Nyheter

Før kampen: Athletic Bilbao

Torsdag kveld vil Los Blancos kjempe mot Athletic i den spanske supercup-semifinalen og vinneren vil ha en god mulighet til å vinne turneringen, men i finalen venter Barcelona.

Real Madrid – Athletic Bilbao
La Rosaleda
Super Cup, semifinale
Torsdag 14. januar, kl 21:00
Eurosport Norge

Som kjent ble Real Madrid kronet som mestere av den spanske super cupen forrige sesong etter et dramatisk oppgjør mot byrival mot Atlético. Kampen store helt ble Fede Valverde som felte Morata på både kynisk og vakkert vis, før Los Blancos avgjorde på straffer. Fjorårets super cup ble spilt i Saudi-Arabia, men denne sesongen blir kampene spilt i Spania og torsdag kveld blåses oppgjøret i gang på La Rosaleda i Málaga. På motsatt banehalvdel står Athletic Bilbao som har hatt en skuffende sesong, men de må slås om Real Madrid skal gå til finalen hvor Barcelona venter etter sin semifinale seier mot La Real.

Real Madrid gikk på et meget skuffende poengtap borte mot Osasuna i La Liga, men får mulighet til å slå tilbake i semifinalen av den spanske super cupen mot baskisk motstand. Los Blancos kommer egentlig fra en brukbar rekke kamper med syv seire og to uavgjort på sine ni siste oppgjør, men skuffende poengtap mot både Osasuna og Elche skaper fortvilelse blant supporterne. Athletic på sin side står kun med to seire på sine ni siste kamper og ligger på en skuffende 12. plass, men dette betyr lite når semifinalen i super cupen skal avgjøres på ett oppgjør og alt kan skje i løpet av 90 minutter.

(Saken fortsetter under bildet)

KLAR: Sergio Ramos på trening dagen før oppgjøret mot Athletic.

Zidane sine menn har allerede møtt Athletic denne sesongen i La Liga på Alfredo Di Stéfano og vant 3-1 på komfortabelt vis, men Raúl Garcia sitt tidlige røde kort ga baskerne et vanskelig utgangspunkt. Uansett Benzema (2) og Toni Kroos stod bak scoringene som sørget for tre poeng i desember. Forrige sesong ga jevne, utfordrende og målfattige oppgjør mot Athletic. På eget gress ble det et skuffende 0-0 resultat og på bortebane kjempet Real Madrid seg til en knapp 0-1 seier. Oppgjørene mellom lagene er ofte nervepirrende og av det harde slaget, selv om Athletic ikke har slått Los Blancos siden 2015 har det endt uavgjort ved to anledninger på lagenes fem siste møter.

Til oppgjøret mot Real Madrid har hovedtrener Gaizka Garitano en helt skadefri tropp, noe som vil at nøkkelspillere som Iñaki Williams, Iker Munain, Raúl Garcia, Unai Simon, Inigo Martinez, De Marcos og Yuri Berchiche er klare til dyst.

Mulig startellever for Athletic: Unai Simón, Capa, Unai Nùnez, Inigo Martinez, Yuri, De Marcos, Vesga, Vencedor, Muniain, Raúl Garcia og I. Williams.

Zidane må klare seg uten Carvajal og Luka Jovic til torsdagens dyst. Serberen er som kjent ute med skade og ryktes vekk fra klubben, men Carvajal er dessverre utilgjengelig grunnet en ny skade.

Mulig startellever for Real Madrid: Courtois, Lucas Vazquez, Varane, Ramos, Mendy, Casemiro, Modric, Kroos, Lucas Vazquez, Asensio, Benzema og Hazard.

DISCO: Isco og Ødegaard på treningsfeltet dagen før kamp, men vil nordmannen få spilletid i semifinalen av den spanske super cupen?

Tror du Real Madrid går til finalen?

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.