Søndag 3.oktober, kl:16.15

1-0 Raúl de Tomás (17′) – Assist: Adri Embarba
2-0 Aleix Vidal (60′) – Assist: Keidi Bare
2-1 Karim Benzema (70′) – Assist: Luka Jovic

I midtuken gikk Real Madrid på et meget overraskende tap på hjemmebane for Sheriff Tiraspol. Det var klubbens første tap med Carlo Ancelotti tilbake ved roret, og skuffelsen var stor i etterkant når nederlaget for laget fra Moldova var et faktum. Ikke bare ble det tap mot Sheriff, men Real Madrid kom også fra et uavgjort-resultat mot Villarreal forrige helg, så det var et revansjesugent lag som reiste til Catalonia søndag ettermiddag. Der ventet nyopprykkede Espanyol på Estadi RCDE anført av tidligere Real Madrid-spiller Raul de Tomás som står for en helt absurd prosent av målene til klubben fra Barcelona.

Real Madrid: Courtois – Valverde, Militão, Nacho, Alaba – Modric (Casemiro 62′), Kroos (Jovic 62′), Camavinga (Rodrygo 46′) – Lucas, Benzema, Vinícius Júnior (Hazard 72′)

Espanyol: Lopez – Regano (Lopez 82′), Gomez, Cabrera, Pedrosa – Bare – Vidal (Ribaudo 64′), Melendo (Morlanes 57′), Darder (Víla 81′), Embarba (Lei 64′) – de Tomás

DE ELLEVE UTVALGTE: Følgende spillere stilte fra start mot Espanyol søndag ettermiddag.

R.D.T

Det var gjestene fra hovedstaden som skapte kampens første sjanse søndag ettermiddag da Vinícíus Júnior snappet opp en svak pasning etter tre minutter, og hælet tilbake til Benzema. Franskmannen satte foten til ballen, men tidligere Real Madrid-målvakt Diego López stod i veien. Snaut ti minutter ut i oppgjøret kom vertene sin kantspiller Embarba fremover, og han forsøkte lykken fra om lag 16 meter, men Courtois dyttet utenfor. Et kvarter ut i oppgjøret kombinerte Vinícius Júnior og Benzema på ny, hvor brassen fintet seg forbi et par forsvarere før han slapp til franskmannen som trakk seg innover, og fyrte løs, men igjen reddet López.

Kun et par minutter senere skulle omsider kampens første scoring komme, og selvfølgelig var det Raúl de Tomás som fikk nettkjenning. Kantspiller Embarba dro seg forbi Alaba, og sendte et knallhardt innlegg inn i boksen, hvor R.D.T gjorde et smart løp som tok han forbi Militão og Lucas før han sklei kula i mål til 1-0. Noen få minutter senere forsøkte Karim Benzema å svare med et forsøk på halv volley, men selv om skuddet var godt så reddet López igjen. Noen få minutter før hvilen fikk Los Blancos en ny mulighet da Alaba sendte et frispark inn hvor Militão steg til værs, og smadret motspillerne i duellen, men forsøket endte like utenfor stolpen. Dermed stod det 1-0 til pause.

NÆRE: Eder Militão kom nære en scoring like før pause med sin heading.

To annullerte mål

Snaut fem minutter ut i den andre omgangen var det Eder Militão som var frempå igjen, og denne gang var det et hjørnespark han vant duellen i feltet på, men igjen endte det like utenfor. Selv om Real Madrid hadde hatt de siste sjansene så var det nok en gang vertene som skulle få ballen i mål. En time ut i oppgjøret så stormet tidligere Barcelona-spiller Aleix Vidal fremover, slo tunnel på Nacho, og tok seg helt i boksen hvor han enkelt satte ballen forbi Courtois til 2-0. Fryktelig forsvarsspill av Real Madrid nok en gang, og selv om gjestene kun hadde vært frempå to ganger så stod de også med to nettkjenninger.

Kun noen få minutter etter scoringen så satte vertene i gang en skikkelig kontring hvor Darder kom helt alene gjennom mot Courtois, men midtbanespilleren klarte ikke å overliste belgieren da han bommet på målet. Fem minutter etter timen så var det omsider Real Madrid som fikk ballen i mål, og det kom etter noen voldsomt flott kombinasjoner. Vinícius Júnior og Benzema kombinerte før Benzema dyttet til Jovic som videre fant franskmannen igjen, og rett foran López snurret han 360 grader før han satte kula i mål, men det ble avblåst korrekt for offside.

