Cádiz
vs
Real Madrid
La Liga runde 32
Ramón de Carranza, Cádiz
21/04/2021
22:00
Strive Sport
Shayan Jalilians spesialer

For avhengige av Karim Benzema

Sesongen er snart halvspilt, og Real Madrid har klart å finne nettmaskene 30 ganger i LaLiga denne sesongen. Både Barcelona og Atlético Madrid, som er klubbens hovedkonkurrenter, scorer flere mål enn Real Madrid. Det er oppsiktsvekkende.

Ser man nærmere på tallene, er Karim Benzema lagets toppscorer i LaLiga denne sesongen med åtte mål. Bak han er det tre spillere som står med tre mål i LaLiga denne sesongen, og det er Luka Modric, Fede Valverde og Casemiro.

Laget er rett og slett veldig avhengig av Benzemas scoringer. Det har vært et problem siden Cristiano Ronaldo forlot klubben – at angrepsspillerne rett og slett ikke scorer nok mål. Lucas Vazquez (2), Vinicius (2), Marco Asensio (1), Eden Hazard (1) og Mariano Diaz (1). Det er fasiten på antall mål bak Real Madrids ubestridte førstevalg på topp, Benzema.

Det skal rett og slett ikke være sånn i en klubb som Real Madrid. Ser man på flere av verdens beste klubber, deriblant lag som Bayern München og Liverpool, vil man se at de har flere angrepsspillere som er kapable til å score rundt 15-20 mål hver i løpet av en sesong.

Real Madrid har på papiret mange store navn i angrep, men faktum er at ingen av dem – bortsett fra Benzema – er i stand til å levere nok mål. Eden Hazard er ofte skadet. Vinicius og Rodrygo er to unge og ustabile spillere, mens Asensio (per dags dato), Mariano og Lucas rett og slett er ganske middelmådige spillere. I tillegg sliter Real Madrid ofte mot etablert forsvar, og Zidane er en trener som baserer mye av lagets offensive spill på fantasien til spillerne. Det er de som skal ta tak og skape ting. Det klarer de ikke.

En ting er at treneren har et ansvar om å få mer ut av spillerne, men en annen ting er også at kvaliteten ikke er god nok per dags dato. Det er en vanskelig tid for klubben økonomisk, men det er svært viktig at de klarer å hente inn forsterkninger i sommer. Navn som Kylian Mbappé og Erling Braut Haaland bør stå høyt oppe på ønskelista, så gjenstår det å se om det blir mulig eller ikke.

1 comment

  1. Real Madrid og Zidane kan takke seg selv. De burde vært profesjonelle og behandlet Bale på en ordentlig måte. Da hadde de ikke hatt denne situasjonen med måltørke. Vinicius og Diaz må bort, det er for mye dårlig spill fra den kanten. Klubben har siklet etter Hazard i en årrekke, og når de ikke har evne til å hente han før 2019. så blir ting som de blir.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.