Elche 1-2 Real Madrid

Det var ingen av lagene som klarte å score i ordinær tid, og kampen gikk til ekstraomganger. Elche scoret i første ekstraomgang ved kaptein Verdú, men i andre ekstraomgang scoret Real Madrid to ganger, først ved Isco, og deretter ved Hazard hvilket sikret avansement til kvartfinalene i Copa del Rey.

RØDT KORT: Perre Milla (121′)

Forrige uke ble det seier over Barcelona, og Athletic Club i Supercopa de España, hvilket gjorde at Real Madrid kunne løfte sesongens første trofé. Allerede torsdag kveld var ferden mot et nytt trofé i gang på ny da Elche stod på motsatt banehalvdel i 8.delsfinalen av Copa del Rey. Igjen var det bortebane for Real Madrid, hvilket vil si at de omtrent ikke hadde kommet hjem fra Saudi-Arabia før turen gikk videre mot Alicante, og nærmere bestemt Elche. Vinneren av oppgjøret ville avansere direkte til kvartfinalene da dobbelt oppgjør ikke begynner før i semifinalene.

Real Madrid: Lunin – Lucas, Nacho, Alaba, Marcelo – Valverde (Modric 71′), Camavinga (Casemiro 71′), Kroos (Ceballos 91′) – Rodrygo (Hazard 91′), Jovic (Isco 79′), Vinícius Júnior (Mendy 117′)

Elche: Werner – Palacios, Nwankwo (Verdú 87′), González, Mojíca – Josan (Morente 65′), Guti, Gumbau, Fídel – Pérez (Milla 79′), Carrillo (Friaza 95′)

COPA DEL REY: Følgende elleve spillere spilte fra start mot Elche i den spanske cupen.

Utrolig bom

Det var vertene som kom til kampens første sjanse da Marcelo glapp markeringen på Pérez etter ti minutter, og angriperen fant makker Carrillo i boksen, men utrolig nok satte argentineren ballen i tverrliggeren fra kloss hold. En helt ellevill bom. Et par minutter etter dette brøt Camavinga på midten, og førte med seg ballen fremover før han klemte til et stykke utenfor lengste stolpe. Like før halvspilt omgang fikk Carrillo en ny sjanse, denne gang med hodet etter hjørnespark, men forsøket endte utenfor. Et par minutter senere var det Toni Kroos sin tur til å lade børsa, men forsøket ble for svakt, og endte rett på Werner. Snaut fem minutter etter dette fikk angriper Carrillo en ny sjanse, også denne gangen på hodet, men Lunin stod i veien, og reddet.

HEDRET: Før kampstart ble Real Madrid-legende Paco Gento hedret med et minutts stillhet.

Det ble en liten sluttspurt fra Real Madrid de siste syv minuttene av omgangen, hvor de stormet fremover på en kontring først med Vinícius Júnior som dro seg innover i banen, og sendte over lengste kryss. Et lite minutt senere kombinerte Marcelo, og Vinícius Júnior flott før den unge brassen fant Camavinga på 16 meter, men igjen endte avslutningen rett på. Fire minutter før hvilen fintet Marcelo seg inn i boksen med en lekker tunell, og fant Rodrygo i boksen, men kantspilleren sleivet ballen langt utenfor. Camavinga fikk en ny sjanse et par minutter senere, men igjen endte avslutningen rett på Werner, og det stod 0-0 til pause.

RETT PÅ: Eduardo Camavinga ladet skuddfoten ved flere anledninger, men avslutningene gikk ikke forbi Werner.

Ekstraomganger, igjen..

Det var Real Madrid som var først frempå i andre omgang da Marcelo fant Jovic i boksen etter et kort hjørnespark, men angriperen sende ballen like utenfor lengste før han ble avblåst for offside. Deretter fulgte en lang periode uten noe nevneverdig før Real Madrid rullet opp et kvarter før full tid, hvor Casemiro kom til skudd fra tjue meter, men Werner var nede, og dyttet til hjørnespark. Et par minutter senere kom Vinícius Júnior seg gjennom da han fintet vekk to spillere, og sendte på tvers, men avslutningen til medspiller ble omsider blokkert. Snaut ti minutter før slutt kombinerte Los Blancos flott igjen, hvor Marcelo hælet gjennom til Vinícius Júnior, men igjen skjøt han rett på Werner, og det var dermed duket for ekstraomganger.

Rødt kort og mål imot

Det var vertene som åpnet ekstraomgangene best, hvor Gumbau fikk prøve lykken på frispark etter fem minutter. Forsøket gikk på mål, men Lunin gjorde en god redning, og bokset unna. Et par minutter senere kombinerte Vinícius Júnior, og Casemiro, hvor sistnevnte kom til avslutning, men forsøket endte like utenfor lengste hjørne. Et par minutter før hvilen kontret vertene, og Tete Morente ble spilt i bakrom, hvor Marcelo var nær hælen hans. Dommeren ga Elche frispark, og sendte Marcelo i dusjen med rødt kort. Kaptein Verdú tok frisparket, og sendte det rett i muren, før han på returen satte ballen i mål via Ceballos, og inn bak en utspilt Lunin.

Snuoperasjon

Det skulle ikke gå mer enn tre minutter i den andre ekstraomgangen før lagene var like langt. Vinícius Júnior spilte frem Casemiro som videre fant Ceballos, og midtbanespilleren sendte mot mål, hvor Isco stod klar, og styrte ballen i motsatt hjørne av hvor Werner gikk. Flott touch av Isco, og igjen var lagene like langt. Et par minutter senere kombinerte Lucas med Modric som videre fant Vinícius Júnior, men igjen endte avslutningen til brassen rett på keeper.

UTLIKNING: Målscorer Isco, Dani Ceballos og Eden Hazard feirer her utlikningen i cupen.

Fem minutter før slutt sendte Alaba en ball i bakrom mot Hazard, hvor Werner kom stormende ut, men belgieren rundet sisteskansen, og satte ballen kaldt i mål til 1-2. Endelig satt ballen i nettet igjen for Hazard! I siste ordinære minutt sendte Elche ballen inn mot bakerste stolpe, hvor kaptein Verdú rev ned Lucas før Morente satte ballen i mål, men Verdú var både i offside, og ble dømt imot for å rive ned Lucas i feltet. Dermed endte det 1-2 e.e.o, og Real Madrid avanserer til kvartfinalene i Copa del Rey.

MATCHVINNER: Eden Hazard var iskald da han rundet målvakt, og satte inn den avgjørende scoringen.

Andriy Lunin (5): Veldig lite involvert i oppgjøret, men holder på å gjøre en blemme allerede etter ti minutter. Posisjonerer seg forferdelig med å skli en meter bort fra stolpen, hvilket vil si at målet står tomt. Har et par redninger senere i oppgjøret, blant annet på et frispark, og gjør sakene sine helt ok. Kan ikke klandres for scoringen.

Lucas Vázquez (6): Har god kontroll defensivt i dette oppgjøret, og jobber som vanlig iherdig fra start til slutt. Blir med fremover, og er samtidig der han skal være defensivt, uansett om det er i første minutt eller på overtid av ekstraomgangene. Løser sakene sine relativt godt defensivt, og gjør få feil. Offensivt involverer han seg tidvis, og har noen gode kombinasjoner.

Nacho Fernández (5): Varierer litt defensivt med å være aggressiv, og samtidig sikre sin makker. Klemmer til i duellene, og slipper ikke veldig mye forbi seg. Slipper Carrillo litt lett ved et par anledninger, men gjør alt i alt en godkjent jobb.

David Alaba (6): Sitter litt i samme båt som makkeren sin, men er hakket mer involvert i fasen hvor Real Madrid spiller seg ut, og bygger opp spillet sitt bakfra banen. Har en silke-fot som vrir spillet fra side til side, og skal ha ros sin pasnings i bakrom i forkant av scoringen til Hazard.

Marcelo Vieira (5): Gjør en bedre prestasjon offensivt enn på lenge, hvor han er delaktig i enkelte kombinasjoner, spesielt med Vinícius Júnior. Har også en syl-frekk tunell, og kunne muligens hatt en assist. Defensivt blir han ofte hengende etter, og det skapes et par situasjoner på grunn av hans skavanker. Kommer allikevel greit fra det denne kampen, selv om han pådrar seg et rødt kort i ekstraomgangene.

Federico Valverde (4): Tilfører svært lite i dette oppgjøret, og blir mye løpende mellom uten å skape noe som helst. Er ikke nevneverdig involvert i banespillet, og er heller ikke nevneverdig involvert på noen av banehalvdelene. Under par kamp fra den anvendelige midtbanespilleren.

Eduardo Camavinga (6): Spiller på ekstremt høy risiko, og det til tross for at han har den defensive rollen på midten. Har noen pasninger som er helt på grensen, både defensivt, og litt lenger frem i banen. Involverer seg tidvis en del offensivt, og har noen avslutninger mot mål, dog uten hell. Kan tidvis spille litt tryggere bak i banen, og bruke kreativiteten litt oftere fremover i banen.

Toni Kroos (7 BB): Tyskeren har god kontroll på midten, og styrer laget sitt godt. Har en hel haug med gode cross-pasninger, og involverer seg en god del i fasen hvor spillet bygges opp. Gjør veldig få feil, og sender Marcelo/Vinícíus-kombinasjonen på løp ved flere anledninger, hvilket skaper enkelte sjanser. Banens beste for Real Madrid den tiden han er på banen.

Rodrygo Goes (5): Det blir en kamp helt på det jevne for brassen. Er tidvis en god del involvert, men er også i perioder veldig lite involvert. Kommer til et par sjanser, men bommer enten grovt på målet eller skyter rett på. Blir litt halv-hjertet, og litt for lite aggressiv.

Luka Jovic (4): En kamp under par for serberen. Klarer ikke å involvere seg nevneverdig, og de få gangene han får ballen offensivt i banen så utretter han lite. Virker litt lite selvsikker, og er litt for ubesluttsom. Må jobbe med seg selv om han skal ha noen fremtid i klubben, og ta sjansene han får.

Vinícius Júnior (6): Er aktiv gjennom samtlige minutter på banen, og gjør Palacios tidvis svimmel. Har noen gode kombinasjoner, både med Kroos og med Marcelo. Skaper også noen muligheter på egenhånd, dog uten å få målpoeng. Skal ha ros at han ikke gir opp, og konstant er en trussel på kanten.

Carlos Casemiro (5): Kommer inn, og stabiliserer midtbanen hurtig. Gjør ikke veldig mye ut av seg til å begynne med, men viser seg å ha en avgjørende rolle i oppgjøret da han er tredje sist på scoring nummer en for Real Madrid. Er litt overalt på banen, og involverer seg i begge ender. Helt ok innhopp.

Luka Modric (5): Kommer inn sammen med Casemiro for å få kontroll på midtbanen, og oppgjøret. Gjør ikke enormt mye ut av seg, men har som vanlig en del gode pasninger, og jobber iherdig all den tiden han er på banen.

Isco Alarcón (5): Kommer inn som «hengende spiss», og faller tidvis alt for lavt for denne posisjonen, men samtidig er han trygg med ballen i beina, og har noen gode kombinasjoner på få touch. Skal også ha ros for posisjonering, og ikke minst silke-touch på 1-1-scoringen.

Dani Ceballos (6): Veldig aktiv den tiden han er på banen, og involverer seg i kombinasjonsspill på få touch. Får med seg en målgivende pasning på scoringen til Isco. God til å involvere seg i begge ender, og viser at han har mer å bidra med for Real Madrid.

Eden Hazard (5): Gjør ikke veldig mye ut av seg den første tiden han er på banen, men våkner mer og mer til liv utover i ekstraomgangene. Er iskald når han blir spilt gjennom fem minutter før full tid, hvor han runder målvakt, og setter ballen i mål. Muligens løsner det litt for belgieren nå?

Ferland Mendy (N/A): Spiller for kort tid til å få noen vurdering.