Tjue minutter før full tid skulle omsider Real Madrid få reduseringen de jaktet, og igjen kom det etter flott spill. En lang ball ble spilt opp mot innbytter Jovic som tok ned kula, og fant Benzema. Franskmannen dro seg innover i banen forbi en rekke forsvarere før han klemte ballen i det lengste hjørne på vakkert vis til 2-1. Luka Jovic skal også ha mye ros for scoringen med godt mottak, og løp for å trekke med seg forsvarerne. Det var igjen håp for Real Madrid, og et kvarter før full tid fikk Alaba muligheten på frispark fra 18 meter, men forsøket endte like over mål.

SCORET IGJEN: Den franske angriperen til Real Madrid scoret nok en gang, og ga Real Madrid håp mot Espanyol.

Ti minutter før slutt så sendte Lucas et hjørnespark inn i boksen mot Benzema på bakerste stolpe, og selv om franskmannen fikk satt hodet til ballen så klarte han ikke å styre den innenfor lengste stolpe. Drøyt fem minutter før full tid fikk Real Madrid ballen i mål på ny, og igjen var det på det vakre viset. En lang ball ble spilt opp mot Karim Benzema som tok ned, og sendte videre til Hazard som kom på løp før han hamret ballen i krysset på halv volley, men nok en gang ble scoringen annullert. Espanyol drøyde ut de siste minuttene av oppgjøret, og Real Madrid fikk ingen flere sjanser, dermed endte det med tap søndag ettermiddag.

ANNULLERT: Eden Hazard klemte ballen i krysset, men scoringen ble dessverre annullert.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Er ikke veldig mye involvert i søndagens oppgjør, og kan egentlig ikke klandres for noen av scoringene heller. På scoring nummer en så slipper forsvaret R.D.T for lett til, og på scoring nummer to så kommer Vidal alene med belgieren. Selv om han muligens skulle vært tryggere på kort-hjørnet så kan han ikke klandres for scoringen. En kamp helt midt på treet.

Lucas Vázquez (3): Litt vanskelig å forstå i begynnelsen av oppgjøret om han spiller back eller kant, men det var kanskje planen til Ancelotti også? Sliter litt med det defensive i duell mot Embarba hvor han ikke får helt has på kantspilleren. Gjør så godt han kan på den første scoringen, og skal kanskje ikke klandres for den, men gjør dessverre ikke en god nok jobb. Klarer heller ikke å involvere seg spesielt godt offensivt, hvilket gjør det til en kamp under par totalt sett.

Eder Militão (5): Gjør ingen god inngripen på den første scoringen hvor han rett og slett slipper R.D.T  bak ryggen sin. Spiller seg dog opp senere i kampen med gode brudd, og gode involveringer offensivt, spesielt på dødballer hvor han kommer til et par gode sjanser. Viser at han virkelig vil, og spiller med hjertet utenpå drakta, men det er litt for ustabilt defensivt for øyeblikket, og må se seg selv i speilet sammen med de andre defensive.

Nacho Fernández (3): Spiller absolutt ingen god kamp i kveld. Sliter med posisjoneringen, og sliter med svake involveringer på scoringene. På scoring nummer en er han i ingenmannsland, og ekskluderer seg selv helt fra situasjonen. På scoring nummer to ruser han alt for hurtig ut, og blir fullstendig latterliggjort av Vidal som slår tunnel på han. Absolutt ingen god kamp, og kunne hatt godt av et oppgjør på sidelinjen nå.

David Alaba (5): Spiller en kamp helt på det jevne, og flyttes i dag ut på backen fremfor å spille i midtforsvaret. Blir fullstendig parkert på den første scoringen av Embarba, og er ikke til stede på scoringen til Vidal. Dog så involverer han seg positivt fremover i banen med kombinasjoner, innlegg og dødballer. Blir tidvis litt for ofte involvert, men sånn blir det noen ganger.

Luka Modric (4): Ingen god kamp av kroaten i kveld som løper mye mellom, uten å utrette det helt store. Har noen gode pasninger, og forsøker skape kombinasjonsspill, men det går litt for sakte og er litt for upresist. Klarer ikke å styre tempoet i kampen med midtbanen, og virker til å slite uten en naturlig defensivt midtbanespiller på banen.

Toni Kroos (3): Tyskeren er absolutt ikke i kampform, og viser dette i kveld. Blir tempo-svak, slurver med pasningene, og fremprovoserer feil hos seg selv som ikke burde forekomme. Virker tung, og er nok rett og slett rusten. Trenger en god treningsperiode i landslagspausen nå, for dette er absolutt ikke godt nok.

Eduardo Camavinga (4): Er leken, og deltar i enkelte kombinasjoner tidlig i oppgjøret, men blir også fort litt usynlig. I perioden hvor han er usynlig så jobber han hardt, og løper mye, men klarer ikke å involvere seg i kombinasjoner eller i angrepene når Real Madrid avanserer fremover. Pådrar seg også et tidlig kult kort, og byttes ut til pause.

Federico Valverde (4): Spiller en variant av høyre kant og høyre back, og det er tidvis litt vanskelig å tolke hva som er utgangsposisjonen. Dette gjør det også litt vanskelig for han å delta i spillet. Blir verken fugl eller fisk, og det blir en halvveis kamp litt under par. Jobber hardt, og smeller til i duellene, men skulle gjerne sett han ta enda litt mer initiativ.

Karim Benzema (6 BB): Jobber kjempe hardt, og tidvis kanskje litt for hardt hvor han involverer seg litt for langt ned i banen i forbindelse med oppbyggingen av spillet. Burde plassert seg nærmere boksen ved enkelte anledninger, men samtidig så er det han som skaper de fleste angrepene, enten gjennom kombinasjoner eller gjennom driblinger og avslutninger. Er involvert i alle tre scoringene, både de to som ble annullert og den som blir stående. Gjør en helt vanvittig scoring på den første som blir annullert, og står heldigvis igjen med et målpoeng når kampen er over. Snuser på karakterene over, men kommer ikke helt i mål. Banens beste for Real Madrid.

Vinícius Júnior (5): Unggutten gjør noen gode forsøk, og er delaktig i en del kombinasjoner, men passes ekstremt godt på av Espanyol-forsvaret. Dette gjør at han får vanskelige arbeidsvilkår stort sett gjennom samtlige minutter han er på banen. I tillegg til dette får han heller ikke mange baller å jobbe med, og heller ikke mye hjelp de gangene han utfordrer backen. Har noen solide kombinasjoner med Benzema, men ellers er det midt på treet.

Innbytterne:

Rodrygo Goes (5): Kommer inn etter pause, og gjør egentlig ikke veldig mye ut av seg, så påvirker ikke oppgjøret spesielt positivt eller spesielt negativt. Dog så strekker han forsvaret til Espanyol noe lenger mot høyre, og har noen gode involveringer med driblinger og innlegg, men det mangler litt sluttprodukt.

Carlos Casemiro (5): Kommer inn for å stabilisere midtbanen når flere angrepsspillere settes inn. Gjør en god jobb med å bryte opp spillet til vertene, og er også bedre i fasen med å fordele ballen. Forsøker å delta i noen kombinasjoner, og gjør dette greit, men kunne muligens fulgt på inn i boksen ved flere anledninger for å skape mer uro og trøbbel for motstanderne.

Luka Jovic (5): Har egentlig et ganske godt innhopp selv om han ikke tegner seg på scoringslisten. Er helt avgjørende på målet til Benzema både i form av mottaket han gjør, og i form av løpet av han gjør for å trekke forsvaret vekk. Virker til å bli tryggere med ballen i beina, og fortsette han å få innhopp som dette så kan det bli spennende å følge serberen fremover.

Eden Hazard (5): Belgieren er også en av de som gjør et godkjent+ innhopp. Forsøker å involvere seg, og gjør dette fra tid til annen. Har også en scoring, men den blir annullert for offside på Benzema. Viser at han når det først klaffer, også blir det kritisk at han finner en måte å prestere over tid for Real Madrid om han skal gjøre krav på spilletid.

Hva er dine tanker etter oppgjøret mot Espanyol?