David Enerstad Hansens spesialer

Er i kanonform!

Leiesoldat Borja Mayoral begynner å finne formen i AS Roma. Vil Madrid-gutten ha nytte for seg i Real Madrid de kommende sesongene?

Real Madrid-eiendom Borja Mayoral har foreløpig ikke fått ut sitt fulle potensial i den hvite drakta. I begynnelsen av årets sesong gikk han på et to år langt utlån til AS Roma. Spissen som har vokst opp rett i utkant av den spanske hovedstaden, har vært i Real Madrid-systemet helt siden 2007. De siste årene har Mayoral beveget seg vekk fra Madrid – med et ønske om flere muligheter og mer spilletid. Den tidligere U-21-landslagsspilleren dro også på et to års langt låneopphold til Levante august 2018, etter en sesong med mye tid tilbragt på innbytterbenken på Bernabéu.

Tidlig i årets 2020/21-sesong uttalte Mayoral seg i spanske medier.

– Da jeg startet pre-season så var planen at jeg skulle forlate klubben raskt, men Zidane ville at jeg skulle bli. Jeg sa til han at jeg måtte dra for å få flere muligheter. Jeg tror klubben lyttet til Zidane og derfor var villige til å gi slipp på Jovic.

– Ting tok tid, så til slutt tok jeg kontakt med Zidane igjen og spurte om jeg kunne dra. Jeg tenkte at jeg ville få flere muligheter for å spille og utvikle meg. Til slutt løste det seg, jeg er glad for å være her og det er det viktigste.

(Saken fortsetter under bildet)

PRE-SEASON: Borja Mayoral i aksjon under en treningsøkt på Valdebebas i august 2020.

Per dags dato, sitter Los Blancos med en umotivert Luka Jovic som tvert imot har levert i den hvite drakta. Den serbiske kraftpluggen står foreløpig uten målpoeng på 208 minutter i årets sesong. Samtidig som Jovic varmer setene på Estadio Alfredo Di Stéfano, leverer Borja Mayoral drøssevis av målpoeng i Serie A og Europa League. Helt siden Mayorals første Roma-scoring, står han med åtte målpoeng på 585 minutter (ofte innhopp fra benken) – dette resulterer i målpoeng hvert 73. minutt. Ser vi på «reserve-spiss» nummer 3, Mariano Díaz, har han kun ett målpoeng på 261 minutter. Basert på disse tallene, vil Mayoral være den beste backup-løsningen til Karim Benzema de neste sesongene?

Zinedine Zidane har åpenbart Mayoral i sine fremtidsplaner. Den franske legenden ga tidlig uttrykk for at han ønsket Mayoral i Real Madrid. I nåværende stund, har Los Blancos en superspiss i Karim Benzema som viser klasse uke inn og uke ut. Real har derfor ikke noe hastverk med å hente tilbake Mayoral, men hvis Benzema av en eller annen grunn skulle være utilgjengelig, mangler Los Blancos en målfarlig nummer ni. Både Luka Jovic og Mariano Díaz har på ingen måte vist seg fra sin beste side. De to «reserve-spissene» virker heller ikke særlig motiverte når de entrer den grønne gressmatta. En motivert Borja Mayoral vil derfor kunne gi et friskt pust, og en større bredde i Real Madrid-stallen. Borja er en spiller som kan minne litt om Benzema i spillestil – ringrev i boksen, god tilrettelegger og sylskarp avslutter. Spanjolen vartet også opp med to nettkjenninger sist kamp mot Crotone. Disse kvalitetene har på ingen måte Jovic eller Mariano vist under årets sesong.

Mener dere Mayoral ville vært et godt tilskudd i Real-stallen per dags dato?

 

 

1 comment

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.