komfortabelt og endte med 4-0 seier til Real Madrid. Karim Benzema scoret kampens første mål før Cristiano Ronaldo banket tre scoringer i kjent stil.

Shakhtar har ikke hatt en særlig travel sommer på overgangsfronten, det er svært få spillere av stor betydning som har forlatt og ankommet portene til klubben. Men klubben har fortsatt en rekke med spennende spillere, disse er de mest kjente: Teté, Ismaily, Taison, Stepanenko, Marlos, Konoplyanka og målvakt Pyatov. Som forrige oppgjør har ukrainerne en rekke spillere ute, men ikke av like stor betydning som sist lagene møttes.

(Saken fortsetter under bildet)

RETT FRA BENKEN: Vinícius Júnior kom inn like før timen og scoret umiddelbart etter at han entret gressmatta sist lagene møttes.

Troppen:

Zidane må klare seg uten Ramos, Hazard, Carvajal, Odriozola, Valverde og Jovic som alle er utilgjengelige, men det er positivt å se Karim Benzema tilbake i troppen.

Målvakter: Courtois, Lunin og Altube.

Forsvarsspillere: E. Militão, R. Varane, Nacho, Marcelo, F. Mendy og Chust.

Midtbanespillere: Kroos, Modrić, Casemiro, Ødegaard, Isco og Arribas.

Angripere: Benzema, Asensio, Lucas V., Vini Jr., Mariano og Rodrygo.

Hvilken startellever ønsker du å se?

Legg inn en kommentar