Mats Hermansens spesialer

En titt på årets ellever

Klubbfotballen skal snart sparkes i gang og for Real Madrid blir denne sesongen noe annerledes enn på lenge. Med utlånsspillere inn i troppen, Ramos og Varane ute og ny trener, vil første-elleveren se noe annerledes ut i år.

Det føles litt ut som Real Madrid skal starte med blanke ark denne gangen. Etter en trofeeløs sesong har Real Madrid kvittet seg med både Zidane og to av sine største profiler. I tillegg vil flere utlånsspillere være tilbake i troppen, inkludert Bale. Det blir dermed ekstra spennende å se hvem som får entre banen ved sesongstart. Ancelotti er også mannen som skal styre skuta fremover, så det kan dermed forventes en noe annen taktisk fremstilling enn forgjengeren.

Under Champions League finalen mot Atletico i 2014 stilte Ancelotti troppen sin opp i en 4-3-3 formasjon. Dette var den åpenbart mest korrekte formasjonen sett i lys av spillertroppen og han var ganske konsekvent i bruken av formasjonen gjennom sine to år. I sin siste trenerjobb hos Everton brukte han en liten annen formasjon. Til tider spilte laget 3-4-1-2 med tre midtstoppere og to ving-backer. En noe mer defensiv oppstilling, men en formasjon som kledde spillertroppen godt. I treningskampen mot Rangers tidligere i sommer var Ancelotti tilbake med 4-3-3 formasjonen. Det er dermed ganske sikkert at Ancelotti foretrekker dette og kommer til å spille slik i den kommende sesongen. Ancelotti er også en trener som liker å eksperimentere, men kanskje noe mindre enn Zidane. Zidane stilte med en titalls formasjoner og spillere i uante posisjoner. Ancelotti vil nok være mer konsekvent, men kan også overraske ved enkelte anledninger.

Så hvordan vil laget se ut? En ting som virker sikkert er at både Bale og Ødegaard vil satses på. Det var Ancelotti som tok i mot Bale når han først ankom Madrid og det var under Ancelotti Bale gjorde det som best. Ancelotti tok også i mot Ødegaard når han kom, men nevnte den gang at han ikke hadde så mye å si i forhold til overgangen. Nå har det gått 6 år siden den gang og Ødegaard har vist seg å være verdig. Ancelotti har også antydet at Ødegaard vil satses på. Første utkast kan se slik ut:

Formasjon: 4-3-3.

Keeper: Courtois

Forsvar: Carvajal, Militao/Nacho, Alaba, Mendy

Midtbane: Casemiro,Modric, Kroos

Angrep: Benzema, Hazard/Vinicius/, Rodrygo/Bale.

Dette er jo litt det man forventer. Eneste forskjellen vil være at Ramos og Varane permanent vil være erstattet av Militao og Alaba. Bale og Rodrygo vil kjempe om høyre-ving plassen, mens venstresiden dekkes av Hazard, så lenge han holder seg skadefri. Både Modric og muligens Kroos bør også brukes forsiktig, i henhold til både alder og stadig lavere terskel for slitasjeskader. Begge kan dekkes opp av Ødegaard, Valverde og Isco. Isco vil, etter all sannsynlighet, få en frisk start denne sesongen.

Et annet utkast kan se slik ut:

Formasjon: 3-4-3

Keeper: Courtois

Midtstoppere: Alaba, Militao, Nacho

Vingback: Vasquez, Mendy/Marcelo

Midtbane: Casemiro, Isco

Angrep: Asensio, Benzema/Jovic, Hazard/Vinicus

Dette er en litt annen vri, men noe vi så regelmessig i Zidane sin siste sesong. Her får man utnyttet Vasquez sin enorme kapasitet og offensive ferdigheter, samt at Isco er inne som en offensiv midtbanespiller. Asensio, som foreløpig gjør det godt i OL, kommer inn i angrep. I denne posisjonen får man også hvilt Kroos og Modric. Casemiro kan til tider også hviles av Valverde.

Ancelotti benyttet seg også av en slags 4-2-2-2 formasjon sist han trente Madrid. Med dagens tropp kan det se slik ut:

Keeper: Courtois

Forsvar: Carvajal, Militao, Alaba, Mendy

Midtbane (dyp): Casemiro/Valverde, Kroos/Ceballos

Midtbane (offensiv): Modric/Ødegaard/Isco/, Bale/Asensio/Rodrygo/Hazard/Vinicius

Angrep: Benzema, Jovic

Dette kan også fungere. Her får man flettet inn Ceballos, som fungerer godt som en dyp midtbane spiller. De offensive midtbanespillerne kan også være klassiske kantspillere, men de må også kunne jobbe hjemover til tider. Angrepet kan bestå av rene spisser eller raske kantspillere.

Dette er nok disse tre utkastene vi får se mest av. Vi kan nok forvente å se mye 4-3-3, men la oss håpe Ancelotti er lur. Modric og Kroos bør hviles mye. Casemiro bør også få en pust i bakken fra tid til annen. Det blir også viktig for Ancelotti og sakte men sikkert fase ut den «gamle» generasjonen og flette inn den nye. Ødegaard bør få mange muligheter som offensiv midtbane. Rodrygo bør satses mye på i forhold til Bale. Jovic må nesten få en rettferdig sjanse, samt at Isco fortjener en skikkelig sesong. Det vil aldri være lett å håndtere en slik kabal i en klubb som Madrid, men det er også en grunn til at Ancelotti er hentet inn. Han kan gjøre en skikkelig ryddejobb og forberede Madrid på årene fremover. Vi gleder oss til sesongstart 14 august.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.