Kamprapporter

Elche 1-2 Real Madrid

Los Blancos tok tak i kampen fra start, og kom i føringen ved halvspilt omgang etter at Vinícius Júnior sendte kula i mål. I andre omgang doblet samme mann ledelsen med en chipp, før innbytter Milla reduserte til 1-2 like før slutt.

Elche 1-2 Real Madrid
Estadio Martínez Valero, Elche
LaLiga Santander, runde 12
Lørdag 30.oktober, kl:14.00

0-1 Vinícius Júnior (22′) – Assist: Mariano Díaz
0-2 Vinícius Júnior (73′) – Assist: Luka Modric
1-2 Pere Milla (86′) – Assist: Dario Benedetto

RØDT KORT: Raúl Guti (63′)

I midtuken tok Real Madrid i mot Osasuna på Estadio Santiago Bernabéu, hvor vertene dominerte, og gjestene la seg lavt. Los Blancos stanget imot forsvaret til laget fra Pamplona gjennom samtlige 90 minutter, uten å få hull på byllen. Lørdag formiddag var det omsider en ny mulighet for de hvitkledde fra hovedstaden da turen gikk mot østkysten, og byen Elche hvor laget med samme navn ventet. Laget fra Alicante-provinsen hadde åpnet sesongen med ti poeng på elleve kamper, og lørdag ventet en ny tøff utfordrer for de.

Real Madrid: Courtois – Lucas (Carvajal 65′), Militão, Alaba, Marcelo (Mendy 65′) – Modric (Camavinga 84′), Casemiro, Kroos – Rodrygo (Asensio 18′), Mariano, Vinícius Júnior (Hazard 84′)

Elche: Casilla – Palacios, Roco, Bigas, Mojica Fidel (Milla 80′), Mascarell (Marcone 81′), Guti, Pastore (Gumbau 71′) – Pérez (Benedetto 71′), Boye (Morente 81′)

Vinícius Júnior åpnet ballet

Det var gjestene fra hovedstaden som skapte kampens første sjanse lørdag formiddag, og det var den unge brassen på høyre flanke, nemlig Rodrygo. Kantspilleren klemte til fra om lag tjue meter, og skuddet var knallhardt, men returen Casilla måtte gi ble aldri farlig. Et kvarter ut i oppgjøret så kom samme mann til skudd igjen, og denne gang kombinerte Alaba med Mariano som la ballen igjen til Rodrygo, men avslutningen endte over mål. Noen få minutter senere så kom vertene til deres første sjanse da Boye ble spilt frem, og klemte til fra litt skrått hold, men Courtois var tidlig oppe med hånden og slo unna.

Ved halvspilt omgang skulle vi omsider få kampens første scoring, og igjen kombinerte Real Madrid flott. Casemiro spilte opp på Mariano som hælet tilbake til Vinícius Júnior som kom alene gjennom, og iskaldt satte ballen i hjørnet med venstre fot til 0-1. Noen få minutter senere var Real Madrid frempå igjen, og denne gangen ble Mariano spilt frem, hvor fintet vekk Casilla, og sendte kula i nettveggen.

En halvtime ut i oppgjøret så fikk tidligere Arsenal-spiller Pérez sjansen da et innlegg kom hans vei, og han forsøkte en form for volley, men forsøket endte langt over mål. Drøyt fem minutter før full tid kom vertene til to sjanser på kort tid, først ved Boye som klemte til fra tjue meter, hvor Courtois hadde full kontroll. Deretter kombinerte de flott, hvor Pastore hælet tilbake til Pérez i feltet, men igjen endte avslutningen utenfor. Dermed stod det 0-1 til pause.

Dobling, rødt kort og redusering

Det var Real Madrid som var først frempå også i den andre omgangen, hvor Lucas mottok ballen på siden etter fem minutter. Han fant Asensio i boksen, men skuddet sklei av foten til innbytteren, og ebbet ut i ingenting. Rett etter dette så var det Elche sin tur til å avansere fremover, og selv om det først så ut til å bli brutt så mottok til slutt Fidel ballen på bakerste stolpe, men avslutningen endte i nettveggen. Like etter timen skulle oppgjøret endre seg betraktelig da Raúl Guti først kom til avslutning, og like etter taklet på seg sitt andre gule kort, hvilket sendte han i dusjen.

Drøyt tjue minutter før full tid så avanserte Real Madrid fremover i banen igjen, hvor Carvajal sendte på tvers til Mariano, og angriperen stupte frem før han headet mot mål, men Casilla hadde kontroll. Fem minutter senere så sendte Kroos en ball opp mot Modric, og kroaten slapp videre til Vinícius Júnior på vei gjennom. Den unge brassen tok et langt touch, løpte inn ballen, og chippet elegant over Casilla til 0-2. Vakkert av brassen som virkelig har funnet formen i år. Drøyt ti minutter før full tid så klemte Kroos til fra langt hold, og skuddet flakket, men Casilla fikk bokset unna.

Snaut ti minutter før slutt så ladet Toni Kroos skuddfoten igjen, men denne gang endte det utenfor. Fire minutter før ordinær tid skulle vertene få en redusering da Casemiro spilte rett på hodet til Benedetto. Innbytteren fant en annen innbytter med headingen, og Milla var iskald alene med Courtois til 1-2. På overtid fikk Mariano sjansen ved to anledninger, først ved en avslutning som endte over, og deretter med en kontring. På kontringen stormet han fremover, og endte til slutt selvisk med å skyte fra langt hold, hvor han burde spilt Hazard på tvers. Det endte til slutt 1-2, og tre poeng var et faktum.

Spillervurderinger:

Thibaut Courtois (5): Får ikke veldig mange skudd på seg i løpet av dette oppgjøret, og kan ikke klandres for scoringen. Slår unna det han skal, og er trygg i feltarbeidet og som vanlig trygg de gangene han inkluderes for å snu spillet.

Lucas Vázquez (6): Jobber godt, og løser oppgaven som back ganske godt, igjen. Involverer seg tidvis godt offensivt enten i form av kombinasjoner eller i form av innlegg. Defensivt har han stort sett full kontroll hele tiden han er på banen, og leverer en ny godkjent prestasjon.

Eder Militão (7): Har virkelig fått i gang maskineriet denne sesongen, og har befestet seg som en av de beste midtstopperne om dagen. Bryter opp, takler, slår unna og har full kontroll defensivt. Kan ikke klandres for scoringen, da han ikke er involvert i den. Kommuniserer godt med forsvaret, og varierer mellom å være aggressiv og holde roen. Ny god kamp.

David Alaba (6): Balanserer forsvaret godt, og er en god makker for Militão. Er hakket bedre med ballen i beina, og involverer seg tidvis godt i oppbyggingen av spillet. Har også noen gode brudd defensivt, selv om han muligens slipper til Milla litt lett på scoringen. Alt i alt en god kamp.

Marcelo Vieira (4): Henger virkelig ikke med, og sliter tidvis også med det han burde vært godt på, nemlig det offensive. Bommer med innleggene, og bommer på noen enkle pasninger, i tillegg til å virke tung og treg. Defensivt har han grei kontroll, men det er stort sett hans side de bryter gjennom på.

Luka Modric (7): Fordeler baller, styrer tempo og spiller en målgivende pasning. Er alltid spillbar, og flyter flott rundt i banen hvor han involverer seg i større eller mindre grad all tiden han er på banen. Viser rutine i enkelte situasjoner, gjør totalt sett en god kamp.

Carlos Casemiro (6): Ikke like delaktig som de to andre på midten, men gjør heller ingen svak kamp. Offensivt er han ganske blek, men defensivt bryter han opp flere angrep, og takler unna eller får ballen unna. Dog så får han en negativ involvering helt på tampen, hvor han spiller ballen rett til Benedetto i forkant av scoringen. Litt mer slurvete enn tidligere så langt denne sesongen.

Toni Kroos (7): Som med Modric så fordeler han baller, slår gjennom ledd, og holder tempo i kula. Spiller en viktig rolle som hjernen i laget, og gjør seg sjeldent bort. Tidvis er han også ganske aggressiv i form av avslutninger, og har en som virkelig testet Casilla, dog uten at den går i mål. Har spilt godt de siste kampene nå.

Rodrygo Goes (5): Aktiv den tiden han er på banen, selv om det kun er 15 minutter. Har to avslutninger i løpet av den tiden, hvor en av dem setter Casilla på prøve. Virket til å ha fått en muskelskade like før han byttes ut. Håper den ikke er langvarig.

Mariano Díaz (6): Får en overraskende sjanse fra start, og gjør seg absolutt ikke bort. Spiller tidvis god fotball, både i form av kombinasjoner og i form av egne sjanser. Får med seg en målgivende pasning på kampens første scoring, og kunne fått en til like før slutt om han hadde spilt ballen på tvers til Hazard. Alt i alt en godkjent kamp.

Vinícius Júnior (9 BB): Fortsetter i samme spor han har vært hele sesongen, nemlig med å herje. Blir passet godt på gjennom store dere av oppgjøret, men involverer seg uansett en hel del, og tegner seg på scoringslisten to ganger. Først scorer han med venstre, og deretter chipper han over Casilla på sin andre scoring. Er et konstant uromoment, har virkelig funnet formen denne sesongen. Banens beste i går!

Innbytterne: 

Marco Asensio (5): Kommer inn tidlig i oppgjøret for en skadet Rodrygo, og involverer seg tidvis. Dog så blir han også litt for usynlig i enkelte perioder, og kunne gjort mer ut av seg. Må ta vare på sjansene nå om Rodrygo blir ute med skade.

Dani Carvajal (5): Kommer inn for å avlaste Lucas, og er involvert slik vi kjenner han. Løper opp og ned langs siden hele tiden. Gjør et godkjent innhopp, og muligens er det smart av Ancelotti å matche han som han gjør om dagen.

Ferland Mendy (5): Involverer seg greit, og skaper noen kombinasjoner på den venstre siden. Defensivt så har han god kontroll, hvilket han alltid har. Kan være enda mer aggressiv fremover, og bruke fysikken sin enda litt mer.

Eden Hazard (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Eduardo Camavinga (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